Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti tavsiyeleri

@korrayatgmailcom kesinlikle ben de Carraro 052 hakkında detaylı görüş almak isterim.

052 içerisinde kadro alüminyum herhangi bir zararı olur mu ilerleyen zamanlarda? Karbon ile arasında çok büyük bir fark var mı? Bunları öğrenmek isterim

Scudo
@Anonim iyi baktıgınız takdirde hiçbir şey olmaz. Hobi amaçlı kullanıcaksanız tiagra setli alü bir bisiklet yeterli.
Çok elzem hissederseniz güzel bir jant seti ve lastikle çok güzel geri dönüşler alırsınız

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@MertV benim için ideal o zaman? Carraro sportive 224 vardı ben de. 2 yıl önce sattım ve 2 yıldır tüm bisikletlerden uzak kaldım işimden dolayı (günde 12 saat çalışıyordum) şimdi ise her fırsatımı değerlendirmek için plan yaptım (işim olsa dahi) ben de Carraro 052'de karar kıldım.

2 yılın ardından başlangıç seviyesi olarak güzel mi bisiklet?

@Anonim güzel bisiklet tabiki, beklentinizi karşılayacaktır

• Beğen
Buyur Fatih hocam? Foruma hoş geldiniz. Mesajınızdan birşey anlamadım ama.
Öncelikle merhabalar, forumda yeniyim. Bisan rx9300 ve rx9500 modelleri hakkında yazdıklarınızı okuyorum, takip ediyorum. Benim de bir yol bisikleti alma niyetim var. Uzun zamandır ister 2. El olsun, ister 0 bir model olsun incelemeler yapıyorum. Bisan’ın yeni satışa çıkacak bu modellerini çok beğendim, safkan yarış kadrosuna sahip gibiler bu yüzden böyle birşey yazdım. Umarım en yakın zamanda bayilerde olur ve biz de bir an önce görürüz.

Son düzenleme:
Öncelikle merhabalar, forumda yeniyim. Bisan rx9300 ve rx9500 modelleri hakkında yazdıklarınızı okuyorum, takip ediyorum. Benim de bir yol bisikleti alma niyetim var. Uzun zamandır ister 2. El olsun, ister 0 bir model olsun incelemeler yapıyorum. Bisan’ın yeni satışa çıkacak bu modellerini çok beğendim, safkan yarış kadrosuna sahip gibiler bu yüzden böyle birşey yazdım. Umarım en yakın zamanda bayilerde olur ve biz de bir an önce görürüz.
Tekrardan hosgeldiniz. Kadro geometrileri birbiri ile benzer. Performans odaklı bisikletler evet. İnşallah keyfinize göre bir bisiklet sahibi olursunuz. Haziran başında artık bayilerde olurlar. Bayramdan sonra yavaş yavaş dağıtıma başlanır. Şu anda da siparişe özel tek tek gönderiliyor bisikletler.

• Beğen
Çok teşekkürler bilgilendirme için ama yine kafam karışmadı değil. :)

Değerli arkadaşlar,

En son ortaokul çağlarındayken bisiklet kullandım, yaş 34. İşe gidip gelirken kullanacağım bir bisiklet arayışı içerisindeyim. Bir iki bakmaya başlayınca ben de her amatör gibi işin içinden çıkamadım. İş ev arası mesafe 15 km, günde en fazla 30km yol yapmayı planlıyorum yani. Araştırdığım kadarıyla güvenlik için disk fren tercih etmeliyim. Keyifli bir sürüş için ise 105 set olmalı. Birkaç kişiyle görüştüğümde cyclecross/gravel tarzı bisikletlere yönelmek yerine yol bisikleti almamın daha mantıklı olduğu önerisini aldım ben de bu yüzden yol bisikleti arayışı içerisindeyim. Araştırdığım kadarıyla endurance bir model bakmam gerekiyor konforu iyi olan.

Çok aşırıya kaçmadan fakat beni de kullanırken üzmeyecek, bu spordan soğutmayacak bir bisiklet arıyorum. Bu işe 10.000TL bütçe ayırabilirim.

