Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti tavsiyeleri

Evet çıkmıyo artık, bakıyorum sahibindene kadro boyunu tutturamadım bi türlü M lazım bana. Olmadı b-twin 520 lere bakıcam

Scudo
Arkadaşlar merhaba. Uzun zamandır bisiklet kullanmıyorum ancak acemi değilim. İstanbul'da, şehir içinde kullanabileceğim bir bisiklet arıyorum. Bisikleti tamamen amatör olarak kullanmışımdır hep. Yani donanımıyla, aksesuarlarıyla vs. hiçbir alakam yok. Seçme konusunda yardımcı olursanız sevinirim. Fiyat aralığı 1000-2000 tl arası olarak düşünüyorum. Temiz olduğu sürece ikinci el de tercih edebilirim. Şimdiden teşekkür ederim. Ayrıca eklemeyi unutmuşum, 194 cm boyundayım ve 88 kg ağırlığındayım.
Edit: Bu arada bir site üzerinden kadro boyunu araştırdım. Benim iç bacak uzunluğum 96cm. Bu boy için xxl öneriliyor. Xxl bisiklet bulmam zor mudur ? İkinci elde ekstra zor olur muhtemelen.

Son düzenleme:
@historiyst
Mevcut bisikletiniz M kadro ise 48-50 kadro olduğunu varsayıyorum. 52 kadro daha büyük olduğundan, frenlerin konumu itibariyle daha öne uzanmak gerektiğinden rahatsız etti diye düşünüyorum. Benim şu anda kullandığım bisiklet 48 kadro, iç bacak boyum 80 cm olmasına rağmen bir rahatsızlık hissetmiyorum. (Hesaplamada 53 cm çıkıyor) acaba flatbarı dropbar ile değiştirince bir sıkıntı yaşar mıyım?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@specific
Bugün Carraro Cr022 kullandım 50 km civarı 52 kadroydu ve müthiş ergonomik ve süratli kullandım ...

• Beğen
Tepkiler: efaruk
(link)

Bu bisiklet hakkında ne düşünüyorsunuz ?

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Lagarde alacakken radikal bir kararla yol bisikleti almaya karar verdim.
Bir kaç gündür araştırıyorum ve araştırmalarım dahilinde 3 bisiklet dikkatimi çekti.
1. Mosso Cavalier 7000 Tourney
2. Btwin Triban 500
3. CARRARO Race 022
Bunlar butcemi aşıyor bile(2.300 TL'yi) ama karar verdikten sonra bir şekilde alacağım, yani daha pahalılarina bakamam ancak benzer fiyat dahilinde alternatiflere acigim.

• Beğen
Tepkiler: efaruk
aynen bende öyle. acayip kafam karışık ne yapıcam bilmiyorum bir an önce de almak istiyorum. en son kararım hem yol olsun hemde tur a yönelik olsun diye TRİBAN 520 ve 540 bakıyorum TRİBAN ların maşa da ve kadronun arka tarafında çanta taşımak için delikleri var. çünkü bir kere aldığınızda dönüşü çok zor fiyatlar yüksek falan.birazcık zengin hobisi....

Ben yol bisikleti almak istiyorum bir fikri olan var mı? Katlanabilir bisikletim var ama şehir içi anca. Onunla her yere gidemiyorum. Sizde yol bisikleti mi iyi şehir bisikleti mi...

Yol bisikleti.
Katlanır.
Şehir bisikleti
Dağ bisikleti
Ve bunların ara modelleri vardır. Faklı msrklsee vardır. Farklı fiyatlar çıkar ortaya. Faeklı renkler ve boylar olduğu gibi farklı donanımlar vardır. Diyelim ki kbacs 200 300 model çıkar ortaya. Burada tüm bu farkları en aza yani bire indirecek olan sizsiniz.

Sizin istediğiniz şey, önce nerede süreceğiniz. Ne kadar süreyle süreceğiniz. Haftada kaç gün, kaç saat. hangi şehirde ve hangi yolda. Sonra sürüş stili tercihiniz ve performansınız. Sonra bütçe. Sonra da o sihirli modl işte ortaya çıkacak

şebnem
hem yol hemde tur bisikleti kullanan biri olarak fikrimi söyleyeyim,eğer performans odaklı,yüksek süratli uzun sürüşler istiyorsanız yol bisikleti uygun olacaktır,yine uzun sürüşler fakat gezinti amaçlı sürüşler istiyorsanız şehir/tur bisikleti uygun olacaktır.fakat yol bisikletine alışmak biraz süre ister,gerek sürüş pozisyonu gerekse aerodinamik yapısı itibariyle,diğer stillerden biraz farklıdır.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Evet ben genelde işten Sonra iki saat sürerim Evet yol bisikleti kullanmak zor biliyorum bir kere demedim zorlandım yapabilir miyim bilmiyorum

@Şeffaf

Sizce hangisi .. yol bisikletini kullanabilir miyim o var

@şebnem amacınız asfalt yolda spor ve sürat amaçlı kullanmaksa tercih edilebilir elbette. Ama asfalt dışı pek tercih edilmez ve arka bagaj gibi taşıyıcılar bir çoğuna monte edilemez yani tasiyacaginiz malzeme çoksa yol bisikleti yine çok uygun olmaz.
Yapabilirim derseniz elbette alabilirsiniz. Ama çabuk sıkılırım belki ilerde değiştirebilirim derseniz şehir/tür/hibrit bisikletlere yonelebilirsiniz.

@şebnem Kondisyonunuzu arttırmak ve Hız amaçlı bir bisiklet istiyorsanız ve elbetteki şehir içinde kullanacaksanız Yol Bisikleti almanız sizin için iyi olacaktır. Kullanımı Şehir bisikletine kıyasla daha konforsuz ama Yol bisikletinin ana noktası konfor değil performans ve hız neticede, tabi bu demek değil ki her kullandığınızda illallah edeceksiniz, alışacaksınız bir süre sonra o konforsuzluğa. Ama amacınız hız, performans veya kondisyonunuzu geliştirmek değilse, 1-2 saatlik veyahut daha uzun turlara çıkayım kamp yapayım veya yeni yerler gezeyim diyorsanız iyi bir şehir bisikleti daha iyi bir seçim olur sizin için, ama bu "Tur" ve "Kamp" aktivitelerini Yol bisikleti ile de yapabileceğinizi belirtmeliyim, yapan çok fazla insan var.

@Joseph Cavalcanti
Hocam teşrkkür ederim geç oldu biraz kusura bakmayın. ??
Aslına bakarsanız ikinci el de düşünebilirm ama bulunduğum ilde ikinci el piyasası çok zayıf. Zaten yeni olduğum için bisikletlerden çok anlamam, siz (ve diğer forum arkadaşlarım) hangi bisikleti önerirdiniz? Ve hani ikinci el alırken nelere bakmalıyım gibi gibi işte.... Arkadaşlar kafam çok karıştı ya deneyimli kişiler yardımcı olursa sevinirim ???

@ThrowingStar

1200 1300 civarı olabilir
Ama boyum biraz uzun olduğu için alçak mı almam gerekiyor .. tavsiye ettiğiniz bir model var mı

Geri