akifberkant
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 1.545
- Bisiklet
- Salcano
Doğruysa yeni birşey daha öğrendik..🤔Bisiklette kadro boyu arttıkça maşa aralığı da büyüyor
Kadro boyuyla maşa araliginin bir ilgisi yok.Bisiklette kadro boyu arttıkça maşa aralığı da büyüyor değil mi? 57 kadro yol bisikletine 700x28c takarsam çamurluğa yer kalır mı peki? Cyclo fiyatına çıkmadan bir antika bisiklet devirip cycloya çevirmek niyetim var da...
Konu hortlatmaya bayılırım🤪(niye aynı meseleden yeni konu başlığı açıp çöplüğe bir tükrük de ben atayım ki yane).
Cevabımı aldım@birolnsu
Bu alacağınız kadro ve onun maşasıyla bağlantılı.
Yol yarış anlamında bir kadronun maşasının 25mm. ye kadar lastik aldığını biliyorum, çünkü kullandım. Fakat 28mm lastik için emin değilim, sanırım maşa ve fren sistemi için geniş gelir. Sadece ön değil arka maşayada 28mm lastik geniş gelebilir.
32mm lastik ise yol-yarış kadrolarında imkansız, kullanamazsınız.
Eğer amacınız kaliteli bir kadro üzerinde 700Cx 22-25-28-32mm. lastik ve düz gidon kullanmaksa size Cyclo-cross kadrosu öneririm. Bildiğim kadarıyla türkiyede Canondale cyclo cross bisiklet var, aluminium kadro/karbon maşa, oldukça iyi bir kadro, tavsiye ederim.
Cyclo-cross kadro temelde yol kadro geometrisine sahiptir, farkı fren sistemleri ve geniş lastik için arka/ön maşa aralığı buna müsaittir.
Hakan Bey soruydu benimki, ağır yükümlülükler altına sokmayın beni yok yere😁Doğruysa yeni birşey daha öğrendik..🤔
Vay arkadaş , izdirap gibi anlattığın her madde den ayrı zevk alıyorum 😂 hazır hortlamışken yazayım dedimilk yorumu okudum son derece yanlı bir yorum. şehir içinde hele yol bisikleti kullanmak hem sıkıntı hem tehlike. markete gidemezsin, ayağında kotla atlayıp süremezsin genelde tam techizat giyinmen gerekir, trafikte sorun olsun hop diye kaldırıma zıplayamazsın çukur desen dert mazgal desen dert. mtb'nin kalın lastikleriyle mazgalların üzerinden geçiyorum. tak diye bir tehlike oldu hızlı bir manevrayla kurtulamazsın, çabuk duramazsın. mtb kadar dar dönüşler yapamazsın. ayrıca daha da hızlı gidebildiğin için çabuk durmak ayrı bir problem. ayrıca konforlu da değil. aero pozisyon alıp çukur göreceğim diye ileri bakmaya uğraşmak boynu baya yoruyor. dirsekler çok daha fazla yoruluyor. mtb rahatsız denmiş geniş gidon örneği verilmiş dar takarsın olur biter. mtb'deki rahatlığı şöyle anlatayım belki şehir için fazla mtb ama ben baya pedallarken arkamdan sırt çantamı çıkarıyorum, gayet iki elimle içinden ihtiyacım olan şeyi alıp tekrar sırtıma giyiyorum. kalın lastiğin böyle bir avantajı var.
yol bisikleti dediğin tamamen bisiklet sporuna ve hıza adanmış bir alettir yani 100km düz temiz rota belirlersin kafanı eğip pedallarsın en efektif şekilde. yani şehirde yol bisikletinde daha rahatım demek abes.
al benden de o kadar bu arada , bir yanlis anlama olmasin , yol bisikleti kullananlar da cogu cukuru yada mazgali yada bir engeli vs ziplayarak gecerlerVay arkadaş , izdirap gibi anlattığın her madde den ayrı zevk alıyorum 😂 hazır hortlamışken yazayım dedim