Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti tavsiyeleri

@trainspotting35 anlıyorum, peki özellikle karbonlarda olmasının özel bir sebebi var mı karbon yıl geçtikçe niteliği mi azalıyor?

Scudo
Herkese merhabalar,

Yaklaşık bir yıldır triban rc100 e biniyorum. Şuana kadar 1500 km gittim. Ortalama 30-50 km biniyorum. Beni daha az zorlayacak, daha konforlu ve hafif 0 bir yol bisikleti satın almak istiyorum. Bütçem 10k maksimum.

Kendimce istediğim özellikler şu şekilde;
Alüminyum kadro, Minimum 105 set, kumpas fren, yarış geometrisine sahip olmayan rahatlığın ön planda olacağı endurance bir bisiklet. Ankara’nın yokuşlu taraflarında yaşadığım için yokuşlarda çok zorlanmak istemiyorum.

Boyum 174, iç bacak boyum 79.

Aslında beklentilerimi karşılayan bisiklet van rysel edr af 105 ama malum stok sorunu var. Bunun dışında peugeot r13 iyi bir seçenek gibi duruyor (van ryselden 500 gr daha ağır) fakat 2021 modeli hakkında pek fazla inceleme vs yok.

Önerilerinizi almak isterim.
Şimdiden teşekkürler.

Herkese merhabalar,

Yaklaşık bir yıldır triban rc100 e biniyorum. Şuana kadar 1500 km gittim. Ortalama 30-50 km biniyorum. Beni daha az zorlayacak, daha konforlu ve hafif 0 bir yol bisikleti satın almak istiyorum. Bütçem 10k maksimum.

Kendimce istediğim özellikler şu şekilde;
Alüminyum kadro, Minimum 105 set, kumpas fren, yarış geometrisine sahip olmayan rahatlığın ön planda olacağı endurance bir bisiklet. Ankara’nın yokuşlu taraflarında yaşadığım için yokuşlarda çok zorlanmak istemiyorum.

Boyum 174, iç bacak boyum 79.

Aslında beklentilerimi karşılayan bisiklet van rysel edr af 105 ama malum stok sorunu var. Bunun dışında peugeot r13 iyi bir seçenek gibi duruyor (van ryselden 500 gr daha ağır) fakat 2021 modeli hakkında pek fazla inceleme vs yok.

Önerilerinizi almak isterim.
Şimdiden teşekkürler.
Grand Tour al, bir daha arkana bakma.😌

@Eshquia™ belki aynakol oranlarını değiştirirse daha da iyi olur 😀

@Eshquia™ 52 36 ve şişli yokuşları yorgun narin bedenimi yoruyor ondan belirteyim dedim😀

• Hahaha
Tepkiler: Eshquia™
Peki 10 bin tlye sıfır önerileriniz nedir? aklımda giant contend sl2 veya peugeot r13 var şu an için. Sizce giant alıp tiagra kullanmak mı yoksa peugeot alıp 105 kullanmak mı daha mantıklı? Bunlar dışında da öneriye çok açığım mesela carraronun da birçok modeli var bu civarda onlar için ne düşünürsünüz? Haftada birkaç gün çıkıp orta-uzun arası turlar yapmak amacım sizce bisikletin hangi donanımına yoğunlaşmalıyım az çok daha iyi markaların bu fiyata tiagra serleri oluyor onlar kadar meşhur olmayanlar ise 105 kullanıyor hangi donanım tarafı benim için daha mantıklı olur?

• Beğen
Tepkiler: Dolmoyan
merhabalar iyi akşamlar, bisikletimin arkasını doldurup çadırımı matımı büyük bir çantayla arkaya bağlayıp gezmeyi hedefliyorum. Triban100 tarzı normal lastik mi, triban500 gibi ince lastik mi yoksa rockrider340 mı almamı önerirsiniz. düşündüğüm bisikletler bunlar. öneriniz varsa tamamen açığım.
Triban 500 , 32mm ve 35mm lastiğe kadar destek veriyor çatal genişliğiyle. 32mm patlak koruması yüksek lastik takarsınız. Ayrıca kadro arkası bagaj ile ön maşaya da ön bagaj takıp mis gibi tur makinası olur.

