Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti tavsiyeleri

Arkadaşlar merhabalar, yaklaşık 3-4 yıldır aktif bisiklet kullanıcısıyım. Tabi ilk başlarken MTB KronXC 150 modeliyle başladım. Yaklaşık 5000km tamamlamak üzereyim. Kilitli pedal kullanıyorum. Ve günlük rutin yolculuklarımı bisikletle yapıyorum. Doğu karadeniz coğrafyasında sürüyorum. Şimdi benim yeni bir bisiklet alma planım var. Şuan düşüncelerim şu şekilde;
1. Gravel veya Yol bisikleti olmalı (hem tasarım hem uzun ve hızlı turlar)
2. Sade ve şık ve kaliteli bir bisiklet olmalı
Bu iki kriteri göz önüne aldığımda Scoot Speedster Modelleri çok hoşuma gidiyor. Fakat kafamda bir soru işareti var.
Acaba MTB'den yol bisikletine geçmek ne gibi zorluklar barındırıyor. Alışması zor olurmu gibi? Fikirlerinizi, bisiklet tavsiyelerinizi bekliyorum.

Scudo
Arkadaşlar merhabalar, yaklaşık 3-4 yıldır aktif bisiklet kullanıcısıyım. Tabi ilk başlarken MTB KronXC 150 modeliyle başladım. Yaklaşık 5000km tamamlamak üzereyim. Kilitli pedal kullanıyorum. Ve günlük rutin yolculuklarımı bisikletle yapıyorum. Doğu karadeniz coğrafyasında sürüyorum. Şimdi benim yeni bir bisiklet alma planım var. Şuan düşüncelerim şu şekilde;
1. Gravel veya Yol bisikleti olmalı (hem tasarım hem uzun ve hızlı turlar)
2. Sade ve şık ve kaliteli bir bisiklet olmalı
Bu iki kriteri göz önüne aldığımda Scoot Speedster Modelleri çok hoşuma gidiyor. Fakat kafamda bir soru işareti var.
Acaba MTB'den yol bisikletine geçmek ne gibi zorluklar barındırıyor. Alışması zor olurmu gibi? Fikirlerinizi, bisiklet tavsiyelerinizi bekliyorum.
Alismasi zor degil. Ama nasil yollarda kullaniyorsunuz bu cok onemli. Düz asfaltta kullaniyorsaniz surekli. Yol bisikleti. Ama arada cakilli bozuk yollardada kullanacaksaniz ve tirmanis vs yapacaksaniz gravel. Bianchi nirone7 gravel çok güzel bir makine bakin derim.

• Beğen
Tepkiler: yonuzzade
Merhabalar. Carraro Race CE Aero almayi dusunuyorum. 178 boy, 85cm ic bacak boyum var. Kadro boyu konusunda 52 ile 54 arasinda kaldim. Kullanan var mi acaba bu modeli veya 063D ya da 062 yi. Kadro konusunda tecrubelerinizi aktarirsaniz memnun olurum.

Merhabalar. Carraro Race CE Aero almayi dusunuyorum. 178 boy, 85cm ic bacak boyum var. Kadro boyu konusunda 52 ile 54 arasinda kaldim. Kullanan var mi acaba bu modeli veya 063D ya da 062 yi. Kadro konusunda tecrubelerinizi aktarirsaniz memnun olurum.
Ben 172 ile 52 kadro almıştım büyük gelmişti. Bence 52 olabilir aero kadro olduğu için biraz küçük almakta fayda var ama deneme şansınız varsa deneyin.

Carraro 063d kullanan var mı. Full 105 set vision team30 jant setş ve hidrolik disk var sizce nasıl. Ağırlığını bilen var mıdır ?

Carraro 063d kullanan var mı. Full 105 set vision team30 jant setş ve hidrolik disk var sizce nasıl. Ağırlığını bilen var mıdır ?
Carrarolar, ben kendimi bildim bileli hep ağırdı. Şu anda ağırlığını normale çekmişlermidir bilmiyorum ama, öyle çok sorun çıkaran bir marka da değil.

• Beğen
Tepkiler: İsa DEMİRKOL
Decathlonda edr cf 105 indirimde gözüküyor. Van rysel carbon 105 set- disk fren. Peşin 85.000. Carbon kalitesi veya genel izlenim olarak bilgisi olan var mı acaba ?

Kullandım, yanlış hatırlamıyorsam 9.8 kg falandı. Tek sorunu kısa bacak 105 ile 11-28 ruble geliyor, biz onu 11-32 ile çalıştırdık sorun olmadı. Jant seti de iyi akıyor. Fiyatına göre iyi bence, tavsiye ederim

Kullandım, yanlış hatırlamıyorsam 9.8 kg falandı. Tek sorunu kısa bacak 105 ile 11-28 ruble geliyor, biz onu 11-32 ile çalıştırdık sorun olmadı. Jant seti de iyi akıyor. Fiyatına göre iyi bence, tavsiye ederim
9.8 kg ise çok iyi abi yani hem o ağır kadroya hem hidrolik fren sistemine göre iyi olduğunu düşünüyodum 11 falan diye korkuyodum. Teşekkür ederim. 11 28 ruble beni de biraz sıkıntıya sokacak ama bakalım olmadı bacağını uzatırız

