Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

  • Konuyu başlatan Anonim
  • Başlangıç tarihi
Şöyle bir tekerlek fiyatlarına bakayım dedim. Zaten bizim esnafların fiyatları çok yüksek. Wiggle.com da ise ilginç bişey gördüm Mavic aksium tekerlek seti 170 dolar iken, ön ve arka tekerleği ayrı olarak alırsanız 145 dolar ediyor. 80 ve 65 dolarlık ayrı alışveriş için herhangi bir gümrük vergisi ödemek gerekiyor mu?
 
Scudo
@Yetkin vergisiz 612 lira gibi bir rakam oluyor takipli kargo isterseniz 20 dolar daha ekleniyor temiz ya da 0 dan çıkma arayın ben o şekilde 700liraya bulup almıştım bekleme de olmadı. Hemen hemen wiggle ile aynı paraya almış oldum
 
Ben de bugün wiggledan jant seti siparişi verdim , takipli olarak seçtim çünkü 10 gündür bisiklet kullanamıyorum artık gram dayancak piskolojim kalmadı :)
wiggle da kargo ücreti + gümrük eklenince Türkiye fiyatları ile hemen hemen yakın oluyor ancak ben bu zamanda şahsen 7 gün beklerim ama yerli almam.
Güven sorunu :)
 
  • Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
Bende de zonda var hub sesleri arkadaşlarımda yüksek bu jantları almamın sebeplerinden biri de hub sesini seviyor oluşumken,gel gör ki benim jantlarda hiç ses yok 1500 km oldu,normal mi arkadaşlar.diğer zonda kullanan birkaç arkadaşıma sordum normal dediler,biri daha iyi ses olmaması dedi,diğeri şans bu bazı jantlarda aynı olmasına rağmen çıkmıyor dedi.kafam karışık lütfen yardım.wiggle dan almıştım.çakma olamaz herhalde.ilk aldığım güne nazaran bir parça ses arttı ama kesinlikle o cır cır ses değil
 
@hydrocon
Hocam jant ile ilgili deneyimlerimi sormuştunuz. Jantı aşağı yukarı 200km kadar kullandım. Fiziksel olarak vento, scirocco ve diğer campy jantlar kadar özel değil. dikkatsiz gözler sıradan bir jant seti olarak görecektir seti. Göbeklerin üzerinde campy logosu yok, tel başlarının geçtiği yerler sıradan görüntüde, vento ve scirocco'nun bu kısmı daha farklı. Tel başları gri, teller sıradan teller gibi sanırım 2mm genişliğinde, çembeler 24-27 profil kalınlığında. Setin en diğer firmaların benzer jantlarından en belirgin farkı arka jantın mega g3 örüm olması. ruble tarafı 2 tel diğer taraf tek tel olacak şekilde 3 erli gruplarla örülmüş bir jant seti.

Kutudan çıktığı halinde flibberın jantla buluştuğu yerde hafif yağ vardı. Sanırım üretimde bir miktar yağlanmış. Daha yüksek hub sesi isterdim ama jantı açıp yağı almak istemedim o yüzden öyle bıraktım. Hub sessiz mi? kesinlikle değil. Kendine özgü güzel bir hub sesi var. Tırnakları gerdirip yağını alınca muhtemelen 2 katına çıkar sesi ama janta bakım yapmak icap edene kadar sökmeyeceğim jantın hiçbiryerini o yüzden öyle bıraktım. İlk harekette ses gelmiyor pek hatta hiç çırıltı duyulmuyor ama biraz hareket ettikten sonra hub sesi alışılan tonda duyuluyor.

Yuvarlanma performansı olarak vay canına efsaneymiş diyemem ama kötü de değil. Kesinlikle bir shimano'dan iyi, ama bianchi nin novatech rulmanlı jant seti daha iyi yuvarlanıyordu. Herşeyin bir bedeli var tabi. O jantlar inanılmaz esnerken Khamsinler neredeyse hiç esnemiyor. Jantlar rijitlik olarak adeta beton gibi. 110psi bastığım lastiklerimle en ufak bir pürüzden geri sekiyor adeta jant. Rahatlık performans arası ibre performanstan yana. Pedal çevirdiğinizde, ayağa kalkıp sprint atmaya çalıştığınızda jantın güç aktarımı çok güzel. Bütün kuvvetinizin ileri gitmek için harcandığını biliyorsunuz. Tabi ki bora, zonda kullanmış adamı tatmin etmez ama muhtemelen bu set onların hissettirdiklerinin biraz daha hobi kullanıcısına göre ayarlanmış hali. Yine de uyarmak lazım, bu jant mavicler, shimanolar gibi pofidik bir jant seti değil. Rahatlığı unutun. Rahatınızı düşünüyorsanız fulcrum racing 7 diye bir kuzeni va bu jantın. O alınabilir.

