Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

Herkese selam,

Açıkçası çok toparlayamadığım, ucu bucağı olmayan detayları olan bu konuda yardımınızı rica edeceğim. Yapabilirsem uzun trail koşularına destek olması için güç antrenmanlarımı bir yol bisikleti alarak yapmak istiyorum. En sağlıklı darbesiz güçlenme şekli benim için bu şimdilik.

Yeterli ama uzun süre kullanacağım bir marka model için öneride bulunabilir misiniz. Açıkçası limitim 10K. Ama derseniz ki 12 verirsen alacağın bu alet çok fark yaratır o zaman zorlayabilirim.

Karbon kadro tercihim.

Boy:1.87
Bacak uzunluğu:90 cm
KG:89
@Bıyıkov kendisi fire carraro almıştı karbon bisikleti alırken görmüştüm gerçekten güzel bir bisiklet. Benim de bütçemi çok aşıyor ama kendisi size tavsiyelerde bulanabilir

Scudo
Çok temiz sora setli 042 carraro vardı 2 gün önce 3000 liraya verdim. 2019 kasasiydi. İki gün içinde satıldı.
Temiz bisikleti neredeyse yarı fiyatına vermişsiniz hocam ondandır :)

Herkese selam,

Açıkçası çok toparlayamadığım, ucu bucağı olmayan detayları olan bu konuda yardımınızı rica edeceğim. Yapabilirsem uzun trail koşularına destek olması için güç antrenmanlarımı bir yol bisikleti alarak yapmak istiyorum. En sağlıklı darbesiz güçlenme şekli benim için bu şimdilik.

Yeterli ama uzun süre kullanacağım bir marka model için öneride bulunabilir misiniz. Açıkçası limitim 10K. Ama derseniz ki 12 verirsen alacağın bu alet çok fark yaratır o zaman zorlayabilirim.

Karbon kadro tercihim.

Boy:1.87
Bacak uzunluğu:90 cm
KG:89
Bisikletle ilgili bir hedefiniz yoksa 5-6bin liraya 2. El aluminyum 105 setli bir bisiklet alip kalan parayi da iyi bir jant lastik biraz da ekipman kiyafet vs icin harcayabilirsiniz. En buyuk sikinti kadro boyu olacaktır. Muhtemelen Carraro da 58 kadro size olur ama denemeden de emin olmayin.

• Beğen
Tepkiler: dincerozturk16
Temiz bisikleti neredeyse yarı fiyatına vermişsiniz hocam ondandır :)
Aradığım bisikleti bulmuştum. Yoksa memnundum. Şans oldu istediğim bisimletin sıfırını bulabildim

Bisikletle ilgili bir hedefiniz yoksa 5-6bin liraya 2. El aluminyum 105 setli bir bisiklet alip kalan parayi da iyi bir jant lastik biraz da ekipman kiyafet vs icin harcayabilirsiniz. En buyuk sikinti kadro boyu olacaktır. Muhtemelen Carraro da 58 kadro size olur ama denemeden de emin olmayin.

teşekkür ettim.

Arkadaşlar merhabalar geçen hafta Izmirdeki bilinen bir bisikletçinin internet sitesinden salcano xrs044 satın almıştım burada da paylaşım yapmıştım. Bugün arka jantı söktüm. Aynı şekilde takarken kadroyu biraz esnetmem gerekti. Satıcı mağaza müdürüne durumu sordum yeni olduğundandır sorun değildir, jant takılı değilken kadroyu esnetin dedi. Sizlerin görüşünüz nedir siz olsanız ne yapardınız.
20210111_201401.jpg20210111_115254.jpg

Arkadaşlar merhabalar geçen hafta Izmirdeki bilinen bir bisikletçinin internet sitesinden salcano xrs044 satın almıştım burada da paylaşım yapmıştım. Bugün arka jantı söktüm. Aynı şekilde takarken kadroyu biraz esnetmem gerekti. Satıcı mağaza müdürüne durumu sordum yeni olduğundandır sorun değildir, jant takılı değilken kadroyu esnetin dedi. Sizlerin görüşünüz nedir siz olsanız ne yapardınız.
Alüminyum bir kadronun esnetilmesi kafama pek yatmadı. Fark ne kadar? Acaba 130luk arka çatala 135lik mtb göbeği takılı olabilir mi?
Çelik olsa sorun olmazdı ama esneme gereksinimi fazlaysa alüminyum gibi çabuk yorulan bir metal için riskli olabilir.

@Cenkay Aker Bana çok saçma geldi savunmaları. Ne demek kadroyu esnetin? Böyle bir savunma gerçekten mantıksız.

