Scudo Sports

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

@Kazuya hocam verdğiniz linke daha önce göz atmıştım,hayırlı olsun bu arada İngilizcem yok bu yüzden yorumlardan bişey anlayamıyorum,aldım bende ama 20 marta gelicek ben almanyadan aldım,fiyat uygun geldği için başka setlere bakıyordum ama işde sistemim campy olunca dedim orta hali günlük sürüş ve antrenman için alayım gözümü kapadım aldım yani sisin incelemenizi beklicem

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
Scudo
@Ozan k. @Volks bişi sorucam. Benim ventolar geldi.
içinden 1 tane spacer çıktı. Şimdi bu jantlar bu haliyle kaçlı rubleye uyumlu?
Ben 9 lu kullanıyorum, takarken spacer takıcak mıyım?

Edit: 9-10 için gerekiyormuş baktım şimdi klavuzdan

Evet 9 veya 10 icin spacer takilacak. Isini bilen birine taktirtmani tavsiye ederim. Jantin sikiligini iyi ayarlamak lazim, fren papuclarin eski janta gore Asindigindan ayarinin dikkatli yapilmasi lazim. (Hazir yeni jant takiyorken papuclari da temizleyip icinde metal parcaciklar kalmis mi bakmak iyi olurdu.

Ingilizce Varsa fren ayari videosu izlemeni tavsiye ederim.

Bir de 2mm alyan ile janin sikiligini ayarlamak lazim. Genelde fabrikadan birzcik fazla sıkı geliyor.

Kolay gelsin, hayirli olsun :)

@Ozan k. tedirgin oldum şimdi, kendim takarım diyordum:)
lastikler ideğiştridim, önü taktım ama arka rubleyi sökmedim duruyor. Bir bilene götüreyim o halde, teşekkürler
Pabuçlar 50km de ama bakayim yine de videolara taktıktan sonra,

@Ozan k. zaten rubleyi sökemezmişim, ilginç bir alet gerekiyormuş:)

@Kazuya

bende ilk önce bu ne bu ne diye düşünmüştüm, ruble monte edilirken farkına vardım ki 9/10 lu sistemlerde bir tür diş yerine geçtiğinden dolayı içinde gönderiyorlarmış.
umarım beklediğin performansı, istediğin şekilde alırsın.
Tekrar hayırlı olsun.

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
(link)

Bu fotoda görülüyor. Merkezleme ve sıkılık kontrolu icin. Cok gevserse jant yanal olarak sallanir ve merkeden cikar, cok sikilirsa jant zor doner.

• Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
@mutlu07 hayır, qr mandallar, 1 adet spacer o kadar.
Gerçi kutunun dibine bakmadım, akşam bakayım sizin için ama sanmıyorum

• Beğen
tel çıkmadı, bende kutunun hatta sarılan kağıda tek tek baktım..
tel falan yoktu.

• Beğen
yahu arkadaşlar bari yedek tel niye koymamışlar vala şimdi üzüldüm bak siparişi verdim ama yanında yedek tel olmalı,bunu nasıl nerden temin edicem orijinal telini,hemen bununla ilgilenmeme lazım,sizede tavsiyem yedek tel edinmeye çalışın yani kafam karıştı,aslında zonda ve vento arasında çok giti geldim arada 40 Euro fark var diye vento aldım,şu an kendimi sorguluyup duruyorum,hatamı yaptım acaba diye,bide tel olmayınca iyice sıkıldı canım,siparişi değişme gibi bir şansım yok şu an iyimi etim kötümü bilmiyorum

@mutlu07

aktif pedal da teller var, satıyorlar.

(link)

gibii..

• Beğen
@Volks teşekkür ederim,hocam sizdemi vento kulanıyorusnuz düşünceleriniz neler acaba

@mutlu07 zonda var bende, 1 ay oldu alalı - eski jantlarıma göre ( shimano göbeklere ) göre farklı tabi ki.

Hızlanma, ivmelenme gidiş vs cidden çok fark ettiriyor.

@Volks hayırlı olsun vala zonda vento arasında gitm geldim vento aldım maalesef bende bakalım gelsin takıcam inşa bendekileride satarım artık

• Beğen
Tepkiler: Volks
@mutlu07
bende eski jantları hafta sonu ilana koyucam, boş boş duruyor - nakit e dönsün madem :)

@mutlu07 zonda elbette çok çok iyi ama vento nun üzeceğini sanmam ağırlık takıntınız yoksa. Buarada tel var aktif pedalda @Volks un da dediği gibi

(link)

zonda dan da tel çıktığını sanmıyorum

• Beğen
@Kazuya

yok çıkmadı benden de.. .çıksa pek de kötü olmaz dı :D

Geri