Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

@Bıyıkov Çemberlerin karbon olmasının iyi olacağını söylersin, para yetmezse zaten kendisi alüminyuma yönelir. Ama direkt alüminyum çemberli bir set önerdin gitti aldı diyelim, sonra "keşke 3000 tl daha verseydim de karbon alsaydım" deme ihtimali var. Ayrıca mavic tarafından ksyrium için açıklanan rakam 1670 gram. Bundan daha hafif alüminyum setler de var piyasada.

Scudo
Polemiğe gerek yok hocam. Sende karbon önerirsin biter gider. Sana biri bi öneri de bulunursa doğrudan alıyor musun?hiç mi bakmıyorsun opsiyonlara?
Biri de gelir çelik jant önerir o da ondan memnundur. Gerek yok öyle bodoslama, saçmalama havasında söylemlere. Herkes bildiği kadar paylaşıyor...

Jant seçme arifesinde biri olarak ben de arayıştayım.. Yorum belirten arkadaşlara çok teşekkür ederim.. Cyclcros bisikletim ve imkan bulursam da sonrasında aero karbon bir kadro üstünde kullanabileceğim, öncelik karbon ve hafif olması ardından da 32 merkezli koozer marka göbek ile kullanabileceğim, 30 25mm taban genişliği skalasında zırhlı dış lastik ve hafif iç lastikle böbrek sattırmayacak, kredi çekip evi arabayı hipotekletmeyecek cinsten ve tabiki ali exp üzerinden marka kalitesi top nokta olmayan jant önerileri olanlar varsa şimdiden çok teşekkür ederim.. Benim tercih etmeyi düşündüğüm 1-2 seçenek var öneri ya da uyarılara açığım
1-
TRY 1,132.21 27%OFF | T800 süper hafif 400g Velosa CX35 yol disk fren/cyclocross/çakıl karbon jant, tüpsüz hazır, 35mm kattığı/tübüler 27.5mm geniş
(link)

2-
TRY 1,628.35 | 2 adet yeni mavi 700C 38 50 60mm yol bisiklet mat UD tam karbon fiber tübüler kattığı tubeless jantlar karbon bisiklet tekerlekleri ücretsiz gemi
(link)

3-
TRY 323.12 | MAVIC bisiklet jant 27.5 inç/29 inç/26 inç dağ bisikleti alüminyum alaşım jant bisiklet tekerlek aksesuarları
(link)

Merhaba ben rs100 jant seti almayı düşünüyorum claris sistem var ve 8 li ruble kullanıyorum acaba bu jant setine direk uyum sağlar mı yanında pul almak mı lazım? Yoksa direk r501 alıp rubleyi takayım mı? onda 8v uyumlu diyor.

Merhaba ben rs100 jant seti almayı düşünüyorum claris sistem var ve 8 li ruble kullanıyorum acaba bu jant setine direk uyum sağlar mı yanında pul almak mı lazım? Yoksa direk r501 alıp rubleyi takayım mı? onda 8v uyumlu diyor.
RS100 8-11 sp destekliyor. Mevcut grup setinizde kullanmanıza bir engel yok.

• Beğen
Tepkiler: seljuk11
RS100 8-11 sp destekliyor. Mevcut grup setinizde kullanmanıza bir engel yok.
hocam direk nasıl takacak açıklar mısınız
rs100 var bende kendisi direk 11vites uyumludur pulsuz, içinden çıkan pulla 1,85mm 10lu rubleye uyum sağlar, 9lu ruble için 1 veya 1.5 mm pulla olur ben 1mm pul ile rubleyi takabildim 9lu sisteme; 8li ile bir fikrim yok direk tecrübelerimi aktardım

• Beğen
Tepkiler: seljuk11
hocam direk nasıl takacak açıklar mısınız

rs100 var bende kendisi direk 11vites uyumludur pulsuz, içinden çıkan pulla 1,85mm 10lu rubleye uyum sağlar, 9lu ruble için 1 veya 1.5 mm pulla olur ben 1mm pul ile rubleyi takabildim 9lu sisteme; 8li ile bir fikrim yok direk tecrübelerimi aktardım
Jant seti ile gelen spacerı rublenin en arkasına takarak.. ilk yol bisikletim claris setliydi ve bu jant setini kullandım. Daha sonra aynı yol bisikletimde 8-9-10-11 uyumlu olan Mavic cosmic elite jant setini kullandım. Her iki jant setinde jant ile gelen spacerı rublenin en arkasına takarak sorunsuz şekilde kullandım..

