Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti lastik önerisi

@sadi imren cevabınız için teşekkür ederim.
Ama piyasada 2 olan modeli var sadece. Ikisi arasinda ne fark vardır rica etsem bilgi verir misiniz? Teşekkürler

Scudo
@_Madmexx _şimdi baktım ağırlık olarak aynı görünüyor sanırım güncellenmiş versiyonu olabilir Lugano Endurance nin yeni sürümüdür.

• Beğen
Tepkiler: _Madmexx _
selamlar, arka lastiğim michelin sport, ön lastiğimse cst compressor modeli. bu yaz idare eder mi bu lastikler beni? günlük asfaltta kullanacağım

Dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    93 KB · Okunma: 72
  • image.jpg
    image.jpg
    95,3 KB · Okunma: 72
  • image.jpg
    image.jpg
    75,4 KB · Okunma: 68
@demircanguler Merhaba lastik bisikletin bana göre en önemli parçası. Bisikletimizin yere temas eden tek parçası lastiklerdir. Bunun için doğru hava basıncı ile birlikte özelliğini kaybetmemiş (lastik hamuru) olması gerekir. Bunun için ortalama 5 bin-10 bin km aralığında bisiklete binen biri olarak yılda 1 kez lastiklerimi değiştiriyorum. Bu kadar km süremem diyorsanız lastik kullanım ömrü ile ilgili forumda yazılar (üstündeki lastik kaç senelik v.b)
var oraya bakarak karar verebilirsiniz.

Hocam Race ile Armour arasında kaldım. Race'in patlak koruması nasıl sizce? Ne kadardır kullanıyorsunuz?
Ben de aynı ikilemde kalmıştım, 28mm Armour'un Wiggle'da bulunmaması ve stoka girmemesi nedeniyle, trainspotting35'in önerisini de dikkate alarak Prime Road 28 mm siparişi verdim. Tek sıkıntı kadroma uyup uymayacağı :)

Ben de aynı ikilemde kalmıştım, 28mm Armour'un Wiggle'da bulunmaması ve stoka girmemesi nedeniyle, trainspotting35'in önerisini de dikkate alarak Prime Road 28 mm siparişi verdim. Tek sıkıntı kadroma uyup uymayacağı :)
Armour sadece 23 mm var görünüyor sitede uzun zamandır. 28 benim kadroya uymaz diye düşünüyorum. Canyon Ultimate. Sanırım Race 25 alacağım.

• Beğen
Tepkiler: specific
Armour sadece 23 mm var görünüyor sitede uzun zamandır. 28 benim kadroya uymaz diye düşünüyorum. Canyon Ultimate. Sanırım Race 25 alacağım.
Canyon Ultimate için alın güzelce süzülecek bir lastik varsın ara sıra patlasın :) Continental GP5000 yada Turbo Cotton mesela pek yakışır.

Canyon Ultimate için alın güzelce süzülecek bir lastik varsın ara sıra patlasın :) Continental GP5000 yada Turbo Cotton mesela pek yakışır.
Ah hocam sormayın. Gönül neler istiyor aslında bir sarı yanak Vittoria belki. Ama Kayseri'nin havasından suyundan mı yolundan, yollarında mayın gibi her yerde bulunan kamyon telinden mi bilmem ama benim lastikler dayanmıyor bu yollara. 1 çift Conti 4000SII, 1 çift Conti 4 mevsim, 1 çift Michelin Endurance, 1 çift Michelin Power Endurance harcadım bu yollarda kısa zamanda. En dayanıklısı 700 km patlamayarak beni hayretten hayrete gark eden Power Endurance çıktı. O da ilk patlaktan sonra her çıkışımda patladı. Şimdilik çareyi iç lastiklere sıvı koyarak buldum. Sıvı ile 1144 km olmuş bugun. 2 patlak yaşadım bu süreçte ki bu iki patlağa hiçbir lastik dayanmazdı. Çünkü kesikler baya büyüktü. Artık çözümü kısa zamanda cam yarığı olsa da içim acımayacak lastikten yana kullanma kararı aldım. En sonki lastiğim 3500 km dayandı maalesef. Yoksa gönül neler istiyor neler...

