Scudo Sports

Yol bisikleti için hangi pompa tipleri ?

@r.ezk
Evet o yüzden ben de aceleniz yoksa yurt dışındaki modeli tavsiye etmiştim.
Onun küçüğü de 85 liralık olan var 120 psi basıyor.
Tercih sizin artık hangisi sizin için uygunsa onu alırsınız.

Scudo
Bugün decathlon dan bir ayaklı pompa aldım. Flp 7000. 100psi basıyorum ancak çıkartırken hava kaçırıyor ve sanıyorum 100 un altına iniyorum. Bunu önlemenin bir yolu var mı arkadaşlar.

100den biraz fazla basmayı deneyin veya hızlı çekin. Hızlı çekerken sibop zarar görmesin tabi.

Ben pompa aradığımı yazmıştım burada.
Geçen aldığım lastiğe minimum 65 psi basmayı denedim tchibo pompayla. Acayip eziyet çektim.
Bastıktan sonra da benzinliğe gidip havayı biraz daha artırayım dedim, bu sefer ordaki pompanın nefesi yetmedi şişirmeye. 70den sonra tıkanmaya başladı.
Ben de zorlamadım fazla, zaten çoğu benzinlikte presta adaptörüyle uyumlu çalışan pompa yok. Olsa bile basınç sağlar mı bilmiyorum.
Topeak trr 1b ve road morph g arasında kaldım. Morph göstergeli ama aşırı büyük. Elimde ayaklı pompa da yok, küçüğü ise hem hortumsuz hem de yeterli basınc vermekte aşırı zorluyor.
Sizce hangisini tercih etmek daha iyi?
Büyüklüğü göz ardı edip morph almak mı yoksa eldekiyle eziyet çekme riskini göze alıp ayaklı pompa mı alsam?

Topeak Race Rocket HP

Max. Hava Basıncı : 160 Psi
Kadroya bağlamak için adaptör ile beraber.
Ölçüler : 18 x 2.6 x 2.1 cm
Ağırlık : 82 Gr.
Art.no. TRR-HP1S

Bu ürün Türkiye'de sadece bisikletsepeti.com 'da var. N11 mağazından alırsanız eğer uygun fiyata denk geliyor. N11 yeni üyeliğe 11 TL kupon veriyor.

(link)

@emrahozkan
160 bar değildir o. 160 psi'dir. Yaklaşık 11 bar

Ayaklı pompa işini hallettim. XLC'nin 11 bar'lı mavi siyah ayaklı pompasını aldım. Geldim, denedim gayet kullanışlı ve yeterli. Bu süreçte teleskobik, yüksek basınçla hava basabileceğim pompa derken, Topeak Race Rocket HP en iyi seçenek olarak sepetimde dururken ve ben tam alışverişi tamamlamak üzereyken (link) ile karşılaştım. Sadece presta siboplar için ve sanırım uzatma hortumu yok. Alüminyum (65 gr) ve karbon (55 gr) olarak iki çeşidi var. Alüminyum 60-70, karbonu ise 100-110 civarı bir fiyata satılıyor. Boyutları ve hafifliği çok cazip değil mi? Zaten açıklamalarında sınıfının en yüksek basınçla hava basabilen en hafif pompası falan gibi cezbedici ifadeler var. Vaat ettiği basınç ise Race Rocket HP gibi 160 psi.

Sadece presta uyumlu olması sorun değil de, Race Rocket'taki gibi çıkıp uzayan hortum olmadan sibobu çok hırpalar mıyız?

Kullanan var mı arkadaşlar?

Decathlondan zefal pompa al mini rahatlıkla 110 basarsın.

@apeironur bir pompa tabiki Sınırsız kereler basar ama bisiklet üzerinde lastik patlayınca Kullanılacak en iyi alternatif co2 tüp 100 psi ın üstü garanti zaman kaybı terleme yok. 2. Bir tüple yedekli gezersiniz gayet yeter. 1 ön bir arka patlattıktan sonra tekrar patlatırsanız zaten o gün bisiklet için kötü bir gün demektir.