@zigor047

üst yazılarda önerilen bisikletlerden biri benim olan
(link)

Ultra light alimünyum bir bisiklet

ayrıca karbon bisikletim de var.

karbon ve ultra light alimünyum arasında fark ne derseniz :

birisi M.Benz ( sağlam ;yola oturan ;tokluk hissi veren;daha güvenli olduğunu hissettiren ) ali.
diğeri BMW ( seri ; akıcı ;dinamik ) karbon

ama Türkiye turu derseniz; o zaman belki de Touring modeller sanki daha uygun olabilir.( heybeleri taşıma açısından )

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Teşekkür ederim :) fakat sanırım sıfır alacağım, öneriniz varsa tamamen açığım.

@zigor047 scott speedster 10 var 105 setli sahibindende sıfır olarak. Boy uyuyorsa düşünülebilir

@a.erkan baştan beri bunu istiyordum fakat kadro boyu ufak kalıyo biraz sanki boy 180 iç bacak 82- 82.5 civarı 56 kadro öneriliyo sitesinde ama derece olarak 56nın başında duruyo çizgi, 54 uyar mı bilemiyorum
@Torakoabdominal geometrisi fazla yarış odaklı benim kullanım alanıma göre

@a.erkan baştan beri bunu istiyordum fakat kadro boyu ufak kalıyo biraz sanki boy 180 iç bacak 82- 82.5 civarı 56 kadro öneriliyo sitesinde ama derece olarak 56nın başında duruyo çizgi, 54 uyar mı bilemiyorum
@Torakoabdominal geometrisi fazla yarış odaklı benim kullanım alanıma göre
063 fazla yaris odakliysa Carraro Gravel G2/4 modellere bakabilirsiniz. 2020 ve 2021 ler de GRX set var, onceki senelerde Tiagra. Kadro acilari da o kadar yarış odakli değil. Lastik olarak 25ten yukari kamyon lastigine kadar destekliyor 😁

@TatanQa_tr yol bisikletlerinde vites sayısı önemli mi sitelerden geziniyorum ama tur bisikletlerinde olduğu gibi 24 27 30 vitesli bisikletler göremedim başlangıç için 14 16 vitesli yol bisikletleri uygun mudur 150 km turlar için zorlar mı
@Bıyıkov bianchi slr 100 hakkında ne düşünüyosunuz

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Eshquia™
@TatanQa_tr yol bisikletlerinde vites sayısı önemli mi sitelerden geziniyorum ama tur bisikletlerinde olduğu gibi 24 27 30 vitesli bisikletler göremedim başlangıç için 14 16 vitesli yol bisikletleri uygun mudur 150 km turlar için zorlar mı
@Bıyıkov bianchi slr 100 hakkında ne düşünüyosunuz
Vites sayısı özellikle yokuşlar için önemli tabii. 27 vites iyi olur , geniş aralık ; her türlü yol şartı için birçok destek sağlar pedalla aranızda. Özellikle arka ruble ön aynakol en küçük oran yokuşlar için elzem öneme sahip. Misal ; arka ruble 36 ön aynakol 24 gibi olursa yokuşları yükle birlikte rahat çıkarsınız. Bunlara dikkat.
Edit. Tur bisikletini baz almışım biraz .. yol bisikletinde de bence 9x2 ile başlamak iyi olur , zira geçebilecek vites sayısı arttıkça kadans kaybetmeden vites değişikliği yapılabilir. Yine de bu bisikletten ne beklediğinizle ilintili. Yarış mı koşmak , antrenman mı yapmak ? gibi. Misal 105 sette 11 x 2 vites sistemi var ve kadans çalışmasında vites aralığı sık olduğundan destekliyor ve tabii ki setin geçiş hızı/stabilitesi de artısı.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Unimor ve LaLinea
Geri