Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti tavsiyeleri

@historiyst

Ne kadar demişti

Scudo
@Clint Eastwood

Şurada sıfırının fiyatı 9200 Lira:
(link)

Jant ve lastiklere 2000 lira desek, sıfırı ile arasındaki fark da 2000 demek. bakımlı ve az kilometrede de olsa bence 3 yıllık bisikletin sıfırı ile arasındaki fark daha fazla olmalı.

Yok artık hakkaten uxuza bırakıyormuş. Sadece set fiyatına resmen..

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Arkadaşlar Felt FR5 hakkında bilgisi olan var mı?

2018 modeli 7200 lira civarına geliyor herşey dahil. Yorumları güzel, 105 set var üzerinde, muhtemelen 5800 serisinden, aynakol praxis works diye bir marka, arka fren de tektro. Geri kalan herşey 105, karbon kadro güzel bir bisiklete benziyor.

Üste bahsettiğim Cube bisikleti 5200 den alsam, en basit bir aksium jant-lastik ile 6500ü bulacak. 700 daha verip sıfır karbon almak tabi ki güzel olur ama Türkiye'de pek yaygın olmayan bir marka. Siz ne dersiniz?

Şu bisiklet: (link)

Gittigidiyor'da 13 bin demişler.

203473 dosyayı görüntüle

@Clint Eastwood
Felt kaliteli bi markadir sifir al bence

@Clint Eastwood

Vergisini ya da gidip gelinecekse masrafları da düşünmek gerek.
@historiyst

Gerçekten uygun fiyatmış. Ben uzak dururdum :)

• Beğen
@mariokaldato Marka kaliteli ama wiggle dışında hiçbir yerde yorum bulamadım. Orada kullanan kişi jant seti ağır, onun dışında güzel demiş. Birde birkaç yerde gidon sargısı kötü demişler. Arka fren tektro ama fena değil denmiş birkaç yerde. Jant dışındakiler basit şeyler. 105 set de zaten standart. Önemli olan kadronun kalitesi. 3-4 yıl sonra satmak istediğimde satılır mı? Güvenli bir şekilde yıllarca kullanabilir miyim? Tayvan üretimiymiş galiba, işçilik nasıldır mesela?

@ProfessionaL hocam herşey dahil, yazdığım gibi.

Bir vites setini değiştireyim dedim, sonra onun yerine kadroyu değiştireyim zaten büyük geliyor dedim. Oradan da bisiklet bakmaya başladım, derken karbon kadro, tiagra yetmez almışken 105 olsun, 5 bine onu alınca zaten jant ile kim bilir kaça gelecek derken 7200 liralık bisiklete kadar geldik. Birkaç gün daha devam edersem Canyon sipariş edeceğim diye korkuyorum :)

@Clint Eastwood
Edin edin. :D Siz de aramıza katılın lütfen.

• Beğen
@Clint Eastwood

Felt iyi bir marka, bahsettiğiniz modeli FR segmentinin düşük seviye karbon modeli. Fiyat performans seviyesinin iyi olduğunu düşünüyorum. Bu fiyatlara karbon 105 donanım bulmak artık zor. O yüzden janttı, gidon bandıydı herşeyi dört dörtlük beklememekte fayda var.

• Beğen
@Clint Eastwood Bende yol bisikletine geçeyim dedim. Sram apex donanım aldım kadro büyük geliyor. 51-52 cm olanı ile degiştireyim dedim. Şimdide 53-39 aynakol bana zor geliyor bisikleti degiştireyim kafasına girdim. Hadi aynakol icin bisikleti degiştiriyorsun madem disk fren olsun bari diyip disk frenli bisikletlere bakmaya başladım. Disk fren olacak madem bari lastiklerde biraz kalın olsun diye düşünürken su an kendimi gravel bisikletlere bakarken buldum.

