Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

@Semih Cavdar Evet ben de gördüm kendi sitesini ama wiggle cup&cone diyor. Wiggle öyle yazınca ben de şaşırdım. Teşekkürler cevabınız için
Baktım oraya ve dediğiniz gibi yazmışlar. Farkı nedir anlamadım, şayet alacaksanız ilk önce müşteri temsilcisine sorun vision kendi sitesinde böyle diyor sizde farklı yazıyor diye.

Bu sitedede rulmanlı yazıyor

(link)

Burda ise cup & cone ama Team 30 Comp modeli. Sanırım farklı model bu, wiggle daki ile aynı sanırım

(link)

• Beğen
Tepkiler: EnginK.
Scudo
Vision sitesinde eski seriler yok. Team serisinin rulmansız versiyonları da vardı. O yüzden dikkatli almakta fayda var.

• Beğen
Tepkiler: EnginK.
Vision team 30 jantlar için bazı sitelerde cup&cone (bilyalı) bearings bazı sitelerde de sealed cartridge bearings ( rulmanlı) yazıyor. Hangisi doğru acaba kullanan arkadaşlardan bilgi verebilecek olan var mıdır?
Şişman bisikletten temin ettim ben orda rulmanli olduğu söylüyordu. 2019 model olduğu yazıyor kutuda. Anlasilacak bir yeri varsa söyleyin yardımcı olayim

Merhabalar
Shimano ya da diğer yaygın markalardan biri olabilir. Bunlarda jant seti olarak en iyiden en düşüğe sıralama yapsak herkes için referans olabilir.
Bu konuda yardımcı olabilecek bilgili bir pedaldaşımız varmıdır ?

• Beğen
Tepkiler: kemal.bahadır
@sargonnas Bende tam bilmiyorum ama bisikletçim rulmanlı olduğunu söyledi,işin garip tarafı göbekteki mili çıkartamadık,bir çok video izledim yaylı bir sistem şeklinde parmağınla ittirdiğin de mil yuvadan çıkıyor ama biz yapamadık.
@Bıyıkov Hocam merhaba,vision team 35 jant seti mi kullanıyorsunuz?

Arkadaşlar merhaba, 2020 Eylül ayında Salcano xrs001 tiagra satın aldım ve Shimano r501 jantlar var üzerinde. Biraz kaşıntı tuttu, bisiklette upgrade yapmak istiyorum. Jantlara Max 3000-3500tl gibi bir bütçe ayırmayı düşünüyorum, 0 yada 2. El jant tavsiyelerinizi alabilir miyim?
Aero bisiklete biraz profilli jant iyi olur . Mavic cosmic bakabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: Kaya42
Arkadaşlar merhaba, Mavic ksyrıum elite ve Dt Swiss PR1600 SPLINE 32 arasında nasıl bir fark vardır. Hangisini tavsiye edersiniz. Teşekkürler.

Bu sporda yeni olduğum için bir konuda yardımınıza ihtiyacım var;

Bisikletimin üzerindeki stok jantları sıfır olarak satın aldığım Shimano WH-RS100 jant seti ile değiştirdim. Değiştirme işlemini tamamladıktan sonra,
arka janttaki sibop çıkış deliğinin janta ortalanmamış olduğunu fark ettim. Sizce bu fabrikasyon hatalı bir ürün mü? Bu durum sizce bir sorun yaratır mı? İade etmeli miyim?
Belki de çoğu kişiye komik gelecektir ama bu sporda yeni olduğum için hele hele yol yarış bisikletinde çok yeni olduğum için gayet bilgisiz ve tecrübesizim.

Çıkardığım stok jantları da kontrol ettim onlarda da ortalanmış. Yeni aldığım ön janttaki de ortalanmış. Bir arkadaşımda da
WH-RX10 set var ondan bakmasını rica ettim, onda da ortalanmış.
photo_2021-02-18_19-11-04.jpg

Bende de var rs100 iç kısım asimetrik olduğu için ortalı değilmiş gibi gözüküyor jant bandının ordan bakarsanız ortalı olduğunu görürsünüz

• Beğen
Tepkiler: muratoztuurk
Bende de var rs100 iç kısım asimetrik olduğu için ortalı değilmiş gibi gözüküyor jant bandının ordan bakarsanız ortalı olduğunu görürsünüz

Evet o detayı ben de fark ettim aslında, sizde de öyleyse demek ki sorun yokmuş. Teşekkür ederim çok hızlı yardımcı olduğunuz için

• Beğen
Tepkiler: ersinmart
Bu iki jantın arasında Rs100' ün hafifliği haricinde akıcılık ve dayanıklılık açısından hangisi daha iyidir?
(link)
(link)

@Emert20 kullanmamakla birlikte w-r501 daha eski bir versiyon ve açıklamalarında "eğlence ve eğitim"için diye belirtilirken w-rs100'de zaten RS ibaresi var ve aciklamalarinda "yarış ve antrenman" yani daha ciddi disiplinlerde kullanıldığı belirtiliyor.

