Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti tavsiyeleri

Bisiklet arayışıma scultra 200 un çocuk boy çıkması sebebiyle mosso gp5800 alarak şimdilik;) son vermiş durumdayım kısa deneme sürüşü sonrası izle nimlerim güzel 53-39 ayna kol uzun sürüşte nasıl tepki vereceğimi tecrübe edince paylaşırım ilgili arkadaşlara teşekkür ederim
Daha önce kullanmadı ise 53/39 üzer, heleki bir de arka ruble 28 ise çekilmez.

Scudo
Şuan diye bileceğim üzmez inşallah ama 53 e çıkmadan kullanıcaz Bi süre ben hırçın kullanmayı seviyorum aslında bana uygun gibi

Arkadaşlar bianchi oltre comp 53 kadro 105di2 siparişi verdim , trendyol kampanyası varmış 2 ay ertelemeli 6 taksit , bütçemi biraz aştım . En son giant propellere ve cannondale supersix evo 3 e bakıyordum propellerından başlıyodu110000 civarına 105 setli bisikletler vardı , supersix 135000 di delta bisikleti arayıp 120 bin yaparlar mı diye soracaktım ama böyle bisey oldu . Ömürlük bir bisiklet aldığımı düşünüyorum , yerimde olsanız başka bir tercih yaparmıydınız güncel piyasada.

Sitelerini tekrar kontrol ettim ellerinde oltre race 53 var galiba sanırım satın alamamış olabilirim :(

Son düzenleme:
@Erenalpp

Bisiklet seçimi yaparken en az teknik detaylar kadar önemli bir kriter de içinize sinmiş olmasıdır. Her gördüğünüzde sizi dışarı çağırmıyorsa bir bisikletin TDF şampiyonluğu bile olsa size uygun olmayabilir.

Oltre bildiğim diğer tüm aerodinamik yol bisikletleri arasındaki en marjinal tasarımlardan birine sahip. Yandan bakınca kalkış yapan bir uçağı andıran gidon boğazı tasarımı benim gibi hafiften yaşını almış gelenekçi bir göze çok hitap etmiyor. Bu elbette onu kötü bir bisiklet yapmaz. Aksine farklı görünmeyi seven bir Bianchi tutkunu için biçilmiş kaftan olabilir.

Ben bu bütçelere çıkacak olsam yurtdışından almayı değerlendirirdim muhtemelen. Özellikle de Canyon Aeroad serisine mutlaka bakardım.

@Erenalpp

Bisiklet seçimi yaparken en az teknik detaylar kadar önemli bir kriter de içinize sinmiş olmasıdır. Her gördüğünüzde sizi dışarı çağırmıyorsa bir bisikletin TDF şampiyonluğu bile olsa size uygun olmayabilir.

Oltre bildiğim diğer tüm aerodinamik yol bisikletleri arasındaki en marjinal tasarımlardan birine sahip. Yandan bakınca kalkış yapan bir uçağı andıran gidon boğazı tasarımı benim gibi hafiften yaşını almış gelenekçi bir göze çok hitap etmiyor. Bu elbette onu kötü bir bisiklet yapmaz. Aksine farklı görünmeyi seven bir Bianchi tutkunu için biçilmiş kaftan olabilir.

Ben bu bütçelere çıkacak olsam yurtdışından almayı değerlendirirdim muhtemelen. Özellikle de Canyon Aeroad serisine mutlaka bakardım.
En büyük sıkıntı da o aslında yurtdışı için nakit olmadığından arkadaşın elinde 8 aya bölmüş bisikletin parasını. Elinde nakiti olan zaten Türkiye şartlarında nakitini kenara koyup taksitle almalı bisikletini.

• Beğen
Tepkiler: TafLan
Faturayısı geldi ürünün , tahmin ettiğim gibi internet üzerinden Oltre Comp gözükmesine rağmen faturada Oltre Race olarak düzenlemişler. Kadro olarak aralarında fark var galiba , Comp'a göre sanırım biraz daha uygun fiyatlı olması gerekiyordu Oltre Race'in . Bu durumda iade mi etsem diye düşünmüyor değilim. Oltre Comp'u daha önce bikeandoutdoorda görmüştüm ve incelemiştim , Race'in görsellerine bakınca Comp daha agresif gözüküyor gibi geldi.