Hatta su an fitness kadrolara bakıyorum. Kendim gravel e cevirecegim. Gravel piyasada yok cunku :D

• Hahaha
@ProfessionaL "fikir guzel, mekan guzel" (Gora filminden ) :D
Macerasever bir kardesimizssin
Taktir ettim ehehe

Felt iyi marka. Bence olabilir kadro uygunsa. Sahibindende kadro ilanı vardı 4500 tl ye sadece.(aynı model mi bilmiyorum)

@:DDD Ciddi olarak bakındım Canyon modellerine, Endurace CF 7.0 ve Ultimate CF SL 7.0 beğendiğim iki model oldu, uygun kadro boyu da stokta hemen kargo. Ama 220 dolar kargoya veremem, gereksiz derecede pahalı. Ve kargo bir şekilde bedavaya gelse bile Endurance CF 7.0 vergisi ile 9500 liraya geliyor. Çok fazla pahalı, açık konuşmak gerekirse eski seri Tiagra sistemli alüminyum bisikletler bile taş gibi kullanılıyorken, sadece hafta sonu kullanılacak bir bisiklet için benim görüşüme ve maddi durumuma göre gereksiz derecede pahalı rakamlar. Çok heves edip, kafayı taksam neyse ama o kadar abartmaya gerek yok :) Sonra jant çatlasa, yenisini alacak para bulamayacağım.

En başta aldığım bisikletin kadro boyu uysaydı, hiç yeni bisiklet uğraşına girmeyecektim aslında ama biraz mecburiyetten bakıyorum.

@özgür duygu Evet şu (link) . Fiyat açısından pahalıya satılması iyi ama diğer bir açıdan garantiden değişen bir karbon kadro. Zaten ilanlarda 3-4 tane karbon Felt ancak var, bir tanesinde üretim kaynaklı bir sorun olmuş ki değiştirilmiş. Bu bence iyi birşey değil, kötü bir şey.

@ProfessionaL Bu işin sonu yok hocam ama bir defa rahatı bulduğunda yıllarca kullanabiliyorsun. İlk bisikletimi 2011 yılında almıştım, 5-6 yıl boyunca tek bir değişiklik yapmadan binlerce km kullandım, herşey güzel olduğunda hiç şunu da değiştireyim kafasına girmiyorsun, sürmeye odaklanıyorsun. Ama birşey kafana takıldığında, değiştirene kadar rahat edemiyorsun :)

Valla ben hem bir dostum olan, hemde manevi abim olan ; @Murat Cömez 'in bana ayarladigi safkan italyan yol bisikletini teslim aldim cokda memnunum. Super konforlu, hizli ve masallahi olan bir alet. Sizde masaAllah deyin lutfen

20190710_073754.jpg

Maşallah!!!

• Muhteşem
@Clint Eastwood

Bende kadro boyu uymadıgından aslında arayışa girdim. Birde fren performansından hiç memnun kalamadım. acıkcası durdurmuyor. Aldıgım bisiklet neredeyse iki yıl kömürlükte yatmış. Belki fren pabuçlarındandır bilemiyorum.

En iyisi piyasayı takip etmek. Sahibinden üzerinden fitnessten gravel tarza cevirilebilecek bisikletleri tek tek elemeye başladım.
1. Merida Speeder serisi disk frenlileri (Dropbar, Sti kol, hidrolik frenler yerine mekanik fren, uyumlu olmazsa vites seti)
2. Giant fastroad SL2 (Dropbar, 3*9 Sora sti kol, mekanik oldugundan frenleri degişmeye gerek yok, Full set sora 39 var)

Bu ikisini bulabildim. Bakalım piyasaya düşecek mi bu bisikletlerden :)

silinebilir, adresi sileyim kimse mağdur olmasın.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Bahsettiğiniz siteyi ilk defa duyuyorum. Sitesini biraz inceledim bana biraz şüpheli geldi. Bu haliyle tanıdığım bildiğim birinden herhangi olumlu referansı olmadan alışveriş yapmazdım.

• Beğen
Tepkiler: OnurÖzdağ
Geri