Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol Bisikleti için çok mu geç?

Lastik patlarsa tamir edilir. Trafikten çekiniliyorsa bisiklet yollarına, parklara gidilir. Bence kendinizi bu kadar kısıtlanmış hissetmeyin. Yol bisikleti istiyorsanız alın kesinlikle. Ama ben olsam önce kiralayarak denerdim.

Yaşadığım yerde kiralık yol bisikleti yok. Ve ben yol bisikleti aldığımda lastik patlarsa kaça tamir ettirilir?

Scudo
Kesinlikle katılıyorum, haklısınız ve haklılar. Tüm önlemlerimizi almaktan kastım da sizin dediğiniz givi ihtimalleri azaltmak. Bunu giyim olarak düşünün yada trafiğin az olduğu köy yolunda sürmek olarak düşünün. Aslında demek istediğim bir hayaliniz varsa bunu yapmalısınız. En fazla kaza oranı ölümlü ve yaralanmalı araç ile yapılan trafik kazası ama bu yüzden otomobil kullanmamazlık yapamayız.
Dünya genelinde yaklaşık 1.2 milyar otomobil varken yılda 1.3 milyon kişi ölüyor.
Dünyada 2.5 milyar kişi ortalama bisiklete biyorken yılda ortalama 700 kişi ölüyor.

Yani istatistiklere göre araba kazalarına göre bisiklet kazasında ölenler arasında 3.5 kat fark var (araba kazasında ölenler daha fazla), bir de ölümcül kazalardan kurtulma oranlarına bakmak da faydalı olur bence. Çünkü araba ile 250km/h ile tarlaya girip kurtulan biliyorum, bisikletle Allah korusun.

• Beğen
Tepkiler: Efe ÇEPEL
Tamam. Benim bir denemem lazım ama bir tanıdıkta bir yol bisikleti yok ki. Bir de bisikletçiyede diyemem. Ya lastik parlarsa denediğimde? Yani benim hayallimdir yol bisikleti ama sanırsam alamayacağım.

Kiralayın bence saatlik, en mantıklısı, aşağı yukarı her bisikletçi bu hizmeti veriyor :) Beğenmezseniz geçmezsiniz yola. Ben de benzer bir deneme yapacağım

• Beğen
Tepkiler: Burak Uğurlu
Kiralayın bence saatlik, en mantıklısı, aşağı yukarı her bisikletçi bu hizmeti veriyor :) Beğenmezseniz geçmezsiniz yola. Ben de benzer bir deneme yapacağım

Tamam. Düşündümde vazgeçtim. * bisiklete.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
  • Hahaha
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Yaşadığım yerde kiralık yol bisikleti yok. Ve ben yol bisikleti aldığımda lastik patlarsa kaça tamir ettirilir?
Kiralık piyasasını çok bilmiyorum ben de. Bir araştırın isterseniz.

Kiralık bisikletlerin lastiği patlarsa yamıyorlardır diye tahmin ediyorum. Yama yapıyorlarsa yamanın maliyeti birkaç lira. Ben lisedeyken Büyükada'da kiraladığım bisikletin lastiğini patlatınca geri verip değiştirmiştim, 5 kuruş istememişlerdi. Yamamayıp yeni iç lastik takıyorlarsa 40-60 lira sanırım şu anda yol bisikleti iç lastikleri. Ama bu masraflar zaten kiralayan işletmeye ait olmalı.

Gerçi kiralık bisiklet yok demişsiniz mesajınızı yeni gördüm :) Bence yollarınız nispeten güzelse ve engebe fazla yoksa satın alın bi tane gitsin çok istiyorsanız. Beğenmezseniz satarsınız :)

Gerçi kiralık bisiklet yok demişsiniz mesajınızı yeni gördüm :) Bence yollarınız nispeten güzelse ve engebe fazla yoksa satın alın bi tane gitsin çok istiyorsanız. Beğenmezseniz satarsınız :)

Evet dümdüz. Ama satarsamda değeri azalır. Anlamı olmaz. 5000lik şey olcak 4500 mesela satmanın anlamı yok.

Evet dümdüz. Ama satarsamda değeri azalır. Anlamı olmaz. 5000lik şey olcak 4500 mesela satmanın anlamı yok.

Ama o süre zarfında kullanmış olacaksınız hocam, ikinci elin mantığı da budur. Bu arada ikinci el piyasası canlı malum sıfırlar yüksek, bence denemeye değer :)

Kusura bakmayın ama siz ne istiyorsunuz?

Lastik patlarsa ne olur ne yaparım diye bisiklet almaktan vazgeçme noktasına gelip "koyim bisiklete" gibi anlamsız bir laf edip, sonra 5000 e bisiklet alıp satarken 4.500 olacak deyip,...

Yani ne yapalım toplanıp bir bisiklet alıp size denettirip olmazsa aramızda parçalarını mı böşülelim ya da başka bir şey gelmiyor aklıma. Kim ne önerse boşa çıkarttınız.

Kusura bakmayın ama siz ne istiyorsunuz?

Lastik patlarsa ne olur ne yaparım diye bisiklet almaktan vazgeçme noktasına gelip "koyim bisiklete" gibi anlamsız bir laf edip, sonra 5000 e bisiklet alıp satarken 4.500 olacak deyip,...

Yani ne yapalım toplanıp bir bisiklet alıp size denettirip olmazsa aramızda parçalarını mı böşülelim ya da başka bir şey gelmiyor aklıma. Kim ne önerse boşa çıkarttınız.

5.500 kişi 1TL versin rahat rahat süreyim.

• Kızgın
Tepkiler: suyunsesi
Bende yol bisikletine başlamak istiyorum. Ama asfaltta süremem. Malum sürücüler dikkatsiz ve bende beceremem. Ve bende kaldırımda sürebilirm. Peki yol bisikletinin jantları ve lastikleri dedikleri kadar hassas mı?

Hocam çoğunlukla kaldırımda sürme durumunuz varsa yola bulaşmayın derim o zaman. Dağ bisikleti farklı yüzeyler için en iyi ve en kullanışlı bisiklet, hadi olmadı maksimum şehir bisikleti derim. Ben de Ankara şehir içinde bu yüzden dağ bisikleti aldım, yol bisikleti için hakikaten duyarlı sürücüler ve nispeten az trafik lazım ki keyfi çıksın. Bi de yol bisikleti daha çok şehirlerarası sürüş için güzel, şehir içindeki malum mazgallar, engeller konusunda çok şikayet eden yol bisikletçileri var buralarda :(

Kiralık olayı ile ilgili çok bilgim yok ama korkunuz lastik ise, dış lastiğin kalitesi çok önemli, eğer bu işe yatırım yapacaksanız zırhlı dış lastikler var, zırhlı lastikler yolda diken ve ufak cam parçası gibi saçma sapan nedenler ile lastiği patlamaya karşı korur ve lastik öyle kolay kolay patlamaz, ancak büyük çivi gibi bir şey girerse patlama oluyor ve buna da zaten dayanacak hiç bir lastik ve model yok.

(link)

Ben zırhlı lastik ile şehirle arası kullandım lastik tık demedi nazar değmesin.

Yol bisikleti ile kazanın tadı bile bir başkadır.

• Beğen
Tepkiler: bsklt07
başlık için el cevap
bkz. osman şirin

Geri