Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti tavsiyeleri

K
@mahmutduzen
Köy yollarında, çakıllı yollarda kesinlikle tavsiye edilmez yol bisikleti sevgili dostum. Lastikler incedir. Kontrol çok ama çok zor olur köy yollarında. Bu alanlar için üretilen cyclocross modeller var. Senin ihtiyacına cevap veren modeller bunlar. Bahsettiğin carrarolar çok güzel ve fakat köy yollarına uygun değil. Bir arkadaşıma aldık. Gayet memnun ama düz temiz yollarda biniyor tabiki.

Scudo
Gravel modeli özetle toz toprak için yapıldı diye biliyorum ama..

• Beğen
Tepkiler: mahmutduzen
o zaman gravel veya bir cyclocross bisiklet tercih edeceğim, cevaplarınız için teşekkürler

@mahmutduzen
Merhabalar, cyclecross a bakmanızı tavsiye ederim. 052 aldım yaklaşık 1 hafta önce. Bugün 80 km'de yolda giderken lastiğim patladı. Yinede araştırmanızda fayda var.

• Beğen
@Genç89
Arkadaşlar fikirlerini beyan edebilecek biri yok mudur acaba ?

@mahmutduzen
G2 Gravel al. Lastikleri schwalbe g-one. Hafif arazi için en iyisi.

• Beğen
Arkadaşlar merhaba. 1.5 ay sonra bütçemı arttırdım 3000-3400 (max) iki bisiklet gözüme çarptı. (1 hafta içinde almayı düşünüyorum.)
Btwin triban 520 - peugeot r15 bunlardan seçseniz hangisini seçersiniz ve daha iyi öneriniz varsa lütfen paylaşırsanız sevinirim. Bilgi eksikliğim çok fazla. O yüzden sizlerden gelen tavsiye doğrultusunda ilerleyecem inşallah. Şimdiden teşekkürler, selametle...

Merhabalar,
Yol bisikletine geçiş yapacağım.Bütçem yaklaşık 3.500 civarında .Hangi markaları önerirsiniz?

• Beğen
Tepkiler: lifestyle
Konu için teşekkürler. Birkaç sorum olacak.
-Yol bisikletlerinde en üst sistem vites-fren grubu hangisi?
-Dağ bisikletinden yol bisikletine geçiş yapacak birisi için öneri/tavsiye niz var mı? Ara vereli baya oldu.
-Boy 172 cm kilo 87 kg (kadro sanırım 42 cm, dağ bisikletinde 17” bir tık büyük geliyordu, kosa gidon boğazı ile çözmüştüm).
-Bütçem ikinci el temiz için 15.000-20.000 tl

Bisikleti Ağustos ayında almayı planlıyorum. Öneri/tavsiye varsa değerlendirmek isterim.
Teşekkürler...

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@bisikletci
Yol bisikletlerinde en yaygın iki grupset markası shimano ve sram'dır. Campagnolo da var ancak ülkemizde pek yaygın olarak kullanılmamakta. Shimano'nun en yüksek grupseti Dura-ace Di2 (elektronik) Sram'ın ki ise Red eTab (elektronik) Bu bütçeyle ikisinden birine sahip güzel bir bisiklet alabileceğinizi düşünüyorum.
Kadro boyunuz 42 olamaz,belki 52'dir. Ancak yol bisikletine bu kadar yüklü bir meblağ vermeden önce profesyonel bir bike fit yaptırıp tam ölçülerinizi öğrenmenizi tavsiye ederim size. Böylelikle aldığınız makineye sağlıkla uzun süre binebilirsiniz.
Son olarak ta yol bisikleti de kendi içinde birçok çeşide ayrılmakta, yine bunlardan en yaygınları lightweight, aero ve endurance. Yol bisikletinize geçme amacınızı ve hedeflerinizi bilirseniz bu seçimi de doğru yaparsınız.
Bu konular hakkında gerek forumda birçok konu gerekse youtube'da birçok video var. Ancak yine de sorularınız olursa bilgim çerçevesinde cevaplamaya çalışırım

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Merhaba, 4000TL bütçe ile bir yol bisikleti almak istiyorum. Aklımda Carraro CR052 var bunun dışında hangi bisikletleri önerirsiniz? Şimdiden teşekkürler yardımlarınız için :)

Herkese Merhaba,
Ben her gün ortalama 13 - 14 km bisiklet kullanıyorum işe gidip gelirken. Boyum 1.88 kilom da 90
Bisikletim Corratech X Vert 650 B 27,5 " Dağ bisikleti. Yolda tamamen asfalt.
Acaba lastiklerimi değiştirsem çok bir fark olur mu ya da aşağıdaki modellerden birini alsam çok mu aceleci davranmış olurum? veya almaya değer mi?

