Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol Bisikleti için çok mu geç?

Yaşı bilmemde, özellikle bu zamanlarda bu spor için maalesef çok geç. Bisikleti, aksesuarları masrafı vs şaka gibi bir değerde. evet, her şeye sıfırdan başlamak için maalesef geç bir dönem..

• Beğen
Tepkiler: sahrana
Scudo
Şimdiye kadar dağ, şehir ve yol bisikleti kullanmış biri olarak şu kişisel gözlemimi yazmadan geçmeyeyim.
Ancak kullandıklarımın hepsi başlangıç seviyesi bisikletlerdi. Buna göre yorum yapıyorum.
Her ne kadar vites oranları yol bisikletimden daha büyük ve tırmanışa elverişli olsa da, "abartı olmayan" yokuşları yol bisikletimde daha kolay tırmandığımı fark ettim. Yokuş tırmanmada benim kullandığım bisikletlerin ağırlıkları, vites oranları kadar etkiliydi. Mesela 27 vitesli şehir bisikletimde (Salcano City Sport), 26/36 son dişli oranlarında ter içinde tırmandığım yokuşu, 34/32 oranda yol bisikletimle daha az yorularak ve daha az terleyerek tırmanıyorum. Bunu daha ilk denememde görmüştüm. Bunda sanıyorum 15 kg olan şehir bisikletimle, 10 kg olan yol bisikletimin ağırlık farkları etkili olmalı. Ancak dediğim gibi bu karşılaştırmayı hem başlangıç seviyesi kendi kullandığım bisikletlerimde gözlemledim, hem de tırmandığım eğimin yüzdesi %10-15.

Bisiklet sürmenin yaşı engeli olmaz

Oooo, yeni oyuncak! :ssrtcbya:
Ben de gravel ve elektrikli bisikletleri merak ediyorum. Bir yerlerde bulup deneyebilsem ne güzel olurdu.
Ama ben biraz aç gözlü davranıyorum :D. Hem yol bisikletinin estetik görünümünden, hafifliğinden ve bunlara doğru orantılı hızından vaz geçemiyorum, hem de daha konforlu ve yumuşak olsun, aynı zamanda gerektiğinde toprak ve bozuk yollara da girsin istiyorum. Bunların birleşimi de hafif bir gravel bisiklet oluyor. Mesela bir All Trail Eco Sora iyi giderdi sanıyorum (Dişli oranları da benim Grand Tour Eco Sora'nın aynısı) :D

Ağır modifiye görmüş, dişli oranları nevi şahsına münhasır 1x bir All Trail GRX600 denemek isterseniz, Aydos zirve tırmanışına beklerim. :)

Ağır modifiye görmüş, dişli oranları nevi şahsına münhasır 1x bir All Trail GRX600 denemek isterseniz, Aydos zirve tırmanışına beklerim. :)
Şöyle bir Karedeniz Turuna çıksan ,grawel ne imiş ne değilmiş bizde görsek olmazmı. Ha şimdi graweller 100km sınırına çıkacak kadar iyi bisikletler değilse bilelim Sadettin Hocam.:) @suyunsesi Abi kaçırma fırsatı. :harika:

Zinciri,dişliyi,freni, vitesi söküp dağ bisikletiyle bayır aşağı harekeri yapıp 70, 80 olmazmış diyenlere strawa kaydını atasım geliyor. O kadar da değil yani, forumu aslan masalları anlatan kedi @hamlet2006 'ya mı bırakacağız?
Çok ayıp ama 40 lı yaşları geçmiş kocaman adamların yol bisikleti sürmesine karışıyormuyuz biz. :koptum: Bırakın efendim MTB'ci gençler ve benim gibi hissedenler diledikleri hız limitlerini aşsınlar. :)
Dimi yani @Semih Cavdar :harika:
Bayır aşağı 80 değil 100 ve üzeride olur. Benim bahsettiğim arkadaşlar düz yolda yapanlar, bayır aşağı yaptım diyene zaten lafımız yok :)

