Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti tavsiyeleri

@Bisiklet tutkunj
Git gide fiyatlar artıyor siz karar verirsiniz ?

Scudo
@Serkan Mıstınoğlu verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler. 1 yıl ara verdiğim yol bisikletine tekrar dönme kararı aldım.Bisiklet ile alakalı genel olarak iyi bilgilere sahip değilim. Ciddi bi spor veya yüksek bi beklentim yok. İşe gidip gelirken süreceğim. Haftanın da bazı uygun günlerinde uygun zamanlarında biraz form tutmak ve kücük egzersizler yapmak istiyorum. Çok rahat bi sürüşten ziyade form tuttukca performansa baglı biraz hız vs tarzında kullanıyordum. Tırmanma vs den ziyaade düz asfalt ve sahil yolunda kullanabileceğim bazen hzılanıp bazen yavaslayacagım bi bisiklet isriyorum. Yeniden baslıyorum bütçem maks. 2000 tl. 2. El olaral düşünüyorum. Bütün bu karsılastırmalara istinaden sizin ve değerli arkadaiların tavsiyesi üzerine bi bisiklet alacagım. Simdiden herkese teşekkür ederim

@Byburak
Size temiz bir xrs030 bu fiyat aralığında bulunabilirse iyi olur ama fiyat 2300-2400 civarında onlar

Merhaba ben şehir bisikleti almak istiyorum ama bisikletçiler ve babam dağ bisikleti almam için beni ikna etmeye çalışıyorlar. Bugün sanırım ikna ettiler ama aklım hala daha önceden almayı planladığım şehir bisikletinde.
KADRO: 6061 ALÜMİNYUM
MAŞA: MODE N781S AMORTİSÖRLÜ
JANT: ÇİFT KAT ALÜMİNYUM
LASTİK: RUBENA FLASH 42X622
FREN: ALÜMİNYUM V-FREN
VİTES: 21
VİTES KOLU: SHIMANO ST-EF41 7X3
ARKA ART.: SHIMANO RD-TY300
ÖN ART.: SHIMANO FD-TZ510
RUBLE: SHIMANO MF-TZ500
AYNAKOL: SHIMANO FC-TY501
ZİNCİR: KMC Z33
AĞIRLIK: 13,75 KG

Özellikleri bu şekilde. Metroda görmüştüm fiyatı 1200 tl di. İnternette de o civarlardaydı bisikletçiyle konuştum 1000e kadar indirebildim eğer alırsam.
Ama benim ikna olduğum bisiklet Salcano'nun dağ bisikleti. Modelini bilmediğimden fiyatından yola çıkmanızı isticem.
Salcano'nun fiyatı 1450tl bu da indirimle 1350ye indi.
Ben tekerlekleri ince olduğu için şehir bisikleti istiyordum ama bisikletçi her yer çukur girer jantını bükersin tekerleği çabuk patlar kaldırımdan inemezsin sen gençsin hareketli olduğundan yaparsın bunları gibi şeyler dedi. Bisikleti okula gidip gelmede kullanıcam ayrıyeten ulaşım ve spor için de kullanıcam ama şu tekerlek ve jant olayı beni korkutuyor şehir bisikletinde. Gerçekten çukura girince büyük hasar alır mı ve Ümit Magnetic'in özellikleri nasıl?
Teşekkür ederim

Uzun araştırmalar sonucu Mongoose Selous Comp 700m Cyclocross Yol Bisikletinde karar kıldım ve aldım. Çok mutluyum.
Yalnız, bizde cyclocross olarak geçen bisiklet amerika sitelerinde gravel bisikleti diye geçiyor. Burada ismi yanlış mı koydular, cyclocros ve gravel bisikleri farklı bisikletlerdir diye bilmemize rağmen aslında aynılar mı bilemedim.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@luf

Merhaba,
Jantın eğilmesi biraz çukura, janta ve o andaki hıza bağlı. Hangi bisikleti alırsanız alın çukurlara hızla girmemeye çalışın. Çukura girince, eğer lastik basıncı da düşükse jant eğilmese bile teker patlar, uğraşırsınız. İnce lastiklere daha yüksek basınçlı hava basmak gerekir. dağ bisikletleri daha kalın tekerleri olduğundan daha düşük basınçla da aynı derece koruma sağlar. Ayrıca dağ bisikletlerini asfalt dışında da kullanabilirsiniz. Ancak spor ya da ulaşım için kullanıldığında asfaltta yorucu olabilir. Asfaltta büyük tırtıklı yerine daha düz lastik daha iyidir. Eğer hep asfaltta kullanacaksanız illa dağ bisikletine gerek yok. Bence 42 veya daha kalın tekerli bir şehir bisikleti işinizi görebilir. Jantın da cift kat olmasında fayda var. Yukarıdaki bisikletin özellikleri uygun gibi.
Tabi parayı babanız vereceği için son sözü onun söylemesi daha doğru olur.

