Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti fren sistemleri hakkında

@Albatros_65 Sanırım bisikletiniz kaliper frenli. Gösterdiğiniz model de bir kaliper fren aslında. Tek farkı iki ayak simetrik çalışıyor, bu sebeple ayarı daha kolay yapılıyor. Şu anki freninize kıyasla ekstra frenleme sağlamaz.

Şu anki freninizi iyi ayarlarsanız yeterli olur sanıyorum. Fren sıkılı değilken pabuçlar çembere eşit uzaklıkta ve çembere çok yakın olmalı. Ne kadar yakın olursa kol sıkıldığında o kadar iyi frenaj sağlanıyor.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Scudo
Merhaba arkadaşlar.Şehir bisikletime dropbar taktım ve ön frenim bayağı zayıf.Cantilever fren tavsiye edildi ama eski sistem oldugu için pek içime sinmedi ve bu seçenegi son çare olarak kullanacağım.İnternette dolaşırken bir fren bacağına denk geldim ve v-frenli bisikletime uyumlu olur mu bilemedim.264124 dosyayı görüntüle
Galiba iki satıcıda var.Biri doğa bisiklette diğeri de bilmedigim bir satıcı.Ikisinede sordum biri bağlantı aparatıyla uyumlu olacağını diğeri de buyuk ihtimal uyumlu olmaz dedi.Bende emin olmayip size sorayım dedim.Uyumlu olur mu sizce

Ürünü kullanabilmek için maşanızda ve kadronuzda uyumlu kaliper montaj deliği olması gerekli. V fren kısmında daha üst seviye V frenlere bakabilirsiniz örnek amaçlı bir kaç model bırakıcağım.

Model 1: Shimano Alivio RT4000
Model 2: Shimano Deore BR-T610
Model 3 Tektro Quartz MT50
Model 4(V Fren değil Yol Bisikleti Freni büyük ihtimalle bisikletinizle de uyumludur): Sram Apex
Şahsen ürünlerin hiçbirini kullanmak nasip olmadı ama Sram Apex'i alıp pişman olan duymadım görmedim efendim. İyi pedallamalar dilerim.

Son düzenleme:
@DJDiamond1907 Sram Apex, yol bisikletlerinde en çok kullanılan tip olan "çift pivotlu kaliper fren" oluyor, U fren değil. U fren mtb'lerde kullanılıyor, şöyle bir şey :
6861687874_b156aaecef_b.jpg

Arkadaşlar ben triban 500 yol bisikletim için baradine 955 mtb fren seti sipariş verdim ama uyar mı emin olamadım. Uymaz derseniz kargoya verilmeden iptal edeceğim.

@DJDiamond1907 hocam bahsettiğiniz montaj deliği bu mu?Bu deliği çamurluk deliği olarak biliyordum.V frenimi de sonuna kadar gerdim..Ve buna rağmen çok zayıf.Sorun çekiş mesafesinde.Daha ust seviye v-fren alsam alivio veya xt vb. gibi çekiş mesafesinde sıkıntı olur mu?
IMG-20210516-WA0000.jpg
@can_celik benim bisikletime olur mu peki?Şehir bisikleti kadrosuna olur mu?

Son düzenleme:
@DJDiamond1907 hocam bahsettiğiniz montaj deliği bu mu?Bu deliği çamurluk deliği olarak biliyordum.V frenimi de sonuna kadar gerdim..Ve buna rağmen çok zayıf.Sorun çekiş mesafesinde.Daha ust seviye v-fren alsam alivio veya xt vb. gibi çekiş mesafesinde sıkıntı olur mu?
Evet yol frenleri o ortadaki deliğe takılıyor.
Sizin ya kumpas fren de denilen yol freni (rahat bulunur) ya da yol bisikletlerinde kullanım için olan mini v-fren (az bulunur) dedikleri frenden almanız lazım. Bu sti kollarla en kaliteli de olsa normal v-frenler uyumlu olmayacaktır.

@Anonim peki yol freni alsam sığar mı?700x35 lastikler var bisiklette.

Sorunun temelinde STI kollar ve V frenlerin tel çekme mesafesinin farklı olması yatıyor. Bu durumda en pratik çözüm fren bacağı değişikliği değil, tel çekme mesafesini düzenleyen makaralı fren adaptörlerini kullanmak.

20190221_PRO_Travel_Agent_Instructions_154651_PW_05.jpg

Ülkemizde satışı var mı bilmiyorum ancak Problem Solvers firması tarafından üretilen Travel Agent isimli ürün tercih edilebilir. (link)

@Sadettin Z. Travel agentı düşündüm aslında ama TR'de satışı yok ve yurt dışında 20-30euro arasında satılıyor.Birde gümrük felan var.Bayağı pahalıya gelir.Bu yüzden tercih etmedim.

