Scudo Sports

Yol Bisikleti ile ilgili yalan yanlış bilgiler!

@Arseyus Aslında tam dediğiniz durum için yol bisikleti kullanılmalı. Yol bisikleti dikkat odaklı olduğu için insanı tetikte ve zinde tutuyor. Rahatlama durumu olmuyor. Yol bisikleti sürenler daha dikkatli ve tetikte oldukları için daha çabuk tepki verip kazalardan daha çabuk sıyrılabiliyorlar. Bu durum tecrübeye de bağlı. Yol bisikletinin tek handikapı süratli olması ve bu nedenle frenlerinin bisikleti durdurmayıp yavaşlatması.

• Beğen
Tepkiler: Arseyus
Scudo
yalan yanlış bilgilere girer mi bilmiyorum ama naçizane bir şikayetim var. mübarekte insanın pedal bastıkça basası geliyor bir de yanına strava benzeri programları ekleyince bisikleti keyif için sürme kavramını unutmaya başlıyor insan. kadans kavramı tabi ki önemli ama biraz daha laylaylom gidip bisikletin tadını çıkarmak da güzel oluyor. son birkaç gündür strava'yı kullanmamaya özen gösteriyorum ve sadece gereken yerlerde 35-40 ve üzeri hızlara çıkıyorum. yol bisikleti olunca laylaylom gitmenin de keyfi bir başka çünkü iki pedal çevirdiniz mi akıp gidiyor makine.

bir tek bizde vardır sanırım elmayla armudu karşılaştırma durumu. iki ana bisiklet türü bunlar herşeyleriyle farklılar niye karşılaştırırız ki ? aslında üreticiler şehir için çözümü bulmuş adına da hibrit demişler :D. kaldırıma da çık, yolda da git. tamam 40 ları zor görürüz ama tümsekten geçince de içimiz cız etmez. zaten avrupa avrupa diyoruz burda da, avrupada şehirde mtb kullanan görmedim. yol bisikletide çok az var adamlar şehir bisikleti kullanıyorlar, sepetli mepetli. hadi gitmedik hollanda görüntüleri izliyoruz ya, insanlar işe gidiyolar geliyolar bisiklet yaygın falan, nerde formalı varmı hiç o videolarda ?
sonuç: canımız sıkılıyor polemik arıyoruz. çıkın turunuzu atın takılmayın bence :D:D;);)

Yol bisikletiyle dağda taşta gitmek rampalardan atlamak Daha zevkli süspansiyonuda yok tam hissediosun herşeyi mtb de daha az o ruhu yaşıyorsun :D

@Owlknife Kaldoromda sürmek yasak güzel kardeşim. Ayrıca her türlü bisikletle kaldırıma çıkabilirsin. Sedona ya da Kron
V fren şehir bisikleti al.

Kaldırımda sürmek nasıl yasak ya yolda kırmızı ışıkta bile sırf önündeyim diye Kornaya basıyor yavşaklar.

Bizim yolların dağdan çukurda farkı olmdığı için mtb den başka çare yok ege bölgesi taraflarında ilçeler arası bile gitsen asfaltların her bir noktasında bi kırık bi göçük habire takla atarsın artık yol bisikletiyle o yüzden mtb candır

@_murdoch_ aynen öyle hocam katılıyorum belçikadada öyle ne bir yol ne de mtb var hep şehir bisikleti

@Arseyus

Asıl şehirde yol bisikleti daha sağlıklıdır neden diyeceksiniz açıklıyorum.
Öncelikle yol bisikletinde dağ bisikletine göre daha az eforla daha yüksek hızlara çıkıp o hızı daha uzun süre koruyabilme imkanınız var bu nedenle şehir içi sürüşlerde tek şeritli yollarda caddeden giderken sürekli sağa yapışık bir şekilde gitmenize gerek kalmıyor. Ben şehir içinde yol bisikletinden gayet memnunum biraz performanslı sürdüğümden dolayı arkamdan gelen trafiği yavaşlatmıyorum bu sayede de ne korna sesi duyuyorum ne de rahatsız ediliyorum.