• Hahaha
Tepkiler: necmeddin
Şöyle bir Karedeniz Turuna çıksan ,grawel ne imiş ne değilmiş bizde görsek olmazmı. Ha şimdi graweller 100km sınırına çıkacak kadar iyi bisikletler değilse bilelim Sadettin Hocam.:) @suyunsesi Abi kaçırma fırsatı. :harika:

Karadeniz turu deyip beni şöyle bir uzaklara baktırdın ya Necmettin başkanım, alacağın olsun. :) Karadeniz turu niyetine Şile'ye gidip, sahil boyu turlayıp dönüyorum en fazla. Onun da öncesinde yolunu yapmaya hanımı bir AVM'ye götürmek gerekiyor.

Gravel ile 100km/h hıza çıkmak kolay aslında, atıyorsun arabanın bagajına sonra bas gaza. :D He yok illa 1 beygir gücündeki motoru kullanacaksın dersen seninle pazarlık yapıp 55-60'a anlaşırız. Onu da yokuş aşağı.

övünelecek birşey değil ama uzun süre 90 km üstünde kamyonun arkasından gitmiştim. Ama dibinden değıl 3 4 mt arkasından .zaten hız arttıkça vakumda artıyor. 5 km ortalaması 81.7 km idi hafif %1.3 de eğim vardı .araç arkasında herşey mümkün ama çok tehlikeli

Dosyalar

• Screenshot_20210916-204444_Strava.jpg
    Screenshot_20210916-204444_Strava.jpg
    39 KB · Okunma: 13
Bir gün vakit bulup da yolumu o taraflara düşürebilirsem neden olmasın. Nazik teklif için teşekkür ederim Saadettin kardeşim.
Dediğiniz gibi, önce hanımı bi AVM'ye mi götürsem acaba 😅.

Bende yol bisikletine başlamak istiyorum. Ama asfaltta süremem. Malum sürücüler dikkatsiz ve bende beceremem. Ve bende kaldırımda sürebilirm. Peki yol bisikletinin jantları ve lastikleri dedikleri kadar hassas mı?

Bende yol bisikletine başlamak istiyorum. Ama asfaltta süremem. Malum sürücüler dikkatsiz ve bende beceremem. Ve bende kaldırımda sürebilirm. Peki yol bisikletinin jantları ve lastikleri dedikleri kadar hassas mı?
Merhaba, ben de yeni yeni yol bisikleti ile şehirde binmeye başladım. Ama malesef kaldırımlar pek bunun için uygun değil. Ancak deniz kenarı sahil hattı boyunca bisiklet yollarında binilebilir (İstanbul için söylüyorum). Benim lastikler 700/35 ona rağmen çok sert. Yeni model ince lastikleri düşünmek dahi istemem.

Merhaba, ben de yeni yeni yol bisikleti ile şehirde binmeye başladım. Ama malesef kaldırımlar pek bunun için uygun değil. Ancak deniz kenarı sahil hattı boyunca bisiklet yollarında binilebilir (İstanbul için söylüyorum). Benim lastikler 700/35 ona rağmen çok sert. Yeni model ince lastikleri düşünmek dahi istemem.

Tamam. Benim bir denemem lazım ama bir tanıdıkta bir yol bisikleti yok ki. Bir de bisikletçiyede diyemem. Ya lastik parlarsa denediğimde? Yani benim hayallimdir yol bisikleti ama sanırsam alamayacağım.

Tamam. Benim bir denemem lazım ama bir tanıdıkta bir yol bisikleti yok ki. Bir de bisikletçiyede diyemem. Ya lastik parlarsa denediğimde? Yani benim hayallimdir yol bisikleti ama sanırsam alamayacağım.
Selam, kendinizi kisitlamayin hemen. Araç trafiginin az olduğu yerlerde sürebilirsiniz.

