Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti en fazla nerelerde sürülür?

@Ozan Cansel

saol bisikletcide böyle söylemişti ozaman kullanıcı hatası benimkisi :) akortla filan biraz düzeldi ama yanlamasına yamuldugundan yapacak bişey yok..hepten gidene kadar idare etmek zorundayım

Scudo
@devilmycarlos
Aynen, söylediğimi yaparsanız muhtemelen problem yaşamazsınız. Ama kesin çözüm derseniz bunny yapmak(giderken tek bir parça halinde bisikleti zıplatmak) derim :)

herşey hoş güzelde bi konu atlanmış yol bisikletinin geometrik yapısı !! bir defa bozuk yolda hakimiyet için geniş bi gidon gerekir 2 dropbar ile önünüze çıkan bir engelde yol bisikletinin darbeye direnci az olduğundan ve üstündeki duruş pozisyonndan dolayı taklaya eğilimi çok daha fazladır..düz geniş bi gidonla daha hakim bi sürüş gerçekleştirilebilir lakin uzun vadede kullanıcıyı bezdirir rahatsız eder yinede...

@Ozan Cansel

hocam hangisinde zıplatayım gittiğim güzergahta hep asfalt yamalı cukurlu tümsekli.birde hız kesen tümsekler ve kapanlar var..uçarak gitmem lazım :D

• Beğen
Tepkiler: amoush00
@Erdal YILMAZ lastiklerin havası 120 psi varmıydı ben o yolda beynim rus salatası olurdu geri dönerdim :eek:

şehir içi hız sınırı düşük olduğu için araç yollarından sürmek sorun olmaz, şehir dışında da emniyet şeridinde mazgal olmadığı için rahatlıkla sürülebilir.

sürülür sürülmesine de çok konforlu olmaz sanırım. bir de tecrübeli binici olmak lazım.
yol bisikletim yok ama olsa da cesaret edemem herhalde. hem bisiklete kıyamam hem de kendime :)

@devilmycarlos
Yok onu demiyom mesela 30-35 civarı gidiyosunuz ani bi çukur çıktı zaman kalmışsa bunny yapın o da olmazsa gidonu kendinize çekin en kötü arka tekeriniz çukura girmiş olur ve takla atmazsınız

@Ozan Cansel

anladım hocam bunu yer yer yapmaya calısıyorum.tesekkür ederim :harika:

@Erdal YILMAZ

Erdal abicim :)

bende eklemede bulanmak isterim kontrol zor oluyor ama video çekerken :) ( video da kamera açısı bir an bozuluyor orada 20 km üstüydü frene basmam gerekti )

tur öncesi olduğu için lastikler 110 psi zaten yanlış anlaşılma olmasın kimse bozuk yolda yol bisikleti
konforlu demiyor ama kırılmadan,lastiği patlamadan gidiyor bu şekilde ne kadar gittik bilmiyorum

ama hatrı sayılırmiktarda gittik bu yolun öncesi iş makineleri sıcak zift dökerken üstünden de geçtik
hiç bir şey olmadı cidden yol bisikleti hassas diyenleri anlamıyorum ve anlayamayacağım tek bir şey

aklıma geliyor bugüne kadar hiç kullanmadıkları

Kullanmaktan kasıt gidebilmekse jantlarınızın zarar görmesini göze alırsanız her yola girip eğlenebilirsiniz.
Ancak, Türkiye'deki asfaltın kalitesi o kadar düşük ki... Asfalt deyince İstanbul'dakilerden değil, taşradakilerden, Anadolu'dakilerden bahsediyorum.
Yol bisikletini bir kenara koyun, 20 km sürdükten sonra sonra 35 lastikli şehir bisikletiyle bile elleriniz uyuşmaya başlıyor.

• Beğen
Tepkiler: Burçin Çoban
Yol bisikleti ile yola gidilirde şehir bisikleti yada ön amortisörlü hibrit bisikletle gidilmez mi veya stabilize ve toprak yola.Bu üç bisiklet ilede buralara gidilir.Sonuçta bu yollarda giderken ne beklediğimizdir bizi sonuca götürecek olan.Ağırlık,konfor,hız,yük taşıyabilme,her yola uygunluk ve bunun gibi kriterler içinden seçilecek seçeneklerin karşılığında alabileceğimiz verim ve karşılık bellidir zaten. Seçim bizim..

Geri