onur güneş
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 170
105 Yazan parçayı diğer fren parçalarına bağlıyor hocam. Frene basıldığına o cıvatayı merkez alarak hareket ediyor kol. Bağlantı parçası tam merkezdeymiş gibi görünüyor ama aslında öyle değil.@trainspotting35 bende bunun gibi birçok görsel buldum hepsinde bütün vidaları göstermişler ama bir tek o vidanın tanımı yok dediğiniz gibi ayar için kullanılan bir vida değil galiba.
Aynen fren ayarına bir etkisi yok. Cıvatanın temel amacı kolu yerinde tutmak. Fazla sıkılırsa papucun hareketini zorlaştırabilir ama bu durum zaten bir işe yaramayacağı gibi parçalara zarar da verebilir, eğer az sıkılırsa titreşim ile gevşeyip kolun yerinden çıkması gibi bir duruma sebebibet verebilir. Aslında az veya fazla sıkılmasının herhangi bir koşulda normal sıkılıktaki halinden daha faydalı bir etkisi olmayacağı için en mantıklısı fren kolunu sağlam şekilde yerinde tutacağı sıkılıkta olması bence. Montajı yapan kişi ne kadar sıkmışsa o kadarı iyidir bence.@Atakan K. Anladığım kadarıyla o vidanın fren ayarına bir etkisi yok o zaman yada sıkılıp gevşemesi frenin pabuçlarının rahat hareket etmesini mi sağlıyor acaba
@Atakan K. Anladığım kadarıyla o vidanın fren ayarına bir etkisi yok o zaman yada sıkılıp gevşemesi frenin pabuçlarının rahat hareket etmesini mi sağlıyor acaba
@Atakan K. bayadır kafama takılan bir konuydu çok teşekkür ederim aydınlattığın için.
@Serkan Mıstınoğlu tamam uyarın için teşekkür ederim ben diğer vidalardan ayarlamalarıma devam ediyorum ozaman😊
Açıkçası bu vidayı bu kadar merak etmemin sebebi şu bisikleti yeni aldım sayılır 1 ay falan oldu ön fren çok çabuk tepki verirken arka fren sıkıp bıraktıktan sonra kendini yavaş yavaş salıyor. Bunun sebebi bu vida olabilir mi? Yoksa başka bir ayar yapmam mı gerekiyor?
Elinizle fren kaliperini manuel sıkıp bırakıp aradaki farkı değerlendirin derim eğer ikiside aynı rahatlıktan açılıp kapanıyor ise arka frenin telini yaglamaniz yada kablolarını kotrol etmeniz mantıklı gibi duruyor? Fotoğraf ekledim ok yönünde iki bacağı aynı anda sıkın.@Atakan K. bayadır kafama takılan bir konuydu çok teşekkür ederim aydınlattığın için.
@Serkan Mıstınoğlu tamam uyarın için teşekkür ederim ben diğer vidalardan ayarlamalarıma devam ediyorum ozaman😊
Açıkçası bu vidayı bu kadar merak etmemin sebebi şu bisikleti yeni aldım sayılır 1 ay falan oldu ön fren çok çabuk tepki verirken arka fren sıkıp bıraktıktan sonra kendini yavaş yavaş salıyor. Bunun sebebi bu vida olabilir mi? Yoksa başka bir ayar yapmam mı gerekiyor?