Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

@Contolaf 174 cm boyunuza göre bacak boyunuzu yanlış ölçmüş olabilir misiniz? Bisikletin üzerine oturup deneyebilirsiniz, daha rahat anlaşılır. Bir de Scott sitesinde eğer sizi S bedenin sonunda M bedenin başına yakın bir yere yerleştiriyorsa M düşünebilirsiniz. Yine de siz, bisiklet madem teşhirdeymiş, en azından üzerine oturarak rahat edip etmediğinize bakın derim ben. Hayırlı olsun şimdiden.

Scudo
@Torakoabdominal Yorumun için teşekkür ederim, ellerinde sadece s beden var, s beden de kadro ölçüsü 52 cm. Ellerinde M beden olsa daha iyi karar verebilirdim gibi ama gene de Bi düşüneyim. Fiyat fena değil gibi geldi bana.

Merhabalar. Ben gravel almak istiyorum ama oldukça pahali elimde yol bisikletim var ona da kıyamıyorum satmaya . Satmaya kalktığımda da komik fiyatlar veriyorlar. Mosso monza cyclocross diye geçiyor ama gravellardan farkı var mi.mosso monza ikinci ellerinin fiyatları uygun . Sizce ne yapmalıyım.yol bisikleti ile araziye de girmem mümkün değil. Mosso monza kadro geometrisi mi de bulamadım.

Merhaba,

Ben Mosso Monza kullanıcısıyım. @Sadettin Z. Abinin söylediği tüm değişiklikleri yaptım. Üstüne biraz paraya kıyıp Cole Rollen Brontes jant seti de aldım. Bisiklete binmek bir keyif haline geldi.

Yükseltme yapmayacaksanız da endişe etmeyin. İlk yılımda hiç değişiklik yapmadan 2 defa köy yollarından Şile'ye gittim geldim. %15 üstü eğimli kimi yerler zorlasa da git gel 110 km'yi rahat gidip geldim. Esneklik kişiden kişiye değişse de çok agresif bir kadro geometrisi yok.

Merhaba,

Ben Mosso Monza kullanıcısıyım. @Sadettin Z. Abinin söylediği tüm değişiklikleri yaptım. Üstüne biraz paraya kıyıp Cole Rollen Brontes jant seti de aldım. Bisiklete binmek bir keyif haline geldi.

Yükseltme yapmayacaksanız da endişe etmeyin. İlk yılımda hiç değişiklik yapmadan 2 defa köy yollarından Şile'ye gittim geldim. %15 üstü eğimli kimi yerler zorlasa da git gel 110 km'yi rahat gidip geldim. Esneklik kişiden kişiye değişse de çok agresif bir kadro geometrisi yok.
Hocam işin Türkçesi gravel a imkanımız yetmiyor. Hocam 54 kadro buldum bitane üst boru uzunluğu kaç cm? Biliyormusunuz benim bacak boyum kısa govdem uzun

Hocam işin Türkçesi gravel a imkanımız yetmiyor. Hocam 54 kadro buldum bitane üst boru uzunluğu kaç cm? Biliyormusunuz benim bacak boyum kısa govdem uzun
52 kadro kullanıyorum. Boyum 1.75 iç bacak 79 cm. TT sanırım 54 cm civarı. Bana tam oluyor.

Hocam eğer yol bisikletimi satamazsam mosso monza alacağım. Eğer satabilirsem niyetim carraro G2 almak. Ama gravel görevi görüyor çok iyi benim için bu durum o zaman

• Beğen
Tepkiler: Spd-SL Terlik
Hocam eğer yol bisikletimi satamazsam mosso monza alacağım. Eğer satabilirsem niyetim carraro G2 almak. Ama gravel görevi görüyor çok iyi benim için bu durum o zaman
Eski model monza alacavğınıza g0 alın bence

Kafam oldukça karışık. Carraro 042 aeoro olmayan kasa bisikletim var 2019.carraro 062 aeroya geçersem arada ciddi bir fark gorurmuyum.

Kafam oldukça karışık. Carraro 042 aeoro olmayan kasa bisikletim var 2019.carraro 062 aeroya geçersem arada ciddi bir fark gorurmuyum.
105 setli daha iyi jantli karbon masali daha agir bir bisikletiniz olur😇

• Beğen
Tepkiler: Ekincan
Ciddi misisiniz daha mı ağır ? Biz daha hafiftir diye dusunurken

Ciddi misisiniz daha mı ağır ? Biz daha hafiftir diye dusunurken
Bir inceleme videosunda karsilastirmislardi aero kadrolar 2019lardan daha ağırdı. 042nin agiigini bilemiyirum belki setlerinin farkiyla 062 aero bir miktar hafif gelebilir ama beklediğiniz gibi olmaz. 2019 062 bulursaniz seri dışı aynakol kullanilmasi disinda bence 2020ye gore daha iyi bir tercih olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Mert Ali
Hocam peki başka 105 setli bı bisiklet öneriniz olur mu.

