Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti kullananlara soruyorum?

ParanoidEyes

Aktif Üye
Tepki
28
Öncelikle merhabalar.
Yol bisikleti alma arefesindeyim. Şu anda Sedona borlam var ve işe gün aşırı bisikletle gitmeye çalışıyorum(13km lik güzergahım İzmir= karşıayaka -altınyol+ bayrakalı salhane+ mersinli. bu rotamda en çok şikayet ettiğim şey yolun bozuk olması.. çukurlar, mazgallar, cam kırıkları, tümsekler mtb ile bile bu etkenler sıkıntı verirken yol bisikletiyle nasıl olur..? Yol bisikleti bu kötü şartlarda sıkıntı verir mi? kullanışsız olur mu?

Scudo
Gece sormussun, yanit alamaman normal, bi izmir'li olarak anayol disinda yol bisikleti kullanamayacagin gorusundeyim, yollar bozuksa sorun cikarir, mersinli yolunu bilmiyorum, fakat cok girintili cikintiliysa dusersin..

Geçen bostanlıdan bornova ya geldim.Araçların kullandığı yolun yanına geniş bir yol yapmışlar ama kaldırım mı bisiklet yolu mu belli değil.Yol her 2 metreye 20 cm parke taşla kaplı ve biraz böyle devam ediyor teker her vurduğun da istenmeyen sözler çıktı ağzımdan :) Kısacası hocam izmir de yol bisikleti biraz işkence gibi yani yol diye bir şey yok. Sadece sahil şeridinde o da yer yer kaldırımla birleşiyor. Ama sürüşü akışı hızlanması ayrı bir zevk.İmkanın varsa tanıdıktan yada bir günlüğüne kiralayarak o yolu bir gidin görün.

Malesef, altın yol kaldırımdan gitmek isterseniz tam bir işkence, araç yolu çok hızlı aktığı için yavaş giderseniz tehlikeli..

yol bisikletinin verdiği zevk hiçbir bisiklette yok kilometrelerce yol gidin hiç yorulmazsınız amma velakin ince teker malum tam hızlanıyorsunuz hop bozuk yol bisikletten iniyorsunuz doğal olarak yani çelik gibi sinir ve sabrınız varsa hiç düşünmeden alın harika ancak yol güzergahınız çok tehlikeli bisiklet yolu bitince işiniz daha kolay olabiir

Yol bisikleti illa ki o şartlarda da gider ama pek uygun olduğu söylenemez.

• Beğen
Tepkiler: OnurYılmaz
@Mustafa demirbacak

hemen hemen aynı yolu kullanıyorum.. evet kaldırım çok sıkıntı parke taşların yanında cam kırıklarıda fazlasıyla insanın canını sıkıyor..

@Berke Kazankaya

ne gibi uygunsuzluklar doğurur onu merak ediyorum aslında.. yolda çevirdiğim sorduğum yol bisikleti kullanıcıları her yola girip çıktığını hiç sıkıntı yaşamadığını söylüyolar

Sıkıntısı olmaz ama tabi biraz bakım ister. Söyle düşün spor bir arabaya biliyorsun hızlı gidiyorsun ama bakımı da ona göre oluyor. Bir video vardı forumda kırmızı bir yol bisikleti ile mtb parkurunun tozunu attırdı eleman. Şuan pc de olamadığım için linki akşam atarım.

GT-N7000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

daha öncede dediğim gibi mtb bile o çukurlarda tümseklerde.. sıkıntı yaratıyor.bisikletten inmek istemem. sanırım yollarımız yol bisikleti kullanmaya elverişli değil

Bozuk yollarda normalden biraz daha fazla sarsıldığınız için ilk başlarda sinirleriniz bozulabilir. Bozuk yoldan kasıt tekerin saplanabileceği çukurlar değil tabi ki. Yol bisikleti kullanan kişi pürüzsüz asfalt zemini daha çok sever. :D Yol bisikleti üzerinde hoplayıp zıplamak ve sarsılmak pek hoş olmuyor diyebilirim. Zamanla alışıyorsunuz tabi orası ayrı. :)

@Mustafa demirbacak

ben de izlemiştim onu cyclecross tu sanırım o bisiklet

@Erdal YILMAZ

açıkçası benim korkum aşağı yukarı en az 1000 tl para verdikten sonra o bisikletin yatması, bisikleti günlük yaşamımın içine sokmak istiyorum. bir ulaşım aracı olarak + spor olarakta kullanmak istiyorum.

Hocam biraz sabırla olur ama izmir de sıkıntı var kendinde görmüşsün zaten :) Yani öyle yada böyle al bence baktın olmuyor satıp başka bir kategoriden alabilirsin o kadar da dert etme :) Sen güvenli kullan yeter :)

(link)
Hocam video yu buldum umarım youtube un açılıyordur :D

@Mustafa demirbacak
Ben bunları mtb jantlarıma güvenemeyip denemeye bile korkarken bu adam yol bisikletiyle yapıyor. Ki şunu da göz önüne almak gerek.Belli ki profesyonel ve bir ekibi var altında her yarış sırasında her kullanımda değişen bir bisiklet jantlar da karbon mudur titanyum mudur belli değil :D

Dikkat ettin mi bilemiyorum da marka hocam campagnolo yani :D

@kemal karga

cyclo cross bisikletlere bakar iseniz sorun çözülür ,bu bisikletler bozuk yollarda sürmek için ,bir de kadrosu endurans olanlara bakacaksınız ,

@kemal karga

İlla ki girersiniz o söylediğiniz yollara sıkıntı yaşamazsınız yol bisikletleri sağlamdır ama teknik olarak uygun değil çünkü o yolların bisikleti değil çok konforsuz bir sürüş yaşatır size.

• Beğen
Tepkiler: Berke
@Kudret Kurtcebe
evet güzel olurdu al koy kenara kafa rahat ister yolda ister bayırda ister dağda sür babam sür ama o kadar bütçem yok..

Geri