Tekrar merhaba,
Birkaç gönderi önce Corelli Sprint KR100 modelini Fethiye bayisi Atlas Pedal'ın sahibi arkadaşım Ünsal'dan sipariş ettiğimi söylemiştim. Bugün Düzce bayisi olan Metin Bisiklet'e akşam saatlerinde ulaştı, ben de kurulumunu yaptırmak ve teslim almak için bayiye gittim. Ardı ardına olan gelişmeleri de şimdi sıralayıp yorumlarınızı almak isterim arkadaşlar.
Kutu açılımını yaptığımızda bi baktık ki KR100 modeli değil KR300 modeli olan (kısmen SORA setli), satış fiyatı da web sitesinde 2311.00 TL olan bisiklet gelmiş
Allah allah çok ilginç bir durum oldu bir an şaşırdım doğal olarak, o an aklımdan acaba Ünsal mı bilerek kendisi gönderdi diye düşündüm ve tabi hemen kendisini aradım. Telefonda kendisine durumu izah ettiğimde o da şaşırdı, ben de fabrikadan KR100 modeli olarak sipariş etmiştim dedi
Ne yapacağız geri göndereyim o zaman dediysem de kabul etmedi. Hayırlı olsun güle güle kullan dedi.
Neyse bisikletin kurulumu gerçekleştirildi. Fotoğraflarını da aşağıda paylaştığım şekilde yukarı da kısmen SORA setli dediğim gibi ön göbek ve fren ayak takımları bu sete dahil değil nedense! Yine fotoğraflarda farkedebileceğiniz gibi Ön lastik MITAS, arka lastik ise SCHWALBE LUGANO olarak monte edilmiş, bunu da farkettiğimizde şaşırmadık değil açıkçası. Kurulum aşaması bittikten sonra test sürüşüne çıktığımda bayiden yaklaşık 1,5-2 km uzaklaştım ki bi kavşaktan dönüş yapacağım sırada ön lastik patladı
) Neyse vardır bunda da bi hayır dedim, nazar boncuğu olsun misali yürüye yürüye döndüm servise
)
İç lastiği değişirdi Metin sağolsun, patlama nedeni ise janta değmesinden kaynaklı ufak bi yarılma olmuş, artık nasıl oluyorsa!?
Zefal'in şu patlak önleyici olan koruyucu modellerinden hemen iki takım sipariş verdik, en kısa zamanda elimize ulaşır ulaşmaz onları da monte edeceğiz.
Genel olarak şu anda durum böyle, lk defa yol bisikleti kullanan birisi olarak vites sistemini beğendim, fakat alışmak yine de biraz zaman alacak gibi duruyor.
Pedalları ve selesinden bahsedecek olursak da gerçekten hem ayaklarım hem de oturma organım toplamda 15 km sürdüğüm halde ciddi ağrıdı diyebilirim.
Şu anda gerekli yükseltmeleri yapmayı düşünüyorum, Shimano Sora fren ayak takımı olsun, SDP pedal olsun ve tabi iyi bir sele olsun...
Bu sürüş şekline alışık olmadığımdan mıdır acaba, sanki gidon boğazı da biraz uzun gibi geldi bana ki Metin de bunu değiştirelim kısa olan modelini takalım dedi.
Sizlerin de görüşlerini almak isterim arkadaşlar. Herkese kazasız ve sorunsuz keyifli pedallamalar.