Bahsettiğiniz iki marka da çok büyük ve kaliteli markalar. Yani kalite açısından aralarında pek bir fark olacağını düşünmüyorum. Fiyat olarak ta epeyce yüksek fiyatlı bisikletler. Her sene alacağınız, rahatlıkla değiştireceğiniz aletler değil. Bu durumda bu kadar kararsız kalmanız anlaşılabilir. Ancak bence amatör kullanıcı için yol bisikleti aşktır. Yani baktığınızda hangisi yüreğinizi hoplatıyor ise, hangisine gidip gidip bakıyorsanız, sabah olsa da bisiketimle bir tur atsam diye yattığınız hangisi ise, temizlerken bile ayrı bir keyif alacağınız model hangisi ise onu almanızı tavsiye ederim size. Gerisi biraz teferruat kalıyor açıkçası, mesela 105 set ile ultegra set arasındaki birkaç gram farkı normal bir kullanıcı anlamaz bile, anlasa bile 100km'de size kazandıracağı birkaç dakika sizin için hiçbir ifade etmeyecektir aslında. Yada kadronun birkaç gram hafif olması spor yaşamınızda hiçbir değişikliğe sebep olmayacaktır inanın bana. İlk kriteriniz tipini, rengini, duruşunu daha çok beğendiğiniz bisiklet olmalı. (uygun kadro boyundan bahsetmeye bile gerek yok sanırım, o her şeyin başında) Biraz romantik oldu açıklamam ama ben böyle düşünüyorum. Eğer içinize çok sinen ve çok sevdiğiniz bir bisikletiniz varsa bu durum sizin bu sporu yapmanız için uzun süre size motivasyon kaynağı olacaktır. Gerisi hikaye.