Amacınız "şehir içinde ve asfalt yollarda kullanmak" kısmını biraz netleştirmek gerekebilir. Eğer antreman ve performans amaçlı kullanım(+yarışlara katılım) planlıyorsanız endurance yerine race geometri bir bisiklet de uygun olabilir. Kullanım süreniz ve aerodinamik pzisyonda geçireceğiniz süre konusunda endişeniz yoksa tabi. 3-4 saati geçen sürüşler de yaparım, gidonda biraz daha rahat edeyim, performanstan %x feragat ederim derseniz endurance kadrolar daha uygun olabilir. Bu arada disc vs rim fren konusu da cevap vermeniz gereken ayrı bir soru olarak karşınızda duracak. Bu noktada çok teredüt etmeden disc fren tavsiye edeceğim nacizane. Alüminyum vs carbon da başka bir soru işareti. Yani özetle cevaplanacak 3-4 soru var. Geometri, fren, kadro malzemesi ve yerli/ithal(yerli markalarda 5 yıla varan vadeler için çok saçma düşük kredi oranları var)
Ben de 1 yıldır Carraro Gravel G2 yi yol bisikleti olarak kullanıyorum ve şu sıralar bisiklet değiştirme düşüncesi kafama girdi. 12-13k sviyesine yerli markaların en üst segment e yakın bisikletlerini alabiliyorsunuz. Endurance kadro seçeneği yerli markalarda çok kalmadı. Eğer Disc fren vazgeçilebilir bir konuysa mutlaka karbon kadro bakmanızı tavsiye ederim. Yerli markalarda üst seviye alüminyum kadro bulmak da imkansız açıkçası.
Bütçeyi biraz tukarı taşıma imkanınız varsa Scott Addict 20 uygun bir model olabilir. Kadro boylarınıza uygun modeller varsa Giant Defy Advanced modellerine bakabilirsiniz. Yerli markalarda ise kadrosu konusunda çok bilgim olmasa da parça seviyesi ortalamanın üstünde Carraro Fire 3.2 (Ultegra setli, karbon, disc fren, orta segment jant lastik vs) makul fiyatı ve kredi imkanıyla cazip olabilir.
Bana da bir el atsa forumdaşlar çok iyi olacak
Konforlu bir race(Specialized Tarmac, Giant TCR vs) yada sportif bir Endurance (Canyon vb) kadro, disc frenli bir bisiklet düşünüyorum. Haftada 3-4 gün sabahları 1-2 saatlik antremanlar haftasonları da 3-4(belki daha da uzun) saatlik endurance sürüşleri yapıyprum. Antalya da yaşıyorum ve muhteşem yokuşlar var çıkılmayı bekleyen. Bu nedenle biraz hafif bir bisiklet de olmalı mutlaka. Asfalt kalitesi büyük oranda çok iyi, yokuşların olduğu dağ yollarında soğuk asfalt olsa da çok sorun değil.
Orbea Orca M30, Giant TCR Adv 1 Disc, BMC roadmachine 4, BMC Teammachine ALR Dsic 1, Canyon Endurace CF SL 8.0, Specialized Tarmac SL6, Specialized Roubaix Sport, Scott Addict 10 Disc ve Trek Emonda SL Disc 5 modelleri fiyat olarak 18k - 23k aralığında. Bazılarını Türkiyeden alabiliyorlen bazılarını yurtdışından masrafsız getirmenin yollarını bulmak durumundayım.
Bu modellerden tecrübesi olanlar özellikle tavsiyelerde bulunursa çok sevinirim. Yoksa bir anda Ultegra DI2, Mavic Cosmic Tubeless Jant vs ye kanıp Carraro Fire 3.3 alabilirim