Yol çok ayrı bir keyif sadece binince anlıyorsunuz, hızlı ya da değil ben her durumda keyif alıyorum. Sadece hatunla sahilde geçilmiyor ağa... bisiklete değil gidememe durumuna, zırt pirt dur kalk a ve eğik pozisyon yüzünden ağrıyan boynuma (sinir sıkışması var-bir çeşit boyun fıtığı başlangıcı) deli oluyorum. Bir de sahildeki cam kırıkları eklenince ( en son 3kez ve ust üste patladı)

Sahile çıkmıyor ama her yere özellikle dağ -yayla yoluna bayılıyorum. Bir de araç olmayan yerlerdeyseniz iniş çıkış her şey bir başka güzel yol bisikleti ile

• Beğen
Tepkiler: hydrocon
Ya geçen gün 1 cm derinliğinde bir çukura girdim lastik patladı olmaz olsun böyle bisiklet dağa dönüyorum ben (!)

@Gökhan Toros

1- Yanlış: Yol bisikleti binenler prostat olur. Doğrusu: yol bisikletine aşırı binilmesi frengiye sebep olur.
2- Yanlış: Yol bisikletine binenler evlatlıktan reddedilirler. Doğrusu: Yol bisikleti binenler sadece mirastan reddedilir.
3- Yanlış: Yol bisikleti binenler Mtb ye binenlere göre 10 yıl geç ölürler Doğrusu: yol bisikleti binenler yolcudur her an gidicidir.
4- Yanlış: Yol bisikletine binenler bir süre sonra zombie ye dönüşür. Doğrusu: yol bisikletine binenler keloğlan olur, oda olmadı belediyeye memur olur.
5- Yanlış: Yol bisikletine binenlerin en sevdiği şarkı ayofdıtaygırdır. Doğrusu: yol bisikletine binenlerin en sevdiği şarkı laşaltemikantalearabadabeşevdeonbeştir.
6- Yanlış: Yol bisikletine binenler iç güveysiden hallicedir. Doğrusu: yol bisikletine binenlerin dünürlerle arası bozuktur.
Yeter lan çıldırttınız artık.

MTB'yi yerden yere vurmasaydın iyiydi ne demek yol bisikleti MTB'den daha konforlu ve daha rahat saçmalıyorsun MTB'leri ezdirmeyiz size :D

Yolcu zayıf olursa makbuldür,çünkü yokuşlar ağırlığı sevmez.
Donanım,giyim,koruma,bakım için sağlam bütçe ister.
Turlamaya çıkınca kendi hızına uyan yoksa basar gider,ardına bile bakmaz.
Yola,havaya,ısıya karşı duyarlıdır,her koşulda nazlanır.
Nirvanaya ulaştığı için diğer iki tekerleri hor görür:koptum:

Yol bisikleti daha spesifik koşullar için tasarlanmış olması sebebiyle daha nazlıdır. Her yola gelmez. Daha özel ekipmanlara ve daha büyük ilgiye ihtiyaç duyar.

Lastiğini sisirmek için öylesine bir pompa alamazsınız. Öylesine bir kıyafetle suremezsiniz, yokuslara öylesine dalamazsiniz, virajlara öylesine giremezsiniz. Dümdüz ve bomboş yolda bile öylesine gidemezsiniz; yolu taramak zorundasınız.

Haliyle genelde daha pahalıdır, daha masraflıdır, daha nazlıdır. Ama zevki de daha başkadır. Düşündüğünuzden çok daha konforlu ve dayanıklı çıkabilir. Gündelik hayata da uyabilir ama ruhu bellidir, amacı hızdan başka bir şey değildir. Ruhlariniz uyarsa çok dayanıklı çok konforlu gelir ama uymazsa rahatsız ve pahalı diyebilirsiniz.
Benim gibi simit almaya giderken bile dayanamayıp basiyorsaniz tam size göredir.

Geri