Az nette arattırma yapınca benim bahsettiğim bilgide çıkıyor

8 speed cassette is basically same width as 9 and 10 speed. If you want to use any of this on an 11 speed freehub, all you need to do is take 1 11 speed spacer and put it behind your last cog before the spokes and then adjust the limit screws. This should cover off the addtional width of the 11 speed hub.

Jant seti ile gelen spacerı rublenin en arkasına takarak.. ilk yol bisikletim claris setliydi ve bu jant setini kullandım. Daha sonra aynı yol bisikletimde 8-9-10-11 uyumlu olan Mavic cosmic elite jant setini kullandım. Her iki jant setinde jant ile gelen spacerı rublenin en arkasına takarak sorunsuz şekilde kullandım..

Az nette arattırma yapınca benim bahsettiğim bilgide çıkıyor
teşekkür ederim erdoğanlar bisiklet sayfasında sorun var üye olamıyorum eğer başarabilirsem siparişi vereceğim.

Daha önceleri de jant setini değiştirmek istiyordum bir türlü fırsat olmadı araya sürekli bir şey girdi kaldı. Geçenlerde iç lastik değişimi yaparken jant üzerinde bir kaç yerde küçük göçükler ve jantta fren yüzeyinin biraz altında (genelde yazı olan alan) bir bombe hissettim nereye girdim de böyle bir şey oldu bilmiyorum çukur gördükçe kaçan birisiyim, mevcut kilomu da düşününce kilom kaynaklı değil eminim. Bu sebeplerden dolayı en azından jant çemberi bakayım dedim lakin 24 delik jant çemberi sadece 500liraya Shimano r500 buldum, aynı modelin set fiyatı 990lira iken tek çemberin o fiyat olması biraz garip geldi. Mevcut kullandığım jant telleri ve göbekler btwin'in kendi ürünleri akıcılığında gayet memnunum, performans gibi bir düşüncem hali hazırda da yok zaten. Fotoğrafı eve geçince atayım böyle devam mı etmeliyim yoksa değişim şart mıdır? Eğer şart ise uygun fiyatlı jant önerilerinize açığım.

Daha önceleri baktığımda aklımda (link) vardı. Vision ve mevcut tellerimde aero (yassı tel) tel koca şehirde 1 kişi akort işlemi "acaba almalı mıyım" yapınca biraz şüpheye düşürüyor.

merhaba, konu açmıştım ancak hiçbir şekilde göremiyorum yazdığım post'u. Her neyse, yaptığım kaza sonucu ön jantım videodaki hale geldi:

çemberde bir darbe var ve 1 adet tel gevşemiş. Jantı onarmam için yeni bir jant çemberi mi almam gerekiyor, bu işin oluru nedir? Tüm jant setini yenilemem gerekmiyor değil mi?

Dosyalar

• WhatsApp Image 2021-05-13 at 19.38.16.jpeg
    WhatsApp Image 2021-05-13 at 19.38.16.jpeg
    65,7 KB · Okunma: 29
  • WhatsApp Image 2021-05-13 at 19.38.16-2.jpeg
    WhatsApp Image 2021-05-13 at 19.38.16-2.jpeg
    65 KB · Okunma: 29
merhaba, konu açmıştım ancak hiçbir şekilde göremiyorum yazdığım post'u. Her neyse, yaptığım kaza sonucu ön jantım videodaki hale geldi:

çemberde bir darbe var ve 1 adet tel gevşemiş. Jantı onarmam için yeni bir jant çemberi mi almam gerekiyor, bu işin oluru nedir? Tüm jant setini yenilemem gerekmiyor değil mi?
Jant çemberi almanız iyi olur. Akord tutacağını zannetmiyorum. Düzeltseniz bile darbe alıp yamulmuş hasarlı bir alüminyum jantı kullanmak risklidir, alüminyum malzeme deforme olduysa artık eskisi gibi olmaz.

Kendiniz akord yapmayı bilmiyorsanız çemberi kendiniz takmakla uğraşmayın, iyi bir bisiklet tamircisine götürün. O size hangi jant çemberini almanız gerektiği konusunda da yardımcı olur. Jant çemberinin iç çapı aynı değilse yeni çembere uyan uzunlukta jant telleri de almanız gerekir. O yüzden mümkünse aynı jant çemberini alın.

Bisikletçi eski çemberi çıkarıp yeni çemberi örer ve akord eder. Emek yoğun bir iş. Çok aşırı olmadıkça da istediği ücreti de verin ki bu işi yapmaya devam etsin.

Bir bisiklet tamircisi kendisi teker öremiyorsa ya da en azından sizi iyi bir örücüye yönlendiremiyorsa, o sadece satıcıdır. Teker örmeyi bilen gerçek bir bisiklet tamircisi bulun.