• Beğen
Tepkiler: apeironur
Arkadaslar el pompasiyla 160 psi birakin 70 80 bile basamazsiniz gucunuz yetmez. Evet pompanin kapasitesi 160 psi ama el gucu yetmez buna. Bende topeak rocket race hp var denemek icin kastim bi kere sonra ayakli pompasiyla olctum 70 psi daydi. Yanliz ciddi manada kastim kendimi. Yani el pompasi lastiginiz patladigi zaman sizi idare edebilmek icin var. İyi bir el pompasinin yaninda eve Ayak pompasi da almalisiniz.

@sinobjk
Ayak pompası var zaten evde. El pompasında 120 basayım diye bir derdim de yok. Sadece bu kulvardaki pompalar arasında 90'ı 100'ü en rahat basabileceğimiz pompayı alayım derdindeyim. Bir arkadaş diyor race rocket'la 70 zor basarsın, öbürü diyor zefalle 110 basarsın. Geneli diyor race rocket'la rahat basarsın. Karıştı valla.

@Zekeriya Çab
Tüpün kullanımında eksta bir aparat falan gerekiyor mu? Bazı zamanlar vakit ve rotanın durumuna göre tüpe başvurulabilir. Ne önerirsiniz co2 tüpü olarak? Bir yerlerde okumuştum ama yine sizin mesajlarınızdan biriydi sanırım? Genelde ise iş gören bir pompam olsun ama.

Topeak Race Rocket HP alacağım gibi. Başa dönüp bir kez daha sorayım: (link) kullanan var mı aramızda?

Topeak micro racket kullanıyorum,
Hafif küçük ve sırt cebimde yer kaplamıyor, düşme ihtimali yok.
Buaralar çok sık lastiğim patlıyor, yeteri kadar hava basabiliyorum, eve kadar idare ediyor..

Uzatma hortumunu decathlondan alabilirsin

• Beğen
@apeironur pompa ile 90 psi ın üzerine çıkanı görmedim 60-70 kg adam için önemli değil ama zorlu yollarda ağır olunca 120 şart.
Tetik mekanizmalı co2 alın birde tüp takılıp sıkıştırılıp gevşetilerek basılan var o biraz or oluyor.

Ayrıca vidasız tüp biraz zor bulunuyor silah tüpleri olur ama vidalı daha kolay bulunuyor. 16 gr co2 tüp gitti giyorda 10 tanesi 20 tl.

@r.ezk
Bir önceki sayfada gözümden kaçmış. Aynı ikilemde kalmışız. Decathlon hortumu da uyuyorsa mini rocket o halde. Ön maşamızdan sonra pompamız da karbon olsun madem :) Teşekkür ettim.

@Zekeriya Çab
Tüp dışında "T" şeklinde bir adaptör var. Tetik dediğiniz o değil mi? Yollardaki patlak durumuma bakıp bezginlik yaşadığımda direkt deneyeceğim. Teşekkür.

@apeironur hemen hemen hepsi T şeklinde oluyor ama bazıları tüpü takıyorsun iyice sıkıyorsun sonra biraz gevşetince lastiği şişiriyor ama bu gevşetip Sıkma işi iki elle yapıldığından biraz zor oluyor. Birde bastırınca yada arkasında Düğme olan tipler var. Onlar daha kolay KULLANILIYOR. Birde tüpü içine koyup kullanılan Çeşitleri var ama onlarda ağır

• Beğen
@Zekeriya Çab
Hocam o tüpler direk kullanılıyor mu aparat almak lazım değil mi ?

@apeironur

Karbon olan micro ile al. Olan arasında çok az ağırlık farkı var..

• Beğen
arkadaşlar el pompasıyla 100 ps felan basılmaz diyenler var ama bontrager pompayla rahatlıkla basılıyor bu işin üstadı bontrager pompalardır 100 tl yerıne bikereliğine 150 tl verıp bontrager pompa alabilirsiniz

(link)
Race rocket'in mudalini bulduğumu iddia ediyorum-tecrübe sahiplerinin iddiamı çürütmesini beklerken...:D
(link)

Geri