Bir hayaliniz varsa ve bunu gerçekleştirmek için imkanınız varsa bunu mutlaka yapmalısınız. Bugun kaza insanın başına her yerde gelir unutmayın, geçen bi arkadaş mesela bisiklet yolunda yaya ile karıştığı kazayı burda yazmıştı.Yol bisikletinin tadı bi başkadır, biz her türlü önlemimizi alıp sürmeye çalışıyoruz. Evet sağ salim geri döndüğümüzde kendimizi şanslı hissedip, şükrediyoruz.

Bir hayaliniz varsa ve bunu gerçekleştirmek için imkanınız varsa bunu mutlaka yapmalısınız. Bugun kaza insanın başına her yerde gelir unutmayın, geçen bi arkadaş mesela bisiklet yolunda yaya ile karıştığı kazayı burda yazmıştı.Yol bisikletinin tadı bi başkadır, biz her türlü önlemimizi alıp sürmeye çalışıyoruz. Evet sağ salim geri döndüğümüzde kendimizi şanslı hissedip, şükrediyoruz.
Kaza her yerde gelir ama kazanın olacağı yerlerde bulunma ihtimalini arttırmak da bizlerin elinde. Dağda taşta da elbet ölümlü kaza olabilir ama yolda iken en ufak kazada arabalar ile münasebet var. Çekinmekte haklılar bence.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Lastik patlarsa tamir edilir. Trafikten çekiniliyorsa bisiklet yollarına, parklara gidilir. Bence kendinizi bu kadar kısıtlanmış hissetmeyin. Yol bisikleti istiyorsanız alın kesinlikle. Ama ben olsam önce kiralayarak denerdim.

Kaza her yerde gelir ama kazanın olacağı yerlerde bulunma ihtimalini arttırmak da bizlerin elinde. Dağda taşta da elbet ölümlü kaza olabilir ama yolda iken en ufak kazada arabalar ile münasebet var. Çekinmekte haklılar bence.
Kesinlikle katılıyorum, haklısınız ve haklılar. Tüm önlemlerimizi almaktan kastım da sizin dediğiniz givi ihtimalleri azaltmak. Bunu giyim olarak düşünün yada trafiğin az olduğu köy yolunda sürmek olarak düşünün. Aslında demek istediğim bir hayaliniz varsa bunu yapmalısınız. En fazla kaza oranı ölümlü ve yaralanmalı araç ile yapılan trafik kazası ama bu yüzden otomobil kullanmamazlık yapamayız.

Maalesef toplumumuzda henüz oturmamış bir kültürdür bisiklet kültürü,buda beraberinde trafikte her daim tehlike altında olduğumuz gerçeğini yüzümüze vuruyor,sürücüler tarafından yok hükmünde sayılmamız hayati tehlike altında bisiklet sürülmesi keyiften çok bir süre sonra can sıkıcı oluyor,avrupadaki gibi uzun uzun bisiklet yollarımız olmadığı içinde araçlarla aynı trafiğin içine girmeye mecbur kalıyoruz,ama bir yerlerden başlamak lazım bu farkındalığı trafikte varlığımızı kabul ettirmeliyiz,bu yüzden grup sürüşleri çok daha emniyetli oluyor,böyle bir imkanınız yoksada mümkün olduğunca araç trafiğinin az olduğu yollar tercih edilmeli.
Ama ne olursa olsun hayallerimizden ve hobilerimizden mahrum kalmamalıyız,üstelik bu yaptığımız aktivite önemlide bir spor etkinliği,yani sağlığımızı korumamız içinde birebir bir faaliyet,yani hiçbirşey için geç değil yeterki cesaretinizi toplayıp harekete geçin,gerisi gelir:harika:

ama bir yerlerden başlamak lazım bu farkındalığı trafikte varlığımızı kabul ettirmeliyiz
Bu aralar en çok bunu düşünüyorum. Bazı günler işe bisikletle gidip gelmek beni korkutuyor ama bunu yapmam diğer tüm bisikletçilerin de işini kolaylaştırıyor diye motivasyon buluyorum. Biz yollardan kaçmazsak (maksimum önlemlerimizi aksatmadan tabii ki) varlığımızı kabul ettiririz.

Geri