Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

Bende 0 hiç kullanılmamış syncross rp2.0 disc Jant var , swiss üretimi scott üstünde geldi aldığım gün bisikleti karbon Jant a geçtiğim iÇin boşa çıktı. 1780 gr takım ağırlığı karbon kadar hafif çok güzel sesi var pişman oldum yeni Jant aldığıma isteyen olursa uygun fiyata verebilirim ilan açmadım
Hocam ozele bakar misin

• Beğen
Tepkiler: sadi imren
Scudo
Yabancıların stiffness dediği esnemezlikle ilgili bir mesele bu. Mesela lateral esnemezlik var. Dik bir yokuşu tırmanırken özellikle de ayağa kalktığınızda arka teker sağa sola yalpalamaya başlıyor. Bunu gözlemlemek basit..Özelikle yüksek profil karbon jantlar bu konuda doğuştan zayıftır fren papuçlarına hemen sürtmeye başlar. Kasnak, kullanılan tel tipi ve sayısı, göbeğin sağlamlığı bir sürü şey var bunu etkileyen. İyi yapıldı mı iyi oluyor tabi ama Prime gibi hesaplı bir janttan bunu beklemeyin..Pedala verdiğiniz gücün bir miktarı buraya gidiyor. Şahsen ben 1.5kg luk esnek bir karbon set yerine 1.8 kg luk sağlam bir aluminyum jantı yokuşta tercih edebilirim. Herşey hafiflik değil.

Prime 50lerden daha rijit/stiff olduğunu idda ettiğiniz 1.8 kiloluk aluminyum jantlar hangileridir acaba?

Prime 50lerden daha rijit/stiff olduğunu idda ettiğiniz 1.8 kiloluk aluminyum jantlar hangileridir acaba?

1800 grama çıkmaya gerek bile yok. Ağırlığın herşey olmadığını ifade etmeye çalışırken biraz mütevazi olmuşum.
Elimde 1380 gr. olarak tarttığım aluminyum Campagnolo Shamal Ultra var. Rijitlik anlamında Prime'a göre çok daha iyi tabiri az bile kalır aradaki fark korkunç.
Atreman seti olarak kullandığım Shimano Rs21 var. Hesaplı bir set ve yine daha iyi "latereal stiffness" olarak.

• Beğen
Tepkiler: Cem Coşkun
bi arkadaşım jantın esnediğini söylemişti , qr mandalını değiştirerek sorunu çözmüştü.
Prime 38 mm Black edition kullanıyorum; sanki bende esnediğini hissediyorum. Nasıl bir mandal kullanmıştı acaba?

Prime 38 mm Black edition kullanıyorum; sanki bende esnediğini hissediyorum. Nasıl bir mandal kullanmıştı acaba?

Biraz daha kalın bir qr işi görüyor demişti arkadaş. Orijinal qr ince kalıyor diyordu. ben 1500wa kadar bastım ama esnetememiştim. :)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
  • Beğen
Tepkiler: smtdgncy
biraz daha kalın bir qr işi görüyor demişti arkadaş. orijinal qr ince kalıyor diyordu. ben 1500wa kadar bastım ama esnetememiştim :)
Teşekkür ederim bilgiler için :harika:

Quick release milinin kalınlığı esnemeye çok etki eder mi şüpheliyim. Maşa ayakları göbeğe oturuyor, quick release'in görevi maşa ayaklarını sıkarak ayakların oturduğu yerden ayrılmasını engellemek, bu durumda QR sıkıldıktan sonra gevşeme gibi bir problem yoksa sanki quick release milinin taşıyıcı etkisi yok gibi geliyor bana. Ya da ben bişeyleri gözden kaçırıyor olabilirim.