@Sadettin Z. Travel agentı düşündüm aslında ama TR'de satışı yok ve yurt dışında 20-30euro arasında satılıyor.Birde gümrük felan var.Bayağı pahalıya gelir.Bu yüzden tercih etmedim.
Hocam yinede bir bisikletciye gidip Yol bisikleti frenlerini denemenizi öneririm. Denemekten bir şey olmaz :) bakarsınız uyar.

• Beğen
Tepkiler: Albatros_65
Sığar mı derken, tekeri lastik şişik halde monte ederken pabuçların arasından geçip geçmeyeceğini mi kastettiniz?
Bence jant'a uyup uymayacığını sormak istedi. Yanlış bilmiyorsam 700'lük jantların kalınlıkları farklı olabiliyor. Ama bu koşulda da farklı kalınlıktaki jant çemberleri ile uyumlu olan fren kaliperleri olurdu.

• Beğen
@DJDiamond1907 @can_celik valla kumpas fren açıklamalarında max. lastik ölçüsü yazıyor.Genelde 28mm yazıyor hatta şuana kadar sadece 28mm gördüm.Galiba benimki sığmayacak.Görünüşe göre işimiz cantilever frene kalıyor.Diamondın dedigi gibi bisikletçiye gidip yol freni deniyim.Yoksa mecbur cantilever fren alıcam.

• Beğen
Tepkiler: DJDiamond
@DJDiamond1907 @can_celik valla kumpas fren açıklamalarında max. lastik ölçüsü yazıyor.Genelde 28mm yazıyor hatta şuana kadar sadece 28mm gördüm.Galiba benimki sığmayacak.Görünüşe göre işimiz cantilever frene kalıyor.Diamondın dedigi gibi bisikletçiye gidip yol freni deniyim.Yoksa mecbur cantilever fren alıcam.
Fren bacaklarını deneyip almanız daha iyi olacaktır. Ama evet hiç bir fren ayağı +28mm lastik desteklemiyor. Bisikletcilerde buna uygun setler olabilir.

• Beğen
IMG_20210526_163324.jpg
merhaba bu fren kullanan kimse varmı ilk defa tecrübe edecegim r7010 diye geciyor normal r7000 e göre daha pahalı avantaj ve dezavantajları nelerdir performans olarak normale göre farkı varmı kullananlar varsa biraz yorum yapıp bilgi verirse sevinirim

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
@Albatros_65 bende sizin yaptığınız gibi bir dönüşüm yapmıştım. Büyük ihtimalle sizde ki sıkıntı fren bacağının kalitesi ile ilgili diye düşünüyorum. Legarda'larda ki fren bacaklarında gerginlik için yay bile yok. Shimano bir fren bacağı ile sorununuz çözülür diye düşünüyorum. Bendeki fren bacağı deore, pabuçlar baradine 3 renk. Frenlerim efsane. Arkadaşımın 105 freninden çok daha iyi tutuyor. Bence siz nazınızın geçtiği bir arkadaşınızdan shimano fren bacağı ödünç alın, takın bir deneyin.

IMG-20210314-WA0003.jpg

@MUSA Ç. Teşekkürler abi.Şuanda cantilever fren sistemi aldim.Onu deneyeceğim.Eger hala performansı değişmezse sizin dediğinizi deneyeceğim.Yanılmıyorsam eğer sizin sti kollarınız aliexpresste satılıyor.Onlar özel üretim sti kollar.Dropbar takılan MTB/Trekking bisikletler için üretiliyor.Shimanonun sti kollarına göre daha fazla çekiyorlar diye biliyorum.Bundan dolayı iyi performans alıyor olabilirsiniz.Ama söylediğiniz iyi oldu.Yoksa cantilever frenlerde olmazsa yol maşası alıp kumpas fren takacaktım🙃😂

• Beğen
Tepkiler: MUSA Ç.
@MUSA Ç. Teşekkürler abi.Şuanda cantilever fren sistemi aldim.Onu deneyeceğim.Eger hala performansı değişmezse sizin dediğinizi deneyeceğim.Yanılmıyorsam eğer sizin sti kollarınız aliexpresste satılıyor.Onlar özel üretim sti kollar.Dropbar takılan MTB/Trekking bisikletler için üretiliyor.Shimanonun sti kollarına göre daha fazla çekiyorlar diye biliyorum.Bundan dolayı iyi performans alıyor olabilirsiniz.Ama söylediğiniz iyi oldu.Yoksa cantilever frenlerde olmazsa yol maşası alıp kumpas fren takacaktım🙃😂
Aliexpressten Sti kol alınır mı ki?

Geri