Eğer çevrenizde iyi bir bisikletçi yoksa kendiniz de uğraşıp öğrenebilirsiniz. Ama biraz emek harcamanız ve akord sehpası, akord anahtarı gibi aletler almanız gerekir. Ben çevremde böyle bisikletçiler olmadığı için mecburen uğraştım, okudum ve öğrendim. Şimdi bir bisiklet tekerini evde rahatlıkla toplayabiliyorum. Çok büyük bir rahatlık ve özgürlük hissi veriyor. Ama epey zaman alıcı bir iş, yakında iyi usta olsaydı parasını verip yaptırırdım.

@yavz0r Çemberin çarpıklığı düzeltilir, o noktasal hasar almış olan yeri de iyi bir usta kurbağacık ile sıfıra yakın hale getirir. Yapacak yer bulamazsanız ben de yapabilirim. Para istemem, ama 1 hafta bende kalır jant.

Cevaplar için teşekkür ederim. Jantım stok jant. Alex rims comp disc. 17mm iç genişliği 22mm yüksekliği varmış ve 32 telli. Bu özelliklere uygun olarak şu çemberi buldum: (link)
erdoğanlar'da bayram indirimi de varmış %10+%10 yarına kadar. Ne dersiniz bunu almalı mıyım? Önerilen lastik genişliği 47mm diyor gerçi ama bana yanlış yazılmış gibi geldi... Kendim 25mm lastik kullanıyorum. Önceden 32mm kullanırdım aynı jant ile.
Şu an İzmir'deyim, pazartesi tanıdığım 1-2 yere soracağım ancak ellerinde uygun çember olma ihtimali çok azdır diye düşünüyorum. Bir bisikletçinin dükkanından laps diye bana uygun bir çember ayarlama olasılığı nedir? Her türlü sipariş geçilecek gibi hissediyorum çünkü...

@yavz0r Aynı telleri kullanmak istiyorsanız çemberin iç çapı aynı olmalı. Teller derdiniz değil ise bir kriter kalmıyor zaten. Her bisikletçide 32H çember bulunur.

Valla derdim minimum maliyet açıkçası. Kaza yaptıktan sonra her yerim yanıp sızlarken benim tek endişe kaynağım masraf ve zahmet çıkmış olmasıydı çünkü :') 32H çember vardır ama disk fren biraz işi karıştırmıyor mu? Boşuna mı pimpirikleniyorum bilemiyorum da.

@yavz0r Öncelik maliyetse, o ön jant dağıtılıp çember iyice düzlenir, kurbağacıkla da o vuruk yer düzeltilir, jant tekrar toplanır ve kullanılır. En ekonomiği bu. Ha eğer yeni çember alacaksanız, 32H olması yeterli. Disk frene her çember olur zaten.

• Beğen
Tepkiler: yavz0r
Zonda hayat onda😉

• Beğen
Tepkiler: Onur Y.
@yavz0r Öncelik maliyetse, o ön jant dağıtılıp çember iyice düzlenir, kurbağacıkla da o vuruk yer düzeltilir, jant tekrar toplanır ve kullanılır. En ekonomiği bu. Ha eğer yeni çember alacaksanız, 32H olması yeterli. Disk frene her çember olur zaten.
Bu mesaj biraz ufkumu genişletti ama hala tam anlamadığım şeyler var. Öncelik maliyet ama yeni bir çembere/janta ihtiyacım olduğuna inanıyorum. Gidip bir bisikletçiden rastgele bir stok janta 300-500 tl vermektense giriş seviyesi iyi sayılabilecek bir jant seti mi alsam daha iyi olur biraz kafam karıştı. Ya da daha ekonomik oluyorsa bendeki göbeğe uygun çember bulup ördürme yoluna gireyim diyorum. (Tabii henüz hiçbir bisikletçiye gidip soruşturmadım belki derdimi umduğumdan uyguna çözecek bir yer çıkacaktır...)

Şimdi disk fren kullanmak için hub'da disk monte etme yeri olması gerekiyormuş buna göre baktığım rim brake jant setlerinde neye dikkat etmeliyim onu çözemedim henüz... Rs100-Rs500'leri falan inceleyeyim dedim ama disk fren takmalık bir yerleri yok gibi gözüküyorlar. Anlamıyorum:suspus::)
ya da mesela rim brake jantlardaki pabuç temas yüzeyi janta ekstra bir ağırlık katıyor mu malum disk de takılacak dolayısıyla disk fren jantında ısrarcı mı olmak gerekir acaba...

Geri