Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

Scudo
Shimano Rs 81, Rollen Elite, Zonda, Ksyrim Elite, Token c28a, Racing 3 zannediyorum ki birbirlerine yakın ürünler. Ultegra anladığım kadarıyla bunlardan biraz daha ağır olduğu için tercih edilmiyor.

Ağustos ayında yapmış gerçekleştirdiğimiz fay hattında 1500 km projesi için mevcut oval jantların yerine son dakika kararıyla ultegra 6800 kullandım ve her türlü yol şartlarında test etme olanağı buldum. Erzurum'dan Yalova'ya kadar. Yarış koşmayacaksanız 6800 her segmentte size yeterli gelecektir. Elbette rijit bir jant değildir ancak bunun avantaj mı yoksa dezavantaj mı olduğu pro seviyede bile tartışılır. Pek çok profesyonel bisiklet sporcusu görece rijit jantlardan dolayı asfaltla tanışmakta. Bu açıdan bakıldığında eksi almaz- en azından aluminum jantlar arasında- Rüzgar direnci ise kendi kategorisindeki jantlar arasında diğerleriyle hemen hemen aynıdır. Ultegra jant göbeği akıcılık konusunda çok iddialı olmasa da neticede mekanik bir spor ve ne kadar güç üretirseniz o kadar yanıt verir. Bu noktada kayıplar jantlardan çok frame'den olur ve elbette sürücünün rüzgar direnci hepsinin ötesinde ve en tepededir. Sürücü ağırlığı arttıkça aluminum jant performansı azalır, bu karbon fiber profil jantlarda daha biraz daha tölere edilebilir. Son derece bozuk yollarda uzun süre yol almamıza karşın jant akordunda her hangi bir bozulma yaşamadık.

Yeni Ultegra 6800 almış biri olarak bu mesaja sevindim... :)

• Beğen
Tepkiler: ecelfeli
Derya abi merhabalar. :)

Affınıza sığınarak rijitlik hakkında biraz daha bilgi edinmek istiyorum sizden. Verdiğiniz gücü yola aktaramadığını mı düşünüyorsunuz jantın?

Ben özellikle araştırıp, tırmanışlarda güç aktarımının iyi olduğu kanısında yorumlara denk geldim. Şu anda da kullanıyorum. sprinte kalktığımda dahi hemen yanıt veriyor jant. tabiiki daha rijit jantlar var, ama 6800 gayet tatmin edici. siz rijit değil deyince ben esnediğini falan düşünmeye başladım:)

Kusura bakmayın.

@Ali Demir Sevgili Ali, yanlıl anlamışsın diyemem, sadece esnemezlik ile ilgili küçük bir kavramsal fark var, diyebilirim.Zira her aluminum alaşım jant esner; az, ya da çok. Bir jant'a rijit, yani esnemez diyebilmemiz için o jantın gerçekten de esnememesi gerekir. Profesyonel bir sürüş için rijit bir jant değildir ancak bu amatör seviyede fark edilecek bir şey değil, sana katılırım. Ya da, yarış koşsaydım jant tercihim 6800 olmazdı. Sonuçta benden gayet yüksek bir not aldı jant. En azından oval ile antrenman yapıp 6800'e geçtiğimde belirgin bir fark ortaya çıkıyor ve 6800'ü kesinlikle tavsiye ediyorum.

ultegra jant seti wiggle.com'da 115 kullanıcıdan 4.7 ortalama almış (5 üzerinden) eksi yönü olarak sadece rengi kötü yazmışlar :D
aynı set merlincycles.com'da 26 kullanıcıdan 5 üzerinden 5 tam puan almış.

cole rollen elite ile ilgili ne bir yorum var ne bir inceleme..

pek düşünmeye gerek yok bence. gözün kapalı ultegra

linkleri unutmuşum
(link)

(link)

(link)
chainreaction 55 kullanıcı 4.6 puan

@deniz AYLIKCI selam tesekkurler bende şimdi hatirladim , bisikleti aldım sonunda o kadar konusmustuk Kuota Kom Evo üzerindeki jant seti bontrager standart yol jantı , ya cole rollen elite yada ultegra 6800 dusunuyorum .Teklifin icin tesekkurler ama duşünceleriniz ve yorumlariniz daha onemli tesekkurler.Selamlarini iletirim

• Beğen
Tepkiler: inbox
Açıkcası markaya baktiginda kesinlikle shimano ultegra diyorum fakat , teknik veriler , görsellik ve ağırlık cole Rollen elite diyor , alip kullandiktan sonra yorumu yaparim

Ben farkli bisikletler uzerinde bi cok jant denemis biri olarak soyluyorum. Rollen fiyatina alinabilecek en iyi jant bence. Esnemezligini fazla test edemiyorum cunku 60kg civarindayim. Ama akicilik konusunda epey yukarilara koyarim. Bu arada bende iki set var (biri kazaliydi kurtulmaz dediler bi set daha aldim sonra bozuk janti kasnak fln duzelttik) :) mumkun olursa bir set daha almak istiyorum. Bir daha bu fiyata alinamayabilir zira. Ayrica upgrade etmesi cok basit. Hemen bir skf rulmanla akiciligini daha da arttirabiliyorsunuz. He bi de bence akiciligi ksyrium elite seviyesine yakin.

Sesi için ise bizzat kendi çektigim video buyrun :)

@Ahmet Onur Çakmak onurcum merhaba sesi inan canlı daha güzel, sana bir şey sormak istiyorum bir adaptörle 11 sisteme uyum sağlar mı? bildiğim kadarıyla en son 10 sistemi destekliyor.. şu skf rulman tiyosu içinde teşekkürler.. gönül bir yedek daha almak ister ama bu şartlarda benim için fazlasıyla lüx..

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Onur Çakmak
@deniz AYLIKCI
Bendeki eski olan 10lu freehub. Yenisi ise 11li freehub. 11li olana spacer takip kullaniyorum. Ama rollen icin 11li freehub satiliyor ebay'de gormustum abi.

• Beğen
Tepkiler: inbox
Cole Rollen Elite jant takımını aldım ve bugun bisikletime taktım.Hafif rijit ve güzel sesi var . Dikkatimi ceken şey arka jant profilli gibi , ön jant oyle degil

Dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    138,2 KB · Okunma: 235
  • Beğen
Tepkiler: _Seyfullah
@caliberr jantin on ve arka profili de 28mm. Jant telleri siyah ve fren yüzeylerini kontrol etmeye yarayan girintiler nokta seklinde. En azindan bendekinde boyle. Sitesine baktigimda modeli de degismemis gozukuyor. Sizin koydugunuz jantta hem profil farki var hem fren yuzeyleri farkli hem jant telleri beyaz. Urunun orijinal oldugundan emin misiniz. Sitesi de linkte isterseniz bir kontrol edin.
(link)

Edit: nereden nasil buldunuz bilmiyorum ama jantin 2011 modelini almissiniz :) hayirli olsun :)

tesekkurler , fakat siz nereden buldunuz 2011 model oldugunu anlayamadim link varsa bilmek isterimbende

@caliberr

Bu link 2011 yilinda paylasilmis bi fotografi iceriyor bir forumdan :)
(link)

konu popülerliğini yitireli neredeyse 2 hafta olmuş ama bir not düşeyim;
2 arkadaşım ultegra 6800 jant kullanıyor ve ikisinde de düzgün asfaltta, herhangi bir çarpma falan olmadan, gözümün önünde çat diye teller koptu. iki arkadaşım da biraz kiloluydu onu da belirtmiş olayım. ama çok değil :)

Geri