Trendyol görseli
1701066188976.png
Faturada yazan
1701066214786.png

@Erenalpp

Hem tax-free hem fiyat avantajı için aslında bende başvurdum 2 kere vizeye ama seçim zamanı red geldi . Yunanistana yapmıştım başvuru . Vizem olsa aslında dediğiniz gibi yapmak istiyordum bende. @trainspotting35 de dediği gibi elde olan imkanlar arasından türkiyeden taksitle alabilceklerime yöneliyim dedim .

Faturayısı geldi ürünün , tahmin ettiğim gibi internet üzerinden Oltre Comp gözükmesine rağmen faturada Oltre Race olarak düzenlemişler. Kadro olarak aralarında fark var galiba , Comp'a göre sanırım biraz daha uygun fiyatlı olması gerekiyordu Oltre Race'in . Bu durumda iade mi etsem diye düşünmüyor değilim. Oltre Comp'u daha önce bikeandoutdoorda görmüştüm ve incelemiştim , Race'in görsellerine bakınca Comp daha agresif gözüküyor gibi geldi.

Trendyol görseli
311952 dosyayı görüntüle
Faturada yazan
311953 dosyayı görüntüle

Hem tax-free hem fiyat avantajı için aslında bende başvurdum 2 kere vizeye ama seçim zamanı red geldi . Yunanistana yapmıştım başvuru . Vizem olsa aslında dediğiniz gibi yapmak istiyordum bende. @trainspotting35 de dediği gibi elde olan imkanlar arasından türkiyeden taksitle alabilceklerime yöneliyim dedim .
Sitenin görselinde ne varsa onu göndermek zorundalar. Ufak bir yazı ile görselle gönderilen ürün farklılık gösterebilir diyebilirler ama yazan ürün farklı bu farklı.

• Beğen
Tepkiler: TafLan

Trendyol görseli
311952 dosyayı görüntüle
Faturada yazan
311953 dosyayı görüntüle
...

Firmayla iletişim kurun, gönderilmeden önce emin olun, yanlışsa düzelttirmeye çalışın. Gelip geri gitmesi zahmetli iş.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Firmayla iletişim kurun, gönderilmeden önce emin olun, yanlışsa düzelttirmeye çalışın. Gelip geri gitmesi zahmetli iş.

Simdi iletişim kurdum . 50 Kadro oltre Comp yollayacaklarmış galiba . Bianchi sitesinde benim ölçülerime 53 kadro öneriyordu. Rahatlıkla olacağını yazdılar . 174 Boy 80 bacak boyum , ben teretdüt ettim şuan napsam bilemiyorum .

Simdi iletişim kurdum . 50 Kadro oltre Comp yollayacaklarmış galiba . Bianchi sitesinde benim ölçülerime 53 kadro öneriyordu. Rahatlıkla olacağını yazdılar . 174 Boy 80 bacak boyum , ben teretdüt ettim şuan napsam bilemiyorum .

Küçük olduğu için rahatlıkla olur da tam olur mu? Neden tam olması varken idare eden olsun, niye sattıklarını yollamazlar, yoksa olanı ilana koymazlar anlamam.
Satıcı kim, Anka Bike mı? Bir tane 55 kadro var satışta, herhalde 53 stokta olmayınca 55 büyük gelir diye 50'yi veriyorlar.
Bence Delta ya da satan başka yerlerle görüşün, buna yakın fiyatlardan veriyorlarsa bunu iptal edip tam kadroyu alın.

Küçük olduğu için rahatlıkla olur da tam olur mu? Neden tam olması varken idare eden olsun, niye sattıklarını yollamazlar, yoksa olanı ilana koymazlar anlamam.
Satıcı kim, Anka Bike mı? Bir tane 55 kadro var satışta, herhalde 53 stokta olmayınca 55 büyük gelir diye 50'yi veriyorlar.
Bence Delta ya da satan başka yerlerle görüşün, buna yakın fiyatlardan veriyorlarsa bunu iptal edip tam kadroyu alın.

Uzak bisiklet , trendyol üzerinden aldım . Ellerinde 53 Comp yok galiba yanlışlıkla ilan açmışlar , 50 kadro compları var stoklarında. 53 Kadro Oltre Raceleri var birde büyük ihtimal onu ilana alırken yanlışlık yapmış olabilirler .. Almışken bana tam uygun olan ürünü almak isterim , az buz bir para değil sonuçta .