Modeller:

1- Triban 520
(link)
2- Peugeot 900 GTR
(link)
3- Kron CCR 1000
(link)
4- Kros Vento 1.0
(link)
5- Mosso Cavalier 700 Claris
(link)

@Murat8

Bisiklette hızı en çok etkileyen bileşen zaten dış lastikler(ondan sonra jantlar). Sadece lastiği değiştirmeniz yeter.
Schwalbe G-ONE lar gayet düşük yuvarlanma direncine sahip. Kendim kullanıyorum. CST maverick lastiği çıkarıp bunu taktım çok büyük fark etti. Parasına değen bir lastik.
(link)
Yalnız bu lastik zırhlı değil. Diken vs. batabiliyor. Patlamaya dayanıklı birşey olsun derseniz Schwalbe Marathon Almotion var. Onun da yuvarlanma direnci bayaa düşük.
(link)

• Beğen
Tepkiler: Murat8
@ALEBLOOD
Triban 520 bir tık öne çıkıyor gibi ama peugeot da tercih edilebilir. Peugeot 100 tl daha uygun şuan hatta biraz araştırılırsa biraz daha uygun bulunabilir. İki bisiklet te gayet alınabilir tercih sizin.

• Beğen
Tepkiler: ALEBLOOD
@Murat8 mesafe kisaymis, yormuyorsa sıkıntı yok kullanin bisikleti.
Lakin asfaltta uzun yol yapacaksaniz, spor amaçlı sürüşlerde bulunacaksaniz yol bisikleti alınır.
Seçenekler arasindansa Mosso Cavalier Claris'i tercih ederim. Sahibi oldugum bisiklettir ve memnunum. Kompanentleri digerlerine göre daha iyi ve jant göbekleri Sora diger vites-fren aksamlari Claris'tir.

• Beğen
Tepkiler: Murat8
@yavuzkosar
Hocam teşekkür ederim ilginiz için.
Sıkı bi pazarlıkla salcano xrs 044 sora üzerinde anlaştım.(3000 tl) Vallahi sıkıldım araştırmalardan :D. İnşallah iyi bir tercih yapmışımdır. Artık bende aranızdayım, tekerinize taş değmesin...
Edit: Bu arada bir iki hafta sonra deneyimlerimi aktarırım.

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
@ALEBLOOD
Hayırlı olsun güle güle kullanın, iyi pedallamalar :) deneyimlerinizi bekliyoruz.

@amasseia
Şu an için sadece işe gidip geliyorum ama gittikçe keyif almaya başladım bisiklet sürmekten ve bu nedenle yavaş yavaş uzun mesafeli sürüşler de yapmak istiyorum . Ama çok fazla hız yapmak gibi de bir niyetim yok şimdilik.

@gezgin gezer
Belki de işe önce lastik değiştirerek başlamak daha mantıklı olabilir. İyice tecrübe kazaıp diğer söylediğim bisikletlerden birine geçebilirim.

Merhabalar. Diğer başlığa da yazdım, size de sormak istiyorum

Ben 190 cm 135 kg biriyim. Bisiklete alışana kadar ve biraz kondisyon kazanana kadar mahallem de daha sonra İstanbul içi gezme ve işe git gel olarak kullanmak istiyorum.
Ev iş arası mesafem yaklaşık gidiş dönüş 14 km. Bisiklet almak istiyorum ancak alma taşımaz vs diyen çok.
Elektrikli bisiklet almak istedim, hem pahalı hem de arıza olur çok diyenler oldu.
Sizlerin bana tavsiye edeceğiniz bisiklet var mı? Marka model, İstanbul içi alacağım yer.
Sağlam olsun beni taşısın ve sık sık sorun çıkarmasın yeter. Sağlam olsun senelerce dayansın paraya kıyarım

Geri