Scudo Sports

Yol Bisikleti ile ilgili yalan yanlış bilgiler!

Scudo
arkadaşlar henüz forumda konu açamadığım için affınıza sığınarak burada sormak istiyorum.

Önce günlük durumumu anlatayım sonra ona göre tavsiyelerinizi istiyeceğim. İstanbul/bostancıda oturuyorum, yılın büyük bi kısmı caddebostan sahiline iner koşarım yada patenle migrosa bazen ordu evine kadar gider dönerim. Artık tek bi ulaşım aracıyla gitmekten bıktım(paten). İnsan haftanın 5 6 günü aynı şeyi kullanınca bunalıyor artık, özellikle yazın. Bu yüzden bisiklet almaya karar verdim. Hem ineyim sahile güzel bi yardırayım istiyorum ama istanbul içi gezmelerde yapabilirim, karşıya geçer haliç eminönü öyle gezerim. Şehir/tur bisikletimi alayım yoksa yol bisikletimi bi türlü karar veremedim. Şehir bisikleti rahat ama hız da sınır var, yol bisikleti o kadar rahat değil ama hızlı bunu anladım bu forumdaki araştırmalarımdan, ama önemli olan soru şu : ne derecede ? daha önce kullanmadığım için karar veremiyorum? sahilde hız denemeleri yapmak, kendimi kondisyon olarak zorlamak istiyorum. bunu sadece yol bisikletiyle mi yapabilirim, yoksa buna uygun şehir bisikletleri var mı? benim gördüğüm şehir bisikletleri biraz nazik, bazıları sepetli, klasik vs hiç hız zorlaması yapabilecekmişim gibi durmuyor :Dama şöyle beşiktaştan başlıyım eminönü yenikapı geziyim dersem yol bisikleti anamı ağlatır mı onu da biliyorum. Anamı ağlatmaktan kastım bazı arkadaşlar yanlış yollarda uzun süre binilmesi durumunda sırt ağrısı, boyun ağrısı olur demişler ki bu asla istemediğim birşey. Durum bu. tavsiyelerinizi bekliyorum.

Düz gidonlu fitness bisikleti tam size göre. Lastik ve şasi yol bisikleti ancak gidonu şehir bisikleti gibi. Hem konforlu hem hızlı...

@Ozan k.

hocam kusuruma bakma belki absürd bi soru olucak ama sahibinden.com da aradım mı şehir-yol-dağ vs diye ayrılıyor katagoriler, tam olarak nasıl arıyayım. 2.el taraftarıyım, şöyle hızlı bi göz gezdirdim de az kullanılmış, yeni her türlü bi ton bisiklet var , bodoslama 0 almak istemiyorum.

'Yol bisikleti' tabiri='Bisiklet', diğerleri dağ, tur, hybrid, downhill yani her ne derseniz...

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@mzerenoglu
Kendimi kondisyon olarak zorlamak istiyorum demişsiniz öyleyse yol bisikleti bakmanız lazım.
1-2 hafta sırt boyun ağrısı olacak onun kaçarı yok ama sonrası keyifli olacaktır.

Bisiklet kategorisine girip fitness yazıp aramayı deneyin. Bazıları yol bazıları şehir tur bisikleti kategorisinde ilan veriyor

@mzerenoglu bence önce istediğiniz markanın kendi sitesine girin oradan modellere bakın sitede katagorilere ayırırlar ordan beğendiğiniz modeli seçin sonra sahibinden.com da o modele bakın

• Beğen
Tepkiler: ahmtayd
@Ozan k.
hocam sanırsam bu bisiklet bana verdiğiniz tarife uyuyor :) (link)

• Beğen
Tepkiler: Ozan k.
mosso cavalier tourney kullanan var mı acaba?Almayı düşünüyorum da.

@mzerenoglu
1 ay sonra gerçek yol bisikletine geçmek isteyeceksiniz...

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
@turkkeyp teşekkür ederim

@ahmet çekmegeli hala alışma sürecindeyim fakat mtb den sonra farklı bir ruh hali katıyor şimdilik herşey yolunda mtb de hiç lastik patlamamıştı bu bisiklette siftahı yaptık

@Saim Karagöz Yolda gidiş , genel performans açısından gözle görülür büyük bir fark var mı ? Yoksa olmasada olur veya keşke yapmasaydım diyor musunuz?

@ahmet çekmegeli tabiki fark oluyor amacına uygun bisiklet yani yol bisikleti sonuçta hani hep denirya yol da yol bisikleti arazide mtb amacına uygun bisiklet kullanmak en iyisi

@oktayakgoz
Valla öyle ya gelecekte bir daha değil dağ bisikleti, düz gidon bile kullanmayacağım. :D

Abiler, kardeşler, Allah rızası için bi yardım edin.Yol bisikleti alıcam 3 gündür forumdayım artık beynim yanacak. Daha önce söyledim ama kısaca bir daha söyliyeyim, yol bisikleti almak istiyorum ama devamlı 50-100 km yol yapmayacağım, istanbul caddebostan sahilinde keyif alarak hız yapmak istiyorum, arada istanbul içi uzun mesafe de gezerim. yaz/ilkbahar aylarıda uzun mesafeli turlara katılmak istiyorum o yüzden yol bisikleti alıcam. 12 tane seçenek var. Sadece performans olarak değil Fiyat/performans olarak en iyisini almak istiyorum.Sonuçta 1000 e yakın lira verim bi hafta sonra pişman olmak istemiyorum. aşağıda belirteceğim seçeneklerin birbiriyle kıyaslaması ayrı ayrı forumda var AMA mesela x model bisiklet o konu açıldığı zaman 1500 TL iken şu an benim almak istediğim 2. el 1000 lira, 900 lira. O yüzden dikkate alınabilecek durumda tekrardan. Seçenekler in sonuncusu hariç hepsi 2. el ama çoğu 1-2 aylık garantili faturalı temiz ürünler. Lütfen yardım edinnn :kötü:

1-) salcano xrs 040 sora - 1000 TL(2015 model)
2-) SALCANO XRS 050 - 750 TL
3-) BTWIN TRIBAN 300 - 700 TL
4-) Sedona 610 - 900 TL (görünüş itibariyle en çok bunu sevdim ne yalan söyliyeyim)
5-) Bianchi SLR 400 - 900 TL
6-)Bianchi SLR 500 1000 TL
7-)Salcano xrs 060 - 450 TL
:cool:Carraro cr 012 race - 900 TL
9-) BTWIN FIT 3 - 500 TL
10-) Sedona 300 - 700 TL
11-)Salcano xrs f01- 500 TL
12-)BTWIN TRIBAN 500 - 1200 TL (SIFIR OLAN TEK bisiklet bu ( (link) )

Not: Bütün konularda gördüğüm ' 150-200 lira daha ekle şunu al bence' tavsiyesini lütfen yapmayın çünkü bunun ucu yok, her modelin üstüne 200 lira koyup daha iyisini alınabilir ama bu döngüyle 10 000 liraya kadar gidiyor. Peşin maksimum 1000, taksitli 1200 tl den yüksek bütçemi aşar.

güncel :(

@mzerenoglu hız yaparsınız da keyif alır mısınız bilmem. yol bisikleti mtb lere göre daha fazla uzanma, daha fazla kafayı kaldırma gereği duyulan, modifiyeli kısa sert amortisörlü evo X gibidir, yoldaki tüm kusurları k.çnızda ve ellerinizde hissedersiniz. Bu zevkli eziyeti baştan kabul ediyorsanız listeden sedona yı tavsiye ederim.

Geri