Aynı zamanda rs100'un daha akıcı olduğunu biliniyor.

• Beğen
Tepkiler: Emert20
Bu iki jantın arasında Rs100' ün hafifliği haricinde akıcılık ve dayanıklılık açısından hangisi daha iyidir?
WH-RS100
WH-R501

RS100 hakkında sürüş deneyimim olmadı ama boş vaziyette ön 2.diş, arka 10. dişlideyken 1 tam pedal hareketi ile tam 1 dakika boyunca dönüyor.
Diğeri hakkında bir fikrim yok. Ben de ikisi arasında kalmıştım. @amasseia 'nın da dediği gibi kullanım amaçlarına bakarak aldım.
Bir video izlemiştim. Jantlardaki 500gr'lık bir azaltma rotasyon bazında 1.5KG'lere denk geliyormuş ne kadar doğrudur bilmem ama bana mantıklı geldi.
Stok jantlarım zaten çok ağırdı ki RS100, R501'e göre neredeyse 200gr hafif.

Benim RS100'ü R501'e tercih etme nedenlerim bunlardı.

(link)
(link)
İkisi de pişman etmez stok jantlardan sonra.
İki tane fark görüyorum ben kağıt üzerinde;
1- Jant iç genişliği 17c vs 15c.
2- Ağırlık farkı.
İki maddede rs100 avantajlı, o yüzden 100 lira fiyat farkı sanırım :)

• Beğen
Tepkiler: Emert20
@Emert20 kullanmamakla birlikte w-r501 daha eski bir versiyon ve açıklamalarında "eğlence ve eğitim"için diye belirtilirken w-rs100'de zaten RS ibaresi var ve aciklamalarinda "yarış ve antrenman" yani daha ciddi disiplinlerde kullanıldığı belirtiliyor.

Aynı zamanda rs100'un daha akıcı olduğunu biliniyor.
RS100 hakkında sürüş deneyimim olmadı ama boş vaziyette ön 2.diş, arka 10. dişlideyken 1 tam pedal hareketi ile tam 1 dakika boyunca dönüyor.
Diğeri hakkında bir fikrim yok. Ben de ikisi arasında kalmıştım. @amasseia 'nın da dediği gibi kullanım amaçlarına bakarak aldım.
Bir video izlemiştim. Jantlardaki 500gr'lık bir azaltma rotasyon bazında 1.5KG'lere denk geliyormuş ne kadar doğrudur bilmem ama bana mantıklı geldi.
Stok jantlarım zaten çok ağırdı ki RS100, R501'e göre neredeyse 200gr hafif.

Benim RS100'ü R501'e tercih etme nedenlerim bunlardı.
İkisi de pişman etmez stok jantlardan sonra.
İki tane fark görüyorum ben kağıt üzerinde;
1- Jant iç genişliği 17c vs 15c.
2- Ağırlık farkı.
İki maddede rs100 avantajlı, o yüzden 100 lira fiyat farkı sanırım :)
Teşekkür ederim hepinize bende aradaki 200 gram hafifliğin bile 100 liraya değeceğini düşünmüştüm. Bir fırsat bulursam stok jantlarımı söküp bir tartacağım bakalım arada ne kadar fark olacak😂

Ben bu rs100 janta 9lu shimano rublesini takamadım yanında gelen 1.85mm pul da büyük geldi. Araya 1.4mm genişliğinde inşaat demir bağlama teli koydum oldu. TRde bulamadığım için çinden 1.5mm pul siparişi geçtim. Yani defterde yazıldığı gibi 10luya 1.85mm + 1mm pul; 9luya 1.85mm pul değilmiş hepsi pratikte işe yaramadı muhtemelen geometrilerle oynuyor üretici ama defter sabit kalıyor. Yurtdışı forumda da aynı şeyleri yaşayanları okudum.

İyi haftasonları dilerim,

Yol/Endurance için Tubeless ready Fiyat/Performans jant tavsiyesi olan varmı.

Saygılar.

Not: Triban 540 caliper brake için.

İyi haftasonları dilerim,

Yol/Endurance için Tubeless ready Fiyat/Performans jant tavsiyesi olan varmı.

Saygılar.

Not: Triban 540 caliper brake için.
Ne kadar fiyata nasil bir performans beklentiniz var butce belirtmediginiz icin bilemiyorum ama Mavic Kysrium serisine bakmanizi oneririm.

• Beğen
Tepkiler: Akbulut
@Bıyıkov Teşekkür ederim bunlar çok beğendiğim jantlar fakat biraz fiyatı fazla kalıyor fiyatı, daha uygun fiyatlı giriş seviyesi birşey arıyorum.

Geri