Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

20241205_190857.jpg

Dt swiss R20 Dicut jant setim var. Ortalama bir hub sesi mevcut. Lakin ben daha yüksek bir hub sesi istiyorum. Bunun için freehubı değiştirip ratchet sisteme geçip, 54 t kitide takıp sesi yükseltmek imkan dahilinde. Böyle bir dönüşümü yapan var mı aranızda? Ya da şöyle sorayım 54 t'de ki hub sesi gerçekten etkileyici bir ses mi? Bu kadar masrafa değer mi? Bu konuda tecrübesi olan arkadaşların katkılarına ihtiyacım var.

Scudo
323630 dosyayı görüntüle

Dt swiss R20 Dicut jant setim var. Ortalama bir hub sesi mevcut. Lakin ben daha yüksek bir hub sesi istiyorum. Bunun için freehubı değiştirip ratchet sisteme geçip, 54 t kitide takıp sesi yükseltmek imkan dahilinde. Böyle bir dönüşümü yapan var mı aranızda? Ya da şöyle sorayım 54 t'de ki hub sesi gerçekten etkileyici bir ses mi? Bu kadar masrafa değer mi? Bu konuda tecrübesi olan arkadaşların katkılarına ihtiyacım var.
Bende 54T var bayağı ses yapıyor kafa şişirecek derecede, önüme insanlar çıkınca zile basmak yerine pedal kesmek daha etkili oluyor :koptum: Ama benim takma amacın sesten ziyade kavrama noktasını 6.6° düşürmesi.. Benim istediğim ses yapsın diyorsanız aliexpresste 60T olanı var uyumlu DT Swiss göbek ile hemde bayapı ucuz orjinal 54T ile karşılaştırıldığında. Videoda mevcut.. Baştan izlemek istemiyorsan direk videoyu 09:50 ye ilerlet.

Hali hazırda fulcrum 818 kullanıyorum ama biraz bütçe ayrıdım jant için. Web sitelerini geze geze bir karbon alayım diye baya da zaman harcadım ama çoğu sitede bilgiler uyuşmuyor, kafam çok karıştı. Bazı karbonlar alüminyumdan ağır, bazılarının bilgileri ürünün kendi sitesiyle çelişiyor vs.

Mevcut jantlar 2 kg civarı çifti, dolayısıyla 1,5 -1,6 kg civarına insem bütçeyi de göz önünde bulundurarak, sanırım uygun bir şey olur.

Bu ağırlıklarda diak fren, sokma milli, 12li shimano ruble uyumlu alüminyum yahut karbon önerilerinizi rica edebilir miyim?

Hali hazırda fulcrum 818 kullanıyorum ama biraz bütçe ayrıdım jant için. Web sitelerini geze geze bir karbon alayım diye baya da zaman harcadım ama çoğu sitede bilgiler uyuşmuyor, kafam çok karıştı. Bazı karbonlar alüminyumdan ağır, bazılarının bilgileri ürünün kendi sitesiyle çelişiyor vs.

Mevcut jantlar 2 kg civarı çifti, dolayısıyla 1,5 -1,6 kg civarına insem bütçeyi de göz önünde bulundurarak, sanırım uygun bir şey olur.

Bu ağırlıklarda diak fren, sokma milli, 12li shimano ruble uyumlu alüminyum yahut karbon önerilerinizi rica edebilir miyim?
Aradığınız kriterlere ne kadar uyuyor emin değilim ama yerli bir firmanın şu jant seti var:
(link)

• Beğen
Tepkiler: Mazm

Bütçeniz ne kadar , fren sistemi nedir ve profil seviyesi olarak ne düşünüyorsunuz?

Bütçeniz ne kadar , fren sistemi nedir ve profil seviyesi olarak ne düşünüyorsunuz?
Disk fren, sokma mil göbek hocam, profil için özel bir tercihim yok, önceliğim ağırlık. 50 kadar bütçe ayırabilirim sanıyorum.

Bu konuda epey bir jant tavsiyesi yapılmış. Benim merak ettiğim hiç kimse aldığı jantlarda jant teli vs yedek parça sıkıntısı yaşamıyor mu?
Yedek parça konusunda en sorunsuz marka/model hangisidir?

Bu konuda epey bir jant tavsiyesi yapılmış. Benim merak ettiğim hiç kimse aldığı jantlarda jant teli vs yedek parça sıkıntısı yaşamıyor mu?
Yedek parça konusunda en sorunsuz marka/model hangisidir?
DT Swiss'dir muhtemelen. Sonrasında Campagnolo ve Shimano gelebilir. DT Swiss bir çok marka için de göbekleri, telleri vs. üreten bir firma olduğu için hemen her parçası kolayca bulunuyor.

Campagnololarda ve Shimanolarda bazı spesifik parçaları bulmak biraz daha zor olabiliyor. Bunlar da markanın yaygınlığından biraz avantajlılar sadece. Ama DT Swiss kadar olduğunu sanmıyorum.

selamlar herkese decathlonun van rysel rc500 sora setli bisikletim var jantlarını (link) ile değiştirmek istiyorum stok jantlarla neredeyse 500gr fark var bütcem ise max 20bin bu jant setinden memnun kalır mıyım yada önerebileceğiniz varsa onlara da açığım.

selamlar herkese decathlonun van rysel rc500 sora setli bisikletim var jantlarını (link) ile değiştirmek istiyorum stok jantlarla neredeyse 500gr fark var bütcem ise max 20bin bu jant setinden memnun kalır mıyım yada önerebileceğiniz varsa onlara da açığım.
Ben Fulcrum 4db jantlarını kullanıyorum bisikletim de. Hafiflik sizin için büyük artı olacak şu durumda. Yedek parça bulunurluğu bir avantaj 20 bin bütçeniz varsa jantlar + İyi marka lastikler hem hafiflik hem de akıcılık katacaktır size. Cole Rollen de tavsiye edebileceğim bir jant seti ama Fulcrumlardan da memnunum açıkçası.

Ben Fulcrum 4db jantlarını kullanıyorum bisikletim de. Hafiflik sizin için büyük artı olacak şu durumda. Yedek parça bulunurluğu bir avantaj 20 bin bütçeniz varsa jantlar + İyi marka lastikler hem hafiflik hem de akıcılık katacaktır size. Cole Rollen de tavsiye edebileceğim bir jant seti ama Fulcrumlardan da memnunum açıkçası.
lastiklerim conti grand prix 5000 çok memnunum zaten cole rollen elite var onada bakmıştım

selamlar herkese decathlonun van rysel rc500 sora setli bisikletim var jantlarını (link) ile değiştirmek istiyorum stok jantlarla neredeyse 500gr fark var bütcem ise max 20bin bu jant setinden memnun kalır mıyım yada önerebileceğiniz varsa onlara da açığım
Yurtdışından getirme yada getirtme imkanı varsa şuna bir bak bütçeniz dahilinde karbon jant.

(link)

Yurtdışından getirme yada getirtme imkanı varsa şuna bir bak bütçeniz dahilinde karbon jant.

(link)

keşke olsa biraz hacimli olduğu için gelecek bi tanıdıktan istemem zor kendim çıkabilsem bisikleti yenilerim :)

Ciddi yazdım. Eylülde Türkiyede olacağım. Düşün taşın, bütçenize uygun bulursak getireyim taşıma masrafları karşılığında. 😀
bende ciddiydim :) tamamdır bunu büyük puntolarla not ettim zaten ancak yaza değiştirebilirim biraz daha beklemenin bir sakıncası olmaz

• Beğen
Tepkiler: Semih Cavdar
Geri