9.8 kg ise çok iyi abi yani hem o ağır kadroya hem hidrolik fren sistemine göre iyi olduğunu düşünüyodum 11 falan diye korkuyodum. Teşekkür ederim. 11 28 ruble beni de biraz sıkıntıya sokacak ama bakalım olmadı bacağını uzatırız
İmkanım olursa tekrar tartarım, yanıltmamış olurum. Aktarıcıyı direk değişmek uzatmak yerine önce ruble değiştik, limit vidasını biraz sıkınca sorun kalmadı, çapraza dikkat ederek kullandım. Tabi shimano kısa bacak için maks 30t diyor, o nedenle tercih sizin.

• Beğen
Tepkiler: İsa DEMİRKOL
Merhabalar, önümüzdeki bahar sezonunda, düzenli olarak spor amaçlı kullanmak için 105 setli karbon kadrolu bir yol bisikleti almayı düşünüyorum. Üç model arasında karar vermeye çalışıyorum, bu konuda bilgi sahibi arkadaşlardan fikir alabilirsem sevinirim.
(link)
(link)
(link)
Tarmac 2025 modelinde SL6 göremediğim için SL7 üzerinden yapıyorum. 3500 euro bandını çok fazla geçmek istemiyorum bütçe olarak. Şimdiden teşekkürler görüşleriniz için.

Merhabalar, önümüzdeki bahar sezonunda, düzenli olarak spor amaçlı kullanmak için 105 setli karbon kadrolu bir yol bisikleti almayı düşünüyorum. Üç model arasında karar vermeye çalışıyorum, bu konuda bilgi sahibi arkadaşlardan fikir alabilirsem sevinirim.
(link)
(link)
(link)
Tarmac 2025 modelinde SL6 göremediğim için SL7 üzerinden yapıyorum. 3500 euro bandını çok fazla geçmek istemiyorum bütçe olarak. Şimdiden teşekkürler görüşleriniz için.
(link) şöyle bir sitede genel olarak kıyas yapmak mümkün. üç bisiklet de gayet iyiler bence. buradaki bisikletler endurance olmayabilir tabi aero+tırmanışa yakın hangisi yakınsa onu almanı tavsiye ederim. bu bisikletlerden hangisini alırsan al, sana yetmiyor dediğin anda -ki bunun için bayağı bir sürmek lazım bence :)- jant setini de yükseltirsin, daha da hiçbirşeye ihtiyacın kalmaz zannımca.

• Beğen
Tepkiler: U.Şengün
(link)
(link)
(link)
Hepsi birbirine yakın bisiklet, öyle aralarında birbirinden ayırt ettirecek büyük bir özellik yok.. Marka takıntınız yoksa, tamamen sizin keyfinize kalmış bir seçim. Ben alacak olsam 3500 euroya kadar çıkılabileceğini düşünerek Giant alır, kalan miktar ile güzel bir jant seti alırdım.

(link)
(link)
(link)
Hepsi birbirine cok yakin teknik olarak. Ama bence tercihte bulunurken geometrilerine bir bak derim. Hatta mümkün ise bikefit yaptir ona göre tercihte bulun.

Mosso 739sca yol bisikletim var, bikestore sitesinden almıştım 4 yıl önce, 2. bisiklet olarak da bianchi via nirone almayı düşünüyorum sizin tavsiyeniz ne olur? F/P oranı yüksek, yol bisikleti tavsiyelerinizi bekliyorum.simdiden teşekkürler...

ben de bir ara bu modeli ciddi ciddi araştırmıştım ama beni vazgeçiren şey sele borusunun kendisine özgü olması oldu. İleride sele borusunu yenilemek istenirse sıkıntı olacak maalesef, bu şekilde boruyu nereden bulacağız? Ha bu durum sizin için dert değilse bence güzel makine.

• Beğen
Tepkiler: utksn
ben de bir ara bu modeli ciddi ciddi araştırmıştım ama beni vazgeçiren şey sele borusunun kendisine özgü olması oldu. İleride sele borusunu yenilemek istenirse sıkıntı olacak maalesef, bu şekilde boruyu nereden bulacağız? Ha bu durum sizin için dert değilse bence güzel makine.
Carraro yetkili satıcıları temin edebiliyor orjinal parçaları.

• Beğen
Tepkiler: KuzeydenGaliba
Carraro yetkili satıcıları temin edebiliyor orjinal parçaları.
şu an için ellerinde var ama ileride nasıl olur diye dertlendim ben. Malum, ülkemizdeki herhangi bir markanın 10 sene parça tedarik mecburiyeti var ama denetim yok. "Elimizde yok" dediklerinde yapacak bir şey yok. Mesela 26 jant bisiklet için üst seviye jant seti bulmak oldukça zor, şanslı olmak lazım.

Hocam tam aklımı okudunuz sele borusu değişmez mi o bisiklette.yani zaten sele borusunda sıkıntı çıkmaz da ben ağırlık açısından düşünmüştüm. Ağırlığı azaltmak için biraz kessem bişi olur mu

Geri