Salcano XRS040 Sora 2017 (sarı ve siyah) arefesindeyim ne dersiniz?

Sa
Sensium300mü
Xelius efi 100mü
İkiside 105 set kadro bakımından hangisi daha dayanıklı ve uzun ömürlü?

Sensium 300 kullanıyorum ve çok memnunum iyi ki almışım dedim

Arkadaşlar merhaba belki yanlış bir yere yazıyorum ama kusura bakmayın yeniyim. 2 gün önce şöyle bi hediye aldım ve bugün gerek düz zeminde, gerek arazide, gerekse trafikte deneme fırsatı buldum. Düz yolda ve yokuş aşağı gayet iyi performans aldım ama bisikletin ağırlığından dolayı yokuş yukarı ölüm gibiydi. Vites kullanımının da pek faydası olmadı. Sormak istediğim şu; bu arkadaşa motor taktırmak mümkün mü? Sağlıklı bi cihaz haline gelir mi en azından yokuş yukarıda? Ve bunun bana maliyeti ne kadar olur? Cevaplarsanız sevinirim.

Dosyalar

• 727C0538-DAA8-4596-AB34-FB458C632392.jpeg
    727C0538-DAA8-4596-AB34-FB458C632392.jpeg
    1,5 MB · Okunma: 321
  • D1214C6F-8EDF-4A6C-A900-8690A3384AE0.jpeg
    D1214C6F-8EDF-4A6C-A900-8690A3384AE0.jpeg
    1,3 MB · Okunma: 322
  • Beğen
Tepkiler: Veto8
@BerkEvren
ne güzel 105 R7000 set ile donatmışsın ama şu kaynak yerlerini pürüzsüz yapamamışsın ve kablolar dışarıdan gidiyor. bence bir bisiklette estetik çok önemli. 105 5800 ile donatılmış olmasına rağmen pürüzsüz kaynak teknolojisi ve kablolamanın içeriden olması sebebiyle peugeot R 13 28 carraro'ya göre iyi bir alternatif . pejo'da frenlerden tasarrufa gitmiş tektro R 525 kullanmış.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@historiyst
Escape Air’den daha mı hafif olacak? Karşılaştırmanızı bekleyeceğim.

@Greenst24

bence bu alete motor takman tüm havasını bitirecektir. ayrıca buna taktıracağın motor 50 cc den küçük olsa dahi araç trafikte sorun çıkarır. zabıta ya da polis el koyabilir. bence bacak kondisyonunu geliştir ya da vites performansı için dişli setini değiştir.

• Beğen
Tepkiler: Greenst24
@Hsynozky

Doğrudur ama alet 50 kilonun üzerinde, benim kilomda binince yokuş baya zorluyor ki yaşadığım memleket yokuştan geçlmiyor :D bacak konusunda problemim yokta vites ve dişli seti değişimi sence benim kilomla beraber 130 kiloyu çekmeye yeter mi? Yoksa halen en güçlü alternatif olarak motor taktırma fikrim var.

• Beğen
Tepkiler: Hsynozky
@specific
Çok bi fark olacağını sanmıyorum ağırlıkta ...

Arkadaşlar Mosso Cavelier 700 Tourney ile Corelli Kr200 arasında kaldım. Corellinin claris set kullanıyor olması mosso nun önüne geçirir mi? Fiyat olarak yakın araliktalar. Tavsiye ve yorumlarınızı bekliyorum.

@historiyst
Performans olarak ne avantajları olabilir? Escape’e daha akıcı jant seti ve lastik ilavesi ile aynı performans elde edilemez mi?

@TamerA.

Claris’in Sti kollarının Tourney’den daha kullanışlı olması ve vites geçişlerinin muhtemelen daha iyi olmasından dolayı Claris derim ama Mosso mu Corelli mi karışmam. ?

Cevap için teşekkürler :)

Geri