Scott speedster 10 disc modelini araştırıyordum fakat yerli alternatiflere baktığımda da çok daha üst düzey donanımları daha makul fiyatlara sağladıklarını görüyorum. Örneğin carraro, bisan gibi. Netice itibariyle ben müsabık sporcu değilim, üç beş gram beni uçurmaz, gideceğim yere 10 dakika yerine 12 dakikada varmam da beni öldürmez. Yeter ki konforlu ve keyifli bir şekilde gidebileyim. Bu noktada yerli alternatiflere yönelmeyi planlıyorum, bu konudaki düşünceleriniz nedir?

Bütçem dahilinde bisiklet önerilerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

Özet:
Bütçe: 10.000TL
Tür: Yol bisikleti
Amaç: Ev-iş arası ulaşım için kullanacağım, toplamda 30km.

Teşekkürler

Değerli arkadaşlar,

En son ortaokul çağlarındayken bisiklet kullandım, yaş 34. İşe gidip gelirken kullanacağım bir bisiklet arayışı içerisindeyim. Bir iki bakmaya başlayınca ben de her amatör gibi işin içinden çıkamadım. İş ev arası mesafe 15 km, günde en fazla 30km yol yapmayı planlıyorum yani. Araştırdığım kadarıyla güvenlik için disk fren tercih etmeliyim. Keyifli bir sürüş için ise 105 set olmalı. Birkaç kişiyle görüştüğümde cyclecross/gravel tarzı bisikletlere yönelmek yerine yol bisikleti almamın daha mantıklı olduğu önerisini aldım ben de bu yüzden yol bisikleti arayışı içerisindeyim. Araştırdığım kadarıyla endurance bir model bakmam gerekiyor konforu iyi olan.

Çok aşırıya kaçmadan fakat beni de kullanırken üzmeyecek, bu spordan soğutmayacak bir bisiklet arıyorum. Bu işe 10.000TL bütçe ayırabilirim.

Scott speedster 10 disc modelini araştırıyordum fakat yerli alternatiflere baktığımda da çok daha üst düzey donanımları daha makul fiyatlara sağladıklarını görüyorum. Örneğin carraro, bisan gibi. Netice itibariyle ben müsabık sporcu değilim, üç beş gram beni uçurmaz, gideceğim yere 10 dakika yerine 12 dakikada varmam da beni öldürmez. Yeter ki konforlu ve keyifli bir şekilde gidebileyim. Bu noktada yerli alternatiflere yönelmeyi planlıyorum, bu konudaki düşünceleriniz nedir?

Bütçem dahilinde bisiklet önerilerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

Özet:
Bütçe: 10.000TL
Tür: Yol bisikleti
Amaç: Ev-iş arası ulaşım için kullanacağım, toplamda 30km.

Teşekkürler
Speedster in kadro geometrisini bilmiyorum ama addict 10 dsic kullanıyorum , endurance kadro olması tercihimdi size de endurance kadro öneririm işe gitmek günlük kullanım İçin uygun bi yol kadrosu . Öncesinde aero kadro bi bisikletim vardı. Bu tarz kadrolar tabi bu benim görüşüm zevk meselesi kotla vs kullanılmıyor . Ayrıca daha agrsif bi duruş gerektiriyor . Endurance daha genel kullanıma müsait ayrıca yol bisikleti keyfi veriyor . Bütçeyi zorlayıp addict serisine bakın derim

Merhaba uzun süredir araştırma yapıyorum fakat aklıma takılan bir soru var yardımcı olursanız çok sevinirim
Bianchi slr 200 modeli mi yoksa Btwin triban 500 mü ?
Şimdiden teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: erman35
Hepinize iyi günler dilerim!
Yol bisikletine giriş yapmak isteyen bir dağ bisikletçisiyim . Bir süre araştırma sonucu Sedona 610 yol bisikletinde karar kıldım ancak bu bisikletin ne sıfırını ne ikinci elini bulamadım. 2019 Peugeot R16 Claris çok hoşuma gitti açıkçası, ruble oranları, grup seti, görünüşü vesaire. Yaklaşık 3040 TL'ye satılıyor ancak nakitle ödeme yaptığımda yaklaşık 2750 TL civarına alabileceğim bir bisiklet, biraz indirim yaptırabilirsem belki 2600 TL bile olabilir. Bisikleti kullananlar var mı daha önce aramızda arkadaşlar? Deneyimlerinizi alabilir miyim lütfen? Eğer yoksa donanım açısından başlangıç için uygun olur mu?
NOT: SPD pedalım ve ayakkabılarım şimdiden hazır. Bisikletin özellikleri ve görseli aşağıdadır. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. Öğrenci olduğum için bütçemi ne yazık ki yükseltemem. Gönül isterdi ki böyle şeylerle endişelenmeyelim ancak içimde bulunduğum şartlar bunu gerektiriyor.

