Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol Bisikleti ile ilgili yalan yanlış bilgiler!

4 kez lastiği patladı.3 sefer'de de düşük psi'de.Düşük psi'de lastik patlar bilgisi doğru benim tarafımdan.

Scudo
Her bisikletin insana verdiği haz farklıdır,bazı insanlar yarış bazıları tur bazıları'da dağ bisikleti sever nasıl'ki beş parmak birbirine benzemiyorsa zevklerde benzemez önemli olan bu forum adı altında biz bisiklet severler'in dertlerini,mutluluklarını sorunlarını paylaşmak etkinliklerde buluşmak ve büyük bir camia oluşturmak amaç bu olmalı önemli olan kişinin mutluluğu aldığı haz ve sevdiği bindiği kullandığı bisikleti'ni sevmesi.

Yol bisikleti düzgün asfaltta hızlı gitmek için tasarlanmıştır. Yol bisikletinin" konforu yoktur" cümlesini kullananlar çok büyük hata içindeler. AMACI DIŞINDA KULLANILAN BÜTÜN ARAÇLARIN KONFORU YOKTUR.
Bir yarış otomobilini dağda,traktörü de yarış pistinde kullanırsanız çok konforsuz olur.Onun için her bisiklet türünü amacına uygun şartlarda kullanmak gereklidir.

Konu dışı ama ustalar size bi sorum olacak şimdi ben yol bisikleti alırsam turlara katılabilir miyim? Örneğin şehirler arası ama fazla yük almadan sadece sırt çantası ile ?

MTB den yol bisikletine yeni geçiş yaptım Mosso Wildfire V var halen elimde. Yol bisikleti kadrosunu Endurance tipi olan Fuji Sportif 1.3 c seçtim. Mosso da yer alan süspansiyonlu maşam (Zoom marka en düşük seviye) işe yaramıyormuş. Karbon maşa canmış her derde devaymış. Dropbar daki değişik tutuş pozisyonları kol ağrısı bırakmadı şahsen. Daha konforlu sürüş yapıp yol bisikletine geçmek isteyenlere tavsiyem endurance tipi kadro seçmeleri.

@xsertan Merhaba Sertan bey yukarıda da belirttiğim gibi dün yaklaşık 1 saatlik bir gezinti yaptım yeni yol bisikletimle ne bacak ağrısı, omuz ağrısı ne de kol ağrısı çektim. Terleme sorununuz çok fazla yoksa bir sırt çantasıyla bence turlara katılabilirsiniz. Benim için bu zor gözüküyor çünkü sırt çantası taktığım anda 2 kat fazla terlemeye başlıyorum. Sırt kısımına temas etmeyen sırtı havalandırmalı bir çanta ile tur yapmanız daha rahat olur. Yol bisikletine yeni geçmeme rağmen çok fazla araştırma yaptım. İlk amacım cyclocross bir bisiklet almaktı. Sahibinden sitesinde Fuji Sportif 1.3 c gördüm 2014 model sağolsun arkadaş iyi bir indirim yaptı bisiklet bana göre uygun bir fiyata geldi. İyi ki dünyanın parasını giriş seviyesi bir cyclocross a bayılmamışım Endurance tipi kadrolar uzun yollar için bana göre biçilmiş kaftan. Bu benim şahsi görüşüm tabiki tercih sizin.

• Beğen
Tepkiler: Sertan Canpolat
@xsertan
Uzun süreli sırt çantası kullanımı, sırt bölgesinde rahatsızlık vermeye başlar. Terleme çok yoğun olur. Mecburiyet harici tercih edilmez pek.

Bisikletteki Konfor deyince aklıma haltercilerin kullandığı kemer geldi veya futbol ayakkabısı geldi. Günlük yaşamda bunları kullanıp "hiç konforlu değil" demek gibi bir şey.

• Beğen
Tepkiler: Sertan Canpolat
Yol bisikletinden rahati yok.Sehirde surekli kullaniyorum.Mtb insani cok yoruyor bence.Yol ile akıp gidiyorum.Yol disinda bindigim butun bisikletler beni yormaktan baska bir ise yaramiyorlar.

yol bisikletinin keyfini almak için önce mtb ye binmek lazım. yolda aktığını hissediyorsunuz resmen

yolla mazgala nasıl girilir kurtuluş imkanı yoksa yandan arabageliyosa üstünen mi atlanır yoksa bisikletten mi?