Ah hocam sormayın. Gönül neler istiyor aslında bir sarı yanak Vittoria belki. Ama Kayseri'nin havasından suyundan mı yolundan, yollarında mayın gibi her yerde bulunan kamyon telinden mi bilmem ama benim lastikler dayanmıyor bu yollara. 1 çift Conti 4000SII, 1 çift Conti 4 mevsim, 1 çift Michelin Endurance, 1 çift Michelin Power Endurance harcadım bu yollarda kısa zamanda. En dayanıklısı 700 km patlamayarak beni hayretten hayrete gark eden Power Endurance çıktı. O da ilk patlaktan sonra her çıkışımda patladı. Şimdilik çareyi iç lastiklere sıvı koyarak buldum. Sıvı ile 1144 km olmuş bugun. 2 patlak yaşadım bu süreçte ki bu iki patlağa hiçbir lastik dayanmazdı. Çünkü kesikler baya büyüktü. Artık çözümü kısa zamanda cam yarığı olsa da içim acımayacak lastikten yana kullanma kararı aldım. En sonki lastiğim 3500 km dayandı maalesef. Yoksa gönül neler istiyor neler...
Valla ne diyeyim kolay gelsin. Tok açın halini bilmez gibi olmuş biraz benim önerim. 1.5 yildir 13000 km yaptim. 1defa lastigim patladi sadece. Ben de genelde emniyet seridi/sag serit ve köy yollarindayim ama nasip demek ki😇

• Beğen
Tepkiler: Ekincan
Pirelli p zero velo son 1 ayda 1 ön ve 2 arka olmak üzere patlak yaşadım, açıkçası beni çok üzdü, sorun şu ki patlağa sebep olan cam bayaa küçük ? Lastik basınçlarım kutunun üzerinde yani pirelli'nin tavsiyesi olan kullanıcı kilo ve psi değerine göre kullamıyorum ? Bu kadar kolay patlaması sizce normal mi? Fotoğraf ekliyorum.
Diğer patlakların fotoğrafını bulamadım ama lastik çok kolay kesiliyor, diğer yandan performansı gerçekten harika ona lafım yok, bisiklet resmen süzülüyor.

IMG_20210331_102932.jpg

selam, üzücü bir durum şu patlak olayı, geçmiş olsun sayın @yavuzkosar . :(Belki lastikte kalan kısmı o kadardır. Daha mukavemetli bir formda lastiği delmiş olabilir. Tabii bu sadece bir varsayım:kötü:

• Beğen
Tepkiler: yavuzkosar
Pirelli p zero velo son 1 ayda 1 ön ve 2 arka olmak üzere patlak yaşadım, açıkçası beni çok üzdü, sorun şu ki patlağa sebep olan cam bayaa küçük ? Lastik basınçlarım kutunun üzerinde yani pirelli'nin tavsiyesi olan kullanıcı kilo ve psi değerine göre kullamıyorum ? Bu kadar kolay patlaması sizce normal mi? Fotoğraf ekliyorum.
Diğer patlakların fotoğrafını bulamadım ama lastik çok kolay kesiliyor, diğer yandan performansı gerçekten harika ona lafım yok, bisiklet resmen süzülüyor.

260106 dosyayı görüntüle

Bu tür camlar hemen girmiyor lastiğe. Saplanıp kalıyor ve teker dönüp yük bindikçe daha fazla içeri itiyor. Belki 150-200 km sonra iç lastiğe ulaşıp kesiyor. Aynı şekilde 3 kere lastiğim patladı. Dikkatimi çeken dik açı ile değil baya yatay bir şekilde girmiş olması. Camı bulup çıkarmak da ayrı mesele.