ÖZELLİKLER

KADRO : ALÜMİNYUM 6061 DOUBLE BUTTED
MAŞA : ALÜMİNYUM
ARKA VİTES : SHIMANO CLARIS RD-R2000
ÖN VİTES : SHIMANO CLARIS FD-R2000
KRANK TAKIMI : SHIMANO FC-RS200.50X34T
ARKA DİŞLİ : SHIMANO CS-HG41-8-11-30T KASET
VİTES KOLLARI : SHIMANO CLARIS ST-R2000 2X8
FREN : TEKTRO R313 ALÜMİNYUM CALIPER FREN
JANT : 28" / ALÜMİNYUM ÇİFT KATLI
LASTİK : CST 700X25 SİYAH
SELE : SELE ROYAL
ÖLÇÜLER : 500/530/560MM

Dosyalar

• 2019-peugeot-r16-claris-yol-yaris-bisikleti-5098-800x800.png
    2019-peugeot-r16-claris-yol-yaris-bisikleti-5098-800x800.png
    40,5 KB · Okunma: 66
@Kotkata markanın yazılı olduğu boru yukarıdan aşağıya doğru daralıyor ki şahsi görüşüm bu görsel açıdan değerlendirirsek biraz çirkin, o fiyat aralığında clarisli bisan var alternatif olarak.

@Kotkata merhaba hoş geldiniz.

Deneyimlerim doğrultusunda bir hususu belirtmek isterim. Yaşınız 20'li yaşlarda ve genellikle yol bisikletine heves eden genç kişiler bir kaç hafta sonra Claris yetmiyor, Sora yetmiyor... gibi gibi altı boş sebeplerle bir an önce bisikletlerinden çabucak vazgeçip o pahalı bisiklet ve grupsetlerin peşinde koşturuyorlar.

Bu şekilde yapma harektini kendinizde öngörüyorsanız, hiç boşa uğraşmayalım. Direkt 2. el 105 grupsetli bir şeylere bakın ya da para biriktirin sıfır alın.

Ya da ben uzun bir müddet aldığım bisikleti kullanır hakkını veririrm dersen de R2000 Claris amatör kullanıcıya yeten bir grupset.

Bisikletini inceledim ancak ağırlık bilgisi, orta göbek ve jant göbeklerinin neler olduğunu göremedim. Grupsetten ziyade bunlar da çok önemlidir zira bu yürüyen aksamlar jant hafifliğiyle birlikte akıcılığı belirler.

Sen Peugeot'u bi araştır ayrıntılarını öğren ben sana 2 bisiklet tavsiye edeyim. Göstermiş olduğun bisikletten daha iyi olduklarını belirteyim:
1. Mosso Cavalier Claris (sahibi olduğum)
2. Bisan RX 9200 Claris

hayırlı sabahlar Yol bisikletine geçiş yapmak istiyorum 4000-5000₺ civarında bütçem var.

Genel kullanım olarak Yalova'da hobi amaçlı. Yaş 23 boy 1.76 iç bacak 78

Bisan Grand Tour önerebilirim size hocam. Biraz pazarlıkla nakitte 5000 TL civarını görebilirsiniz. Yeni baslayanlar için çok ideal bir bisiklet. 105 setli, rs100 jant, selle royal seta sele. 700*28 lastikler. Fiyatina göre çok dolu.. S00504-11322331(1).png
Bu resmi paylaşmayı seviyorum. Jantlar bu jantlar olmayacak hocam.

Son düzenleme:
@Mustaac Rx9500 ile kıyasladığımız da hangisi

@Mustaac Rx9500 ile kıyasladığımız da hangisi
Rx9500 daha performans odakli, daha atik bir bisiklet. Açıları daha sert gördüğüm kadariyla.
Yol bisikletine yeni geçen biri için Grand your daha uygun. Daha dik oturma pozisyonuna sahip rx9500 e göre. Ama ben esnek biriyim rahat ederim derseniz rx9500 de olabilir.

• Beğen
Geri