Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti için gidon boğazı tavsiyesi

@hakkında: boşluk

Üzerinde 110 mm. gidon boğazı gelen bisiklete, 60 mm. boğaz takılır mı? Bunu mantığınız alıyor mu? Bisiklet size büyük, neyin derdindesiniz anlamıyorum.

Aklınıza gelmeyen başınıza gelmiş, uğraşıp durun. Size yazanda, yani ben de kabahat.

Scudo
eğer sadece boğaz önerisi istiyosanız, 110mmlik boğazı olan bisiklete 60 veya 70mm takmayın 90mm işinizi görebilir

Yol bisikletlerinde gidon boğazı dağa göre uzun oluyor. Hem aerodinami için hem de kendi geometrik dengesi için. 60-70 mm takarsanız bisiklet altınızda oynar durur. Bisikletin kadro boyu doğruysa 90-100 mm bile yeter, aradaki farkı görürsünüz.

6cm lik boğaz hem hakimiyetinizi daha hassas hale getirecek hemde omuzlara binen yükü artıracak iş sizin için daha konforsuz hale gelebilir. Yeni bisiklet Erdal Bey'in dediği gibi en iyi çözüm.

Arkadaşlar yol bisikleti kullanıcısıyım gidon boğazımı değiştireceğim fakat mtb gidon boğazı veya yol gidon boğazı arasında fark varmı ?bilgilendirebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler ...

@Canparem
Mtb ve yolun gidon açıları farklı oluyor üzerindeki ni sök içinde yazar derecesi dereceyi ve boyunu da değiştirmek istiyorum derseniz kelepçe çapı önemli yolunkiler genelde 31.8 mm oluyor kalan ölçüleri belirlemek size kalmış. Boyu fazla kısaltmayın manevra kabiliyeti düşüyor mesela daha geniş alanda dönebiliyor bisiklet

Benim boy 1.74 gidon boynu 10 cm kadro 54 beni çok one doğru uzatıyor ve yoruyor bu durumu nasıl düzeltirim gidon boynu çok uzun geliyor bisikletim carraro ce road 52

@Onuresra yüzlerce firmanın ürettiği yüzlerce model var çok geniş bir soru olmuş :) 3T markayı tavsiye ederim.

@Ozan k.
Hocam bu sorunu nasıl çözdün. Aynı şey bende de oluyor

Bel egzersizleri yaptım. Gidonu kısaltıp yükselttim. Sorun çözüldü.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
60 mm lik boğazla sürüş pozisyonum bu. Konu hakkında bilgili arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@trainspotting35

O video açısından yorum yapacak kişi bilgili değil ukaladır emin olun :) Tam yandan, mümkünse trainer üstünde olmalı ki açılar görülebilsin :harika:
Mesela;
position_71.jpg

Hemen gönderiyorum trainer da yok ama sürerken video vardır yandan.

@trainspotting35
Trainer ve sabit kamera sizin hangi eksenlerde kaldığınızı görmek, açıları tam anlamak için önemli. Sürüş esnasında çekilmiş bir videoda çok yanıltıcı olacaktır sonuç.
Bu arada faydalı bir eser;
(link)

bisikletin açıları çok önemli. ancak bu açılar senede 1000km altı 20-30 kmlık antremanlar yapanlar için daha az önemli oluyor. doğru açılarla uzun sürüşler yapabilir ve sakatlık olmadan toplamda onbinler yapabilirsiniz. herşeyden önce sizin için bence önemli olan kilo vermenizdir. dizlerinize hatta kollarınza binen yükü azalttıktan sonra çok daha keyifli sürüş yapabilirsiniz. @trainspotting35

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Göbek gözden kaçmamış. Gözden kaçacak gibi değil zaten. ??

Trek FX2 için karbon bir gidon bakıyorum da, sizce mantıklı olur mu?

Geri