MakRo
🤘Forever Metal🤘
- Tepki
- 9.491
- İsim
- Alperen Atman
- Başlangıç
- 1998—99
- Bisiklet
- b'Twin
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Siz zaten tartışmanın ortasına denk gelince arada kaynadınız galiba. Yol bisikletinde 2 tane lastik tecrübem oldu. İlki schwalbe durano plus 700x25c koruma kısmından acayip memnundum içinde diken, cam parçaları gibi çeşitli parçalar çıkardım o ara forumdan tavsiye üzerine almıştım yine tavsiye edenlerden 8-10bin km kullanan vardı diye hatırlıyorum. Henüz 3000km civarlarındayken pandemi başlaması ve hastanede çalışıyor olmam ile o bahsedilen rakamlara çıkamadım sonra da raf ömrünü doldurmuş olsa gerek ki lastik bir anda her yerinden çatladı (satın aldıktan 4-5 yıl sonra).Bir konuda küçük bir tavsiye istemiştim ve bu kadar basit bir talepte bulunmuşken forumda yaşadıklarım beni gerçekten hayal kırıklığına uğrattı. Amacım, daha önce benzer bir tecrübeye sahip olanların kullandıkları markayı artıları ve eksileriyle paylaşmalarını öğrenmekti. Ancak görüyorum ki herkes adeta bir bilgi savaşı içinde. Tamam, en çok siz biliyorsunuz, en bilgili sizsiniz, buna itirazım yok. Ancak 23 veya 25 lastik için şu marka iyidir, şu kadar kilometre kullandım, sorun yaşamadım demek bu kadar zor olmamalıydı.
Soruma odaklanıp net bir cevap vermek yerine konunun dışına çıkılmasına gerçekten hayret ediyorum. Forumların amacı bilgi ve deneyim paylaşımı olmalı, ancak bu tür tavırlarla karşılaşmak, buradan fayda sağlamaya çalışan kullanıcılar için ciddi bir hayal kırıklığı yaratıyor.
Yaklaşık 700kmdir de yine 6-7 kişinin tavsiyesi üzerine continental gp5000 aldım henüz ıslak zeminde veya yağmurda kullanmamış olsam da şuana kadar beni üzecek her hangi bir sorunla karşılaşmadım. Ben baktığımda yurt içinde tanesi 3500-4000lira bandında satılıyordu en yeni gümrük kanunu geçmeden önce çiftini ve bir kaç ürünle yurt dışında Türkiye'deki tek fiyatına aldım. Beni lastikte en çok şaşırtan detayı duranolardan çok hafif ve acılığının daha iyi olması oldu.
Yine şurada karşılaştırmaları da var. Tabi bu durum şuanda tamamen bütçe meselesi oldu malum yurt dışından satın almak imkansız gibi bir şey oldu.
(link)
(link)