@Contolaf 2018 speedster 40 için 5500 küsür etiket fiyatı var Bike&Outdoor’da.
Sizinki 2019 ve Speedster 30 olduğu için bununla karşılaştırınca fiyatı makul görünüyor.

• Beğen
Tepkiler: Contolaf
Hocam peki başka 105 setli bı bisiklet öneriniz olur mu.
Önce bisikleti, ne amaçla, ne gibi rotalarda, ne sıklıkla kullanacağınızı belirleyin. Sete, cinsine, modeline baştan takılmayın. Ben bisikleti %80 antreman amaçlı bol zaman olduğunda da endurance uzun sürüşler yapmak için kullanıyorum. Bunun için yol bisikleti almam gerektiğini düşündüm(1 yıllık Gravel i yolda kullanma deneyimi sonrası). Sonrasında 105 yada Ultegra setli bir modelin uzun vadede benim ihtiyaçlrımı ve beklentilerimi karşılayacağını düşündüm. Disc fren ve karbon kadro da diğer iki ön koşulum olarak belirlemiştim. Sonrasında kabaca bütçemi belirleyip bunlar dahilinde modellere baktım. Size de istekleriniz ve beklentilerinizin ve bütçenizin bir dökümünü yapmanızı öneririm. Sonrasında elemek ve tercihte bulunmak çok daha kolay gelecektir.

Yaklaşık 800 km boyunca Peugeot R16 (2x8 shimano claris) ve 900 km boyunca Peugeot R13 (2X11 shimano 105) kullandım, herkese ikisini de tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: amasseia
Herkese hayirli forumlar, 3000-4000 lira bandinda alabilecegim yol bisikleti bakiyorum, duzluk bir yerde yasiyorum, gunluk 60km yol yapma hedefim var, haftada uc dort gun kullanacagim bir bisiklet almak niyetindeyim, tavsiyelerinize acigim.

Ben de carraro race 042 var 56 kadro

Arkadaşlar 2019 scott speedster 30.Sıfır ürün mağazadan 6600 lira fiyat aldım. Ancak bisisklet teşhir ürünü, asılı vaziyette vitrinde duruyor uzun zamandır görüyorum. Bisiklet S kadro boyu. Benim boyum 174cm, iç bacak boyu 73 cm. Scott ın sitesine girdiğimde bana uygun kadronun S kadro olduğunu söylüyor. Ne diyorsunuz? Sizce alınır mı?

2018 scott speedster m beden var bende 1.77 boy bacak 84cm bir sıkıntım yok sitesinde de m çıkıyordu ama keşke s beden olsa diye düşünmüyor değilim.

Merhaba.

Bisikletim Kron xc 100 ve bu bisiklet yaklaşık 2 senedir ince lastikle antrenman yapma amaçlı kullanıyorum(3.5 senedir sahibiyim). Bisikletimi satılığa çıkardım ve alıcısı hazır. Muhtemelen Cuma günü satılacak. Bisikletimi satıp üzerine az bir miktarda para koyup ikinci el olarak Salcano xrs 050 model bisikleti alacağım(fiyatı çok uygun 1750tl).

Benim bu bisikletle yapacaklarım yaza kadar sınırlı olacak. Yaza kadar idarelik kullanacağım yani. Yazın ise daha yüksek bir bisiklete geçeceğim. Kısacası yol bisikletine alışma sürecini Salcano'da atacağım.

%20 olarak uzun sürüşler(100+), %50 ortalama 60 km sürüşler ve %30 tırmanış antrenmanları yapacağım.

Bu bisiklet beklentilerimi karşılar mı? Hafiflik ve akıcılık konusunda beni üzer mi Kron'dan sonra(Kron 15 kg).

Birkaç bisiklet daha var önümde. Fakat fiyatları şuanki bütçemi oldukça aşıyor. En ulaşılabilir bisiklet olarak xrs050 yi gördüm. Belki karşıma iyi bir jant seti fırsatı çıkarsa kaçırmam ve jantlarını değiştirebilirim.

• Beğen
Tepkiler: Daytona
@ersinmart ozaman benim beden kesinlikle s beden. Sitesinde o şekilde çıkıyor zaten. Siz hangi açıdan bir alt bedenin kendinize daha uygun olduğunu düşündünüz. Yaşadığınız sıkıntılar neler?

Geri