Hocam mtb bisikletlerini biraz kötülediğini gördüm veya sandım herneyse bende kron mtb tipi xc500 var ve ben bunun kadar güzel bisiklet görmedim ben şehirde mtbde sürdüm ve arada dağlar kadar fark var mtb kendini her yerden belli ediyor yarış şehir bisikleti felan yanında tırt kalıyo yani.

ben ilk olarak kron xc750 aldım. 1 sene kadar onu kullandım. sonra yol bisikletine geçtim. iki bisikleti de kullanıyorum. fanatiklik yapmaya gerek yok. ama mtb den yol bisikletine geçince aktığını hissediyosun 2 pedalda uçup gidiyor. mtb de daha fazla efor sarfetmen gerekiyor. ikisinin de avantajları dezavantajları var. mtb ile her yere girip çıkabilirsin ama asfaltta gideceksen devamlı o zaman yol bisikletinden şaşmamak gerek bence

allah rızası için yardımcı olun param var bisiklet seçemedim
şehir mi dağ mı 1200e kadar öneriniz vvarsa açığım
ankara gibib asfalt bi şehirde kullanıcam ama dede gibi tin tin sürmem kaldırıma çıkarım teker yaparım yani.ona göre öneriverin :)

Derşan kardes sen simdi mtb ni yol bisikletinden ustun tutmussunda sonrada demissinki yol yolda kullanilir mtb arazide konuyu acan kardesime de katiliyorum ki mtb ile ile yol bisikletini mukayese etmiyo sadece yol bisikletine bok atanlara kizmis biraz haklida adamin altinda mtb var yola bakmaz sagina soluna bakar lastigi patlar cukura girer bem slx setli mtb kullanan birisi olarak yol bisikletine gectim ki sirf mtb nin vites gecisleri yol gibi degil diye yol bisikletini 1 yildir kullniyorum 5 6 kere lastigim patlamistir yeri geliyo kaldirimada cikiyorum bozuk yollardanda gidiyorum belki konfor bakimindan mtb nin yerini tutmaz ama yorulmadan keyifle bisiklet suruyorum daha uzun kilometreler yapiyorum ki anca ozaman yorulayim her bisikletin kullanim alani yerine gore olmalidir

Owlknife kardeş benim xc500 hd 29 jant 24 vites mtb tipi bisikleti ben 1200 ankarada aldım ve 3 aydır kullanıyorum sanada tavsiye ederim.

Yavaş gitmek yol bisikletinde bel, kol ve genel olarak vücutta ağrı yapıyor. Uzun süre 20 km/sa ada daha yavaş bi hızda gidince oldukça fazla yorar. Hızlı gitmek aksine rahatlatır...

Ayrıca yeter artık bence mtb/yol kavgaları, çekişmeleri. İki farklı türü bu şekilde karşılaştırmak çok saçma..

@Msgkdmr performans bisikletten aldınız galiba,boyunuz kaç ben 172'yim bana olur mu?Nasıl sadun bey yardımcı oldu mu?

Tek teker yapmak zararlımıdır yol bisikletinde ?

Bugüne kadar hiç yol bisikleti deneyimim olmadı. Yalnız düşünüyorum'da şehir içinde yol bisikleti bana pek sağlıklı gelmiyor. Aslında konuyu açan arkadaş güzel bir şey demiş eğer sen dikkatli olmazsan mazgalada girersin çukura'da. Fakat eksik bir şey var günümüz'de insanlar'ın psikolojik sorunları var stres olsun başka konular olsun tüm bunlar insanın dikkat ve odaklanmasını dağıtıyor dolayısıyla böyle bir insanın trafiğin şehirin içinde yol bisikleti kullanması diğer bisikletlere nazaran kazaya daha fazla davetiye çıkarıyor. Şehir içinde neden yol bisikleti kullanılır onuda bilmiyorum inanın günümüz trafiğinde mtb ile tur atmak bile yeterince tehlike arz ediyor bu yüzden yol bisikleti daha çok uzun turlar'da sakin yerlerde tercih edilmesi gerekir diye düşünüyorum. Ben sadece şehir açısından bunu yazdım kimsenin kafası karışmasın.

Bu arada kullandığım bisiklet şehiri bisikleti hibrit..

Geri