Scudo Sports

Yol bisikleti seçimi (bütçe yaklaşık 3000 tl)

@gokberk88 gruptan temiz güvenilir satıcı varsa 2.el de alabilirim merida scultra 300 güzel bisikletmiş :D
Ben bi bakınayım

Scudo
@efessss Hocam kaç kilosunuz ? Bu B'twin'in ucuz modellerinden değil problem çıkartacağını düşünmüyorum.

@hlksnrr an itibari ile 107 kiloyum :)
Ama 105 çok üst sebiye değilmi günlük 30-40 km veledrom da dönebileceğim arada sahile çıkabilecegim bişey istiyorum sonuç olarak kara yolunda sürmeyecegim

@efessss Hocam 105 çok üst seviye değil.105 orta karar, gayet güzel bir set. Bunun üzerine ultegra / dura-ace ve di2 setler var.

Şu konuda kilo konusunda sorularınızı sorabilirsiniz.Jantların sağlamlığı konusunda özellikle : İnceleme - B'twin Alur 700 Yol Bisikleti

@Asilzade hocam hiçbir şekilde yok dedilerse bütün mağazalarda da bitti demek ki.

@hlksnrr canlı kanlı görmek için gitmiştim oysaki hüsranla ayrıldım hemen oradan ama denildiği gibi iç lastikti kasktı falan gerek duyulucak herşey çok ucuz

@efessss 105 setin geçişleri tiagraya göre çok daha rahat, az güç uygulayarak geçişleri yapıyor ve tiagraya göre geçişleri daha az hissediyorsunuz. Ayrıca fren kaliperleri 105 sette tiagraya göre çok daha iyi bir tutuşa sahip fakat scultralarda frenler 105 değil firmanın biryere ürettirdiği parça olarak geliyor o da tiagraya yakın bir performans sergiliyor. scultraların maşanın tamamı karbon ve sele borusu da karbon olduğu için sizi daha rahat ettirir, titreşimleri daha az hissettirir. Ben mosso 735 tiagra kullanıyorum arkadaşımda da scultra 400 var kesinlikle farkı hissediyorsunuz. 107 kilo olmanız bisiklette sorun çıkarmaz ama jantların akordu daha çabuk kaçar. zamanla üzerinde gelen göbeklere iyi teller ve iyi bir çemberle jant ördürürsünüz daha iyi olurlar.

@efessss Hocam karar verdiğiniz maksimum bütçe nedir ?

@efessss
hocam illa en düşük 105 olacak diye düşünmeyin. Tiagra da kullandım 105 de yani o kadar düşük bir fark var ki hissetmezsiniz bile :D Yani bana göre ikisi de aynı , biri daha pahalı o kadar :D Daha üst donanımlarda da milimlik farklar var zaten o kadar kasmayın, beğendiğiniz bisikleti alın. Ben de alırken seti şu olsun diye tutturmuştum da sürünce pek fark etmiyor doğrusu :D

Benim de bisiklet alma olayım arap saçına döndü..
Özelden ve genelden yazan dostlara şimdiden teşekkür ederim..
Aşırı detaya girdim sonunda error verdim.. :)

Cube attain sl
Merida scultura 300

hatta kadro boyu buldum diye merida scultura 200 bile bakmışlığım var..
bu sezon indirimleri adına bakıyorum şuan.. kış da gelince moral de yerlerde benim..
Vesselam..

@Auron Sanchez Siz ciddiye almıyor olabilirsiniz ama sizin hatalı yönlendirmeniz yüzünden belki de ilerde arkadaşımız seçimi yüzünden keşke 105 alsaydım diyebilir.

• Beğen
Tepkiler: hlksnrr
@Auron Sanchez Şöyle bir durum var, arkadaşımın size kaç km kullandınız diye sorma sebebi "hassasiyeti anlayabilecek kadar kullandınız(artık elleriniz, sinirleriniz alışıyor hassasiyetiniz artıyor belli bir süre sonra. Araba kullanırkende böyledir.) mı?" yanlış anlamadıysam.

@gokberk88 Parası çoksa alabilir sorun değil, aralarında genel olarak 500-600 lira fiyat farkı oluyor. Onun dışında pazarlama stratejisi denilen bir olay var. Algı diye de bir kavram var. Ben aynı malın şeklini ve fiyatını değiştirip sattığımda, aynı iki ürünü kullanan insanlar ürünleri farklı algılar. Birisi hem pahalıdır hem de kaliteli diye tanıtılmıştır. Kendi kullandığım bir ürün ona göre yorum yapıyorum. Tek farkı bozulma süreleri olabilir, vites ayarının bozulma süreleri ve setin yıpranma süresi farklılık gösterebilir. Onun dışında frenleme daha , çok daha iyi çok seri geçiş vs gibi yorumlar dediğim gibi algınızdan kaynaklanıyor.

@tameryc Yeterince kullandım hocam 60-70 km kadar en azından :D

Yani tercih arkadaşın ben karışamam. Şuan 105 setli bisikletim var ancak böyle olacağını bilseydim kesinlikle tiagra bisikletlere de bakardım. 105 in büyüsüne kapıldım :D

Hatta imkanı olan microshift white kullansın. Görüntüsü muazzam

Selamlar decathlonda yeni 105 setli ultra af 3400 den 2700 bi bakın derim ;)

Geri