Satıcı beyfendi müsterilerine hep 1 alt boyu verdiğini söylüyor . 55 kadro isteyene 53 tam olmuş .

Uzak bisiklet , trendyol üzerinden aldım . Ellerinde 53 Comp yok galiba yanlışlıkla ilan açmışlar , 50 kadro compları var stoklarında. 53 Kadro Oltre Raceleri var birde büyük ihtimal onu ilana alırken yanlışlık yapmış olabilirler .. Almışken bana tam uygun olan ürünü almak isterim , az buz bir para değil sonuçta .

Satıcı beyfendi müsterilerine hep 1 alt boyu verdiğini söylüyor . 55 kadro isteyene 53 tam olmuş .

Gelip uygun olup olmadığının denenmesi için kurulması gerekecek. Kurulduğunda küçük gelirse herkese 1 alt boyu veren beyefendi geri alır mı, kurulmuş artık mı der, sormak lazım.

Bianchiye göre sizin boyunuza göre ufak 50 kadro.

størrelsesguide bianchi landevei.jpg

geo.jpg

174 boy için 50 kadro bence güzel olur.

@Erenalpp

bende nakit bulursam yurtdışından ya (link) bunu yada (link) bunu almayı hayal ediyorum 😂 😂 ultimate'nin hafifliğinden ziyade powermetre olması bana daha mantıklı geliyor. ultimate'nin 600 gram daha hafif olması da ufak bir avantaj gibi. siz mesela almak isteseniz hangisi sizin için daha olası olurdu. kendim için de şöyle diyeyim bu sene bisikletimi ( giant defy 2) ile 5000 km sürüş 60000m tırmanmışım. tırmanış daha çok cezbediyor beni açıkçası uzun yolla birlikte.
1701081316061.png

Dosyalar

• 1701080847632.png
    1701080847632.png
    8,5 KB · Okunma: 1
Siz mesela almak isteseniz hangisi sizin için daha olası olurdu? kendim için de şöyle diyeyim bu sene bisikletimi ( giant defy 2) ile 5000 km sürüş 60000m tırmanmışım. tırmanış daha çok cezbediyor beni açıkçası uzun yolla birlikte.

Benim sürüş tarzıma endurance sınıfı daha uygun olduğu için bu ikisi yerine (link) alır konuyu kapatırdım. :)
Lakin performans peşinde koşacak olsam İstanbul'un düz yol fakiri coğrafyası gereği tırmanışa daha uygun olan Ultimate grubuna geçerdim.
Giant Defy da hiç fena bir bisiklet değil bana göre.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Benim sürüş tarzıma endurance sınıfı daha uygun olduğu için bu ikisi yerine (link) alır konuyu kapatırdım. :)
Lakin performans peşinde koşacak olsam İstanbul'un düz yol fakiri coğrafyası gereği tırmanışa daha uygun olan Ultimate grubuna geçerdim.
Giant Defy da hiç fena bir bisiklet değil bana göre.
defy cidden bende çok sevmiştim ancak üzerindeki lastikler 32'li gelmişti. birde ben canım defy ile granfondo'ya katılmıştım :acpsnr: haliyle de sollanıp sollanıp durdum. öyle olunca da istediğimbisikletin öncelikli olarak performans öncelikli olması gerektiğini düşünmeye başladım. o yüzden bir tık daha performans yada tırmanışa uygun bisikletleri araştırmaya başladım. imkanım olsa bir tane endurance bir tane ultimate alırdım. ancak tr şartları :(

hocam 181 89 cm iç bacakla 57 kadro Bianchi sonucu bana bike fitten çıkmıştı. Bianchi websitesine iç bacak boyumu vs girince orada da 57 sonucunu alıyorum. saddle height verisi de önemli size özelden kendi bike fit sonucumu atıyorum.

• Beğen
Tepkiler: MeTaLioNs
@gmfaruk 181cm 89cm iç bacakla 57 kadro öneren bikefitciden koşarak kaçın.

(link) bu sitede yer alan kadro geometrisi ölçülerine göre 57 kadro büyük.

Ben 1.72 boy ile 50 kadro aldım oltre pro ultegra yı. Bir önceki bisikletim de aria 50 beden idi. Normalde bu boy için 53 çıkıyor. Ama ben küçük kadro kullanmayı sevdiğim için bir beden küçük almıştım. Çok rahat kullanıyorum.

Geri