Herkese selamlar, Tcr Advanced 2 Disc bisikletim için bu aralar yeni jant seti bakıyorum. Halihazırda kullandığım giant pr2 disc jantlarım 2 kg'ın üzerinde ve akıcılık olarakta çok iyi hissettirmedi ve işin eğlencesi olan hub sesi hiç yok.
Daha önceki propel advanced bisikletimde bin km civarı dt swiss r20 kullanmıştım ve akıcılığı rijitliği çok iyidi yine dt swiss düşünüyorum aşağıdaki iki ürün arasındayım ve p1800 şu an bana fiyat olarak daha uygun ancak bir iki arkadaşım almışken pr1600 al diyor ancak o fiyatlara şu anlık çıkmak biraz zor sizce ne tercih etmeliyim

DT Swiss P 1800 Spline 23 Disc Road Wheelset - 700c

DT Swiss PR 1600 Dicut 21 Disc Road Wheelset - 700c

( Link paylaşamdığım için sadece isimlerini yazdım)

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Herkese selamlar, Tcr Advanced 2 Disc bisikletim için bu aralar yeni jant seti bakıyorum. Halihazırda kullandığım giant pr2 disc jantlarım 2 kg'ın üzerinde ve akıcılık olarakta çok iyi hissettirmedi ve işin eğlencesi olan hub sesi hiç yok.
Daha önceki propel advanced bisikletimde bin km civarı dt swiss r20 kullanmıştım ve akıcılığı rijitliği çok iyidi yine dt swiss düşünüyorum aşağıdaki iki ürün arasındayım ve p1800 şu an bana fiyat olarak daha uygun ancak bir iki arkadaşım almışken pr1600 al diyor ancak o fiyatlara şu anlık çıkmak biraz zor sizce ne tercih etmeliyim

DT Swiss P 1800 Spline 23 Disc Road Wheelset - 700c

DT Swiss PR 1600 Dicut 21 Disc Road Wheelset - 700c

( Link paylaşamdığım için sadece isimlerini yazdım)
Belirttiğiniz iki setide kullanmadım ama işe gidip geldiğim bisikletimde linkteki DT Swiss E1800 32 Disck mevcut. Akıcılığı gayet güzel, istediğiniz hub sesisde mevcut.. Ama pekte hafif bir jant seti olduğu söylenemez. 1810gram. Lastik, kaset derken 2 kiloyu geçiyor.

(link)

Belirttiğiniz iki setide kullanmadım ama işe gidip geldiğim bisikletimde linkteki DT Swiss E1800 32 Disck mevcut. Akıcılığı gayet güzel, istediğiniz hub sesisde mevcut.. Ama pekte hafif bir jant seti olduğu söylenemez. 1810gram. Lastik, kaset derken 2 kiloyu geçiyor.

Benimde p1800 ü yazma nedenim ağırlığıydı 1590 gram yazıyor ve gayet tatminkar bir ağırlık benim için. Akıcılık olarakta e1800 akıcılığını verir diye düşünüyorum.

Benimde p1800 ü yazma nedenim ağırlığıydı 1590 gram yazıyor ve gayet tatminkar bir ağırlık benim için. Akıcılık olarakta e1800 akıcılığını verir diye düşünüyorum.
DT Swiss 370 HUB bulunuyor benimkinin üzerinde. P1800 de aynı HUB kullanılmış. AKıcılığı dolayısıyla aynı olur :)

Cole c27 disc jant seti kullanan birileri varsa ,görüşlerini paylaşmaları makbule geçer.simdiden teşekkürler..

Bu iki jant setinden hangisini daha iyidir bilgisi olan arkadaşlar yazarsa mutlu olurum.

(link)

(link)

Dt swiss için aynı jantın ayrıca 23mm seçeneği var ağırlık daha düşük
tubeless vs düşünüyorsan da destekliyor Dtswiss derim. Ben 23mm aldım

• Beğen
Tepkiler: tolga.91
Yukarıda daha önce yazmıştım. Bende DT Swiss E1800 32 mm disk mecvut ve memnunum. Iki set arasında her ne kadar diğerini kullanmamış olsamda DT Swiss tavsiye ederim :)

Yukarıda daha önce yazmıştım. Bende DT Swiss E1800 32 mm disk mecvut ve memnunum. Iki set arasında her ne kadar diğerini kullanmamış olsamda DT Swiss tavsiye ederim :)

merlin den dt swiss aldım. İnşallah sağ salim gelir :)

Geri