Genel olarak son derece memnunum. wiggle'dan aldım vergiler dahil 600tl ye geldi. Bu fiyata türkiyede ancak uzun kullanılmış aksiyumlar, rs11'ler falan vardı. Onlardan da çok iyi olduğunu düşünüyorum. Sözün özü; kelepir!
@mert doğru
khamsin g3 tavsiye ederim.

@Erkandet
hocam campagnolo fabrikadan çıkarken muhtemelen bir miktar yağ sürüyor hub dişlerinin olduğu yere. sizde belki biraz fazla vardır. Benim khamsinlerde ilk harekette çok sessiz ama 1km olmadan başlıyor hub normal sesiyle çalışmaya. çok rahatsızsanız mili sökün hub çok kolay çıkacaktır yerinden. dişlerin vurduğu yerdeki yağları temizleyin, hub dişlerinin altındaki yayların olduğu yere bilye tanesi kadar gres koyun kapatın göbeği.
 
@Sin çok teşekkür ederim,mesele yağdan ise sökmeye gerek yok nasıl olsa zamanla azalacak ve ses istenen seviyeye çıkacaktır
 
  • Beğen
Tepkiler: KAHRAMAN YİĞİT
Kullanan biri olarak zondayı, yıkadıktan sonra yağlarsanız çok tatlı bir ses veriyor ve bu zamanla artıyor.
Yağı sürmez iseniz hiç ses çıkmıyor diyebilirim.
5-6k km oldu, 1 kere bile ayar yaptırmadım. Bu aralar bir götürmeyi düşünüyorum, bakıp detaylı ayar vs için.
 
  • Beğen
Tepkiler: Erkandet
@Sin

Hocam çok teşekkürler aklımdaki sorulara yanıt aldım [emoji4]
 
şehir bisikletim var. Buna yol jantı takcam ama 8lik dişliler hiç sığacakmış gibi gelmiyor. Hiç sökmeden yenisini mi alsam.
 
@Erkandet bende de racing 3 var. İlk aldığımda on jant gibi hiç ses yoktu. Zamanla açıldı ama çok değil. Ben tırnakları temizledim ve şuan sesinden rahatsız oluyorum. Tekrardan yağlayacagim
 
  • Beğen
Tepkiler: Erkandet
@Turak yol jantlarını 8lik dişlilerle de kullanabiliyorsunuz? sonuçta başlangıç modellerinde bulunan claris de 8li değil mi?
 
  • Beğen
Tepkiler: Tuurok
merida reakto 4000 kullanıyorum, stok jantlar ama düz yolda iyi bir sürüş sağlıyor, 2300 gram ağırlık 38 de rim var.
genel olaraka düz yolda kullanıyorum.
aero bisiklet görünüşü olduğu için zonda ve racing 3 gibi jantlar çok çirkin durur deniyor ve önerilmiyor. hafif aerolar da çok pahalı ?

shimano r81 50 mm çok güzel görünüyor 1900 gram ama halen hafif
zonda da rim yok gibi bir şey renk uyumda yok ama güzel bir jant

sizce ne yapmalıyım? çok kafam karıştı.
 
@aytunctarakci görünüşe aldanmayın bence

2,3 kg ağırlığındaki jant emin olun görüntüden çok enerjinizi bitiriyor bir arkadaşınızdan ödünç alıp hafif jant ile denemenizi tavsiye ederim tabi ki sırf ağırlık değil göbekler rulmanlar bunlarda artınız olacak

yine profilli isterseniz nispeten daha ucuz markalar var mesela : (link)
 
@Yigit Can Baştuğ teşekkür ederim, düşünmen yeter :)
hem şık olsun hem hafif olsun olmuyor.. zonda da renk uyumu yok maalesef, rim lerde düşük,
bilemedim.
 
Geri