Değerli arkadaşlar,
En son ortaokul çağlarındayken bisiklet kullandım, yaş 34. İşe gidip gelirken kullanacağım bir bisiklet arayışı içerisindeyim. Bir iki bakmaya başlayınca ben de her amatör gibi işin içinden çıkamadım. İş ev arası mesafe 15 km, günde en fazla 30km yol yapmayı planlıyorum yani. Araştırdığım kadarıyla güvenlik için disk fren tercih etmeliyim. Keyifli bir sürüş için ise 105 set olmalı. Birkaç kişiyle görüştüğümde cyclecross/gravel tarzı bisikletlere yönelmek yerine yol bisikleti almamın daha mantıklı olduğu önerisini aldım ben de bu yüzden yol bisikleti arayışı içerisindeyim. Araştırdığım kadarıyla endurance bir model bakmam gerekiyor konforu iyi olan.
Çok aşırıya kaçmadan fakat beni de kullanırken üzmeyecek, bu spordan soğutmayacak bir bisiklet arıyorum. Bu işe 10.000TL bütçe ayırabilirim.
Scott speedster 10 disc modelini araştırıyordum fakat yerli alternatiflere baktığımda da çok daha üst düzey donanımları daha makul fiyatlara sağladıklarını görüyorum. Örneğin carraro, bisan gibi. Netice itibariyle ben müsabık sporcu değilim, üç beş gram beni uçurmaz, gideceğim yere 10 dakika yerine 12 dakikada varmam da beni öldürmez. Yeter ki konforlu ve keyifli bir şekilde gidebileyim. Bu noktada yerli alternatiflere yönelmeyi planlıyorum, bu konudaki düşünceleriniz nedir?
Bütçem dahilinde bisiklet önerilerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
Özet:
Bütçe: 10.000TL
Tür: Yol bisikleti
Amaç: Ev-iş arası ulaşım için kullanacağım, toplamda 30km.
Teşekkürler