Akşamları genelde kontrol ederim, bana yine de çok iyi gelmedi patlak koruması gerçekten :)

• Beğen
Tepkiler: makaram
continental ultra sport 2 kullanıyorum yaklaşık 2000 kilometredir ve daha patlamadı. doğru basınçta kullandım hep, hiç de hafif biri sayılmam yer yer gözden kaçan çukurlara da giriyoruz ama bana mısın demedi. bu fiyatlarda aldığım bir üründen bu kadar performans beklemiyordum. tufo ve schwalbenin benzer fiyat aralıklarındaki ürünleri çok daha üzmüştü beni. lastik konusunda insanlar hep ikiye ayrılır, conti ultra sport 2 için de çok patlıyor diyeni de duydum ama beni çok şaşırttı diyeni de. ultra sport 3 ile farkı sanırım yeni modelin katlanır olması ve 20gram hafif olması. çiftini bugünkü kurla 500tl nin altına getirebilirsiniz ultra sport 3 ün vergiler de dahil. benim de tercihim o olacak gibi. ha bir de, tr de bisiklet sitelerine bakıyorum hala ultra sport 2 ye, ultra sport 3 ün wiggledaki fiyatından daha çok istiyorlar. gidip o fiyata rağmen trden alan varsa parasının düşmanıdır.

Şimdiye kadar kullandığım lastiklerin arasında benim akıcılığından inanılmaz memnun kaldığım lastik Detanator 700 x 23 katlanır lastik.
Tam bir asfalt canavarı ! Schweble lugano lastiklerim izmir sasalıda yarılıp 5-6 km ( belki biraz daha fazla )yürüme durumunda kalınca ilk ulaştığım bisikletçinin Maxxis detanator vermesiyle tanıştığım bir lastik olur kendisi. ( Hatta takarkende bu ne ya falan dedim içimden ama başkada seçenek yoktu )

Lugano sonrasında taktığım bu lastikle strava üzerindede tüm segmentlerde hızlanmayı ölçümleyebildim. Bana yaradı gerçekten :)

Detanator sonrasında Michelin pro 3 kullandım 1,5 yıl sonra lastik maalesef çöp oldu ( toplasanız 700 km yapmamıştır )... Fotoğraflarını eke ekliyorum. Geçen hafta denemek için sadece arka lastikleri izmirden kalan detanator ile değiştirdim akıcılık inanılmaz değişti ve sıfır detanator set almaya karar verdim

Lastiklerimde dün geldi, bugün bakım ve lastik değişimi yapacağım.

Dosyalar

• Michelin Pro 3.jpeg
    Michelin Pro 3.jpeg
    121,6 KB · Okunma: 87
  • Michelin Pro 3 - 2.jpeg
    Michelin Pro 3 - 2.jpeg
    47,4 KB · Okunma: 99
  • Detanator.jpeg
    Detanator.jpeg
    74,4 KB · Okunma: 102
  • Mucoff.jpeg
    Mucoff.jpeg
    65,3 KB · Okunma: 98
Arkadaşlar merhaba tekrardan :)

Lastiklerimin değişimini yaptım ve bugün test sürüşüne çıktım bu kadar fark eder mi ya dedim ! Gerçekten bisiklet akmaya başladı :) Michelin pro 3 ile yaptığım segment ve detanator ile yaptığım segment ekte yer almaktadır.

Dosyalar

• strava.jpeg
    strava.jpeg
    39,4 KB · Okunma: 110
  • 1.jpeg
    1.jpeg
    126 KB · Okunma: 114
  • 2.jpeg
    2.jpeg
    72,2 KB · Okunma: 99
Arkadaşlar merhaba tekrardan :)

Lastiklerimin değişimini yaptım ve bugün test sürüşüne çıktım bu kadar fark eder mi ya dedim ! Gerçekten bisiklet akmaya başladı :) Michelin pro 3 ile yaptığım segment ve detanator ile yaptığım segment ekte yer almaktadır.
Ben de İzmir de yaşıyorum nereden buldunuz bunu ben de almak isterim.

Geri