Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti tavsiyeleri

Merhabalar.
Bulunduğum şehirde bugün küçük bir tur yaptım bisiklet alımı için.
Sezon sonu olduğu için ellerinde fazla model kalmadığından bahsettiler. Yeni sezon ürünlerinin Şubat ve Mart aylarında geleceğini belirttiler.
Ellerinde olan modellerden ilgimi çeken ise kron tx1000 oldu. 2350₺ lik fiyatı ile bence makul gibi görünüyor.
Siz bu konuda ne dersiniz arkadaşlar?
Değer mi yoksa biraz daha beklemeli miyim?
 
Scudo
@aktassa Merhaba, Kron TX1000 Şehir bisikleti ve üzerinde ki aktarıcılar ise Deore ve Alivio diye hatırlıyorum. Bu kapsamda baktığımızda 2350 TL şuan ki zaman da iyi bir fiyat gibi gözüküyor. Sizin aradığınız tarz bir bisiklet tipi ise ve kadrosuda sizin için uygunsa düşünebilirsiniz bence. Daha uzman arkadaşlarda fikir belirttikten sonra daha sağlıklı karar verilebilir tabi.
 
  • Beğen
Tepkiler: DeaKeN ve aktassa
merhaba bende yol bisikleti almak istiyorum 7000 tlye kadar bütçem var sizce bu fiyata en iyi en profesyonel bisiklet hangisidir sizce ve en kaliteli yol bisikleti markası nedir
 
@yagiz1248 En kaliteli yol bisikleti diye olaya bakmak çok doğru değil. Kötü diyebileceğin markanın üst seviye bisikleti, en iyi diyebileceğin markanın alt seviye bisikletinden iyidir. İhtiyaçlarınıza ve bütçenize göre seçim yapmanız gerekiyor. Ezbere bu iyidir şu kötüdür demek bisiklet için imkansız.
 
  • Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
yol bisikletimi mi gravel mi alsam çok kararsızım .. backpacking yapacağım obelli .. en az eşya ile kısa turlar .. hız için ayna kol büyük olsun istiyorum .. ama planlarımda daha sonra elektrik kiti de takmak var bisiklete .. sırf çok bayırlı yerlerde destek olsun diye ..
graveller ateş pahası oldu .. aynı özellikteki yada daha iyi yol bisikletleri bile daha ucuz .. yok mu bunun orta yolu
 
@tennozer

Sürüş yapmayı planladığınız zemine karar vermekle başlayın. Eğer %70 ve üzeri oranda asfalt zeminde sürüş planlıyorsanız yol bisikletine yönelin. 28mm bir tekerlek ile çoğu yol bisikleti hafif bozuk zeminin üstesinden gelecektir. Eğer gravel planlarken yol bisikletinin agresif sürüş pozisyonundan çekiniyorsanız, endurance sınıfı bir yol bisikletini değerlendirebilirsiniz.

Bikepacking için özel bir bisiklete ihtiyaç yok. Mtb, yol ve cyclocross bisikletleri ile tura çıkan arkadaşlar mevcut. Ancak gerçek bir gravel bisiklet uzun yol konforu ve fazladan bağlantı noktaları ile işi daha kolaylaştırır. Burada da temel kriter zemin ve rotanın uzunluğu.

Elektrik desteğine muhtemelen ihtiyacınız olmayacak, ancak bisikletiniz yüklü halde dik rampalar tırmanacaksanız tercih ettiğiniz bisiklete göre çekiş sistemi ile oynamanız gerekebilir.
 
@yagiz1248 salcano xrs 001 tiagra alır gaza basardım :ssrtcbya: Ama acaba sizin de bisikletten beklentiniz uçup kaçmak mı? Yoksa şehirler arası kamyon şoförlüğü mü? Yoksa dağ keçiliği mi? Yoksa kendinizi yokuştan yokuşa vurmak mı? Bu amaçlara göre değişiyor çünkü “en iyi bisiklet”
 
  • Beğen
Tepkiler: Adil ÜNALDI
merhaba bende yol bisikleti almak istiyorum 7000 tlye kadar bütçem var sizce bu fiyata en iyi en profesyonel bisiklet hangisidir sizce ve en kaliteli yol bisikleti markası nedir
Malesef sorduğun soruların net cevabı yok. 7000 tl ye 0 mı alacaksın ikinci el mi, en kaliteli marka diyede birşey yok. Ama genel olarak peleton içindeki markalar biraz ön plandadır.
 
@yagiz1248 salcano xrs 001 tiagra alır gaza basardım :ssrtcbya: Ama acaba sizin de bisikletten beklentiniz uçup kaçmak mı? Yoksa şehirler arası kamyon şoförlüğü mü? Yoksa dağ keçiliği mi? Yoksa kendinizi yokuştan yokuşa vurmak mı? Bu amaçlara göre değişiyor çünkü “en iyi bisiklet”
cevap şehirler arası kamyon şoförlüğü olsa ne önerirdiniz hocam?
 
@Serkan Mıstınoğlu :eek::eek: mucizevi konuştunuz.. bu ayrıcalığa nail olduğum için kendimi şanslı hissediyor, önerinizi duymayı iple çekiyorum. fiyatlar daha fazla uçmadan:bsmagryr:
 
@qtay almayı düşünüyorsanız bütçeniz dahilinde sıfır veya ikinci el (tercih sizin) bisiklet araştırmasını yapın, bulduğunuz modelleri forumdaşlarla birlikte karşılaştırırız :harika: Forumda kamyoncu müridlerin sayısı az değil, benim sadece bir kez uzun yol (250+) tecrübem var
 
Arkadaşlar merhaba Bianchi slr retro'yu nasıl bilirsiniz. Hakkında çok az yorum bulabildim.
 
Herkese iyi akşamlar Whistle Nakoda bisikleti nasıldır. Anladığım kadarıyla çok az satmış. 2500tl'ye çok az kullanılmışını buldum. Sizce alınır mı? Teşekkürler.Screenshot_11.jpgunnamed (1).jpg
 
@aliuzun selam, bu işin uzmanı değilim ama kaçırmayın derim.

Gidonu da boynuzlu olan ile degistirdiniz mi tamamdır:harika:
 
selamlar bir soru sormak istiyorum ilerleryen zamanda lastik değiştireceğim fakat amcamdan bana kalan yol bisikletinde amcam arkaya 700*25 öne 700*23 gibi bir kombinasyon yapmış 10 bin km kadar kullandım bir şikayetim olmadı acaba aynı devam mı etsem 700*23 e mi geçmeliyin yoksa 25 e mi tavsiye alabilirmiyim 10.5 kg aliminyum bir yol bisikleti
 
@qtay hocam eğer espiri ise anlayamadım kusura bakmayın hepsini okumadım ama. Src1 belgesi ile tır şoförlüğü yapamazsınız o yolcu içindir. Tır için src3 ya da src4 almalısınız.
 
Geri