Eğer mağazaya gidebiliyorsanız diğer 044 bisikletlere bakın. Onların herhangi birinde böyle bir sorun yoksa değişim isteyebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Cenkay Aker
Alüminyum bir kadronun esnetilmesi kafama pek yatmadı. Fark ne kadar? Acaba 130luk arka çatala 135lik mtb göbeği takılı olabilir mi?
Çelik olsa sorun olmazdı ama esneme gereksinimi fazlaysa alüminyum gibi çabuk yorulan bir metal için riskli olabilir.
Hocam şimdi ölçtüm arka göbek 135mm çıktı. Yol bisikletlerinde 130 mu oluyor. Benim göbek 130 olsaydı bu sorun yaşanmazdı herhalde

• İnanılmaz
Tepkiler: Murat B.
Arkadaşlar merhabalar, ben bisiklet tutkunu değilim fakat kardeşime bir bisiklet alacağım. Buradan başka kapsamlı şekilde fikir alışverişi yapılan bir yer bulamadığım için de size sormak istedim. Bütçem biraz kısıtlı olduğu için ikinci el ilanlara baktım 1550₺'ye corelli trivor 6.0 ve yine aynı fiyata mosso legarda 1821 msm v arasında kaldım. Sizce hangisini tercih etmeliyim? Ya da bunlardan birini tercih etmeli miyim? Kardeşim gidiş dönüş günde 10 km yol gidecek hızlı, sorun çıkarmayan bir bisiklet arıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim :)

@Cenkay Aker Bana çok saçma geldi savunmaları. Ne demek kadroyu esnetin? Böyle bir savunma gerçekten mantıksız.

Eğer mağazaya gidebiliyorsanız diğer 044 bisikletlere bakın. Onların herhangi birinde böyle bir sorun yoksa değişim isteyebilirsiniz.
Mağazaya gidemiyorum ama @Anonim sayesinde sorunu anladım sanırım. Kadroyu ölçtüm 131mm göbek 135mm çıktı. Göbeğin veya jantın değişimini telep edeceğim. Salcano'nun son montaj hattına da bravo nasıl takıp yolladınız bu göbeği.

Hocam şimdi ölçtüm arka göbek 135mm çıktı. Yol bisikletlerinde 130 mu oluyor. Benim göbek 130 olsaydı bu sorun yaşanmazdı herhalde
Genel olarak sizin tarz yol bisikletlerinde çatal açıklığı 130 oluyor. Ama tabi bisikletten bisiklete değişebilir. Göbek takılı değilken metre ile ölçün emin olmak için.

Burada epey kapsamlı bir tablo var.
(link)

Not: Sheldon Brown bisiklet dünyasında çok özel bir yere sahiptir. Artık bu dünyadan göçmüş olmasına karşın hala pek çok bisikletlinin mekanik konusunda başvurmaya devam ettiği bir web sitesini yapmış saygın bir bisiklet ustasıdır. Aklınıza düşen diğer konularda da incelemenizi tavsiye ederim.

Tekrar selam,

Aşağıdaki bisikleti 12.500 TL ye alabiliyorum. Yorumunuz ne olur diye tekrar rica etsem.

ikinciel
Marka:Trek
Model:emonda alr 4
Model yılı: 2020
Kadro:Alfa Alüminyum
Grup Set: 105

Tekrar selam,

Aşağıdaki bisikleti 12.500 TL ye alabiliyorum. Yorumunuz ne olur diye tekrar rica etsem.

ikinciel
Marka:Trek
Model:emonda alr 4
Model yılı: 2020
Kadro:Alfa Alüminyum
Grup Set: 105

İikinci el olması konusunda yorum yapamam tabi ki ama karbon bir 2. ele göre alüminyum bir 2. el sıkıntılı olup olmadığının tespiti açısından avantajdır. Onun dışında değerlendirdiğimde model yılı ve 105 setin detayları yakın tarih ve R7000 full set olduğunu düşünürsek gayet güzel bisiklet. Tırmanış kadrosunda alüminyum her ne kadar tezat dursa da(esneme ve ağırlık açısından) emonda bu kategoride bir çok karbona taş çıkartabilir. 2 ay önce 14.000 liraya karbon disc fren ultegra setli bir carraro almış biri olarak ise 12500 liraya bu bisikleti ben almazdım. Ama benim bisikletle ilgili hedeflerim planlarım sizinkilerden çok farklı olabilir. Bu bisiklet kendi başına değerlendirdiğimde gayet güzel bir bisiklet olabilir.

Ama dediğim gibi burada birincil önemli konu bisiketi hangi amaçla alıyorsunuz, nasıl bir kullanım hedefiniz var, bisiklet üzerinde gelişim hedefleriniz var mı yok mu?

İlan detayı paylaşırsanız başka arkadaşlar bisiklet özelinde daha iyi fikir verebilir.

Eğer "alabiliyorsanız" ne âla. Fakat kendinizi zorlamanıza hiç de gerek yok başlangıç bisikleti için.

Söylediğiniz bisiklete gelirsek ömürlük, evladiyelik bir bisiklettir. Kadrosunun aluminyum olması sizi yanıltmasın trek kalitesi olunca ucuz karbonlara bin basar. Grupseti frenleri her şeyi mükemmel.

.
12500 ü markası ne olursa olsun alüminyum bir kadroya vermezdim. Verecek olsam üzerinde en az R8000 set olmasını beklerim.
(link) şartları biraz daha zorlayarak alüminyum alacaksam bu bisikleti alırım.
@Özcan abi biniyor bildiğim kadarıyla.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve Veto8
Herkese merhabalar. Piyasaya biraz uzak kaldığım için size danışıyorum. Ultegra ve ya muadili, karbon ve performans odaklı yol bisikleti ne önerebilirsiniz şu an? Max bütçe 35K

@Serkan Mıstınoğlu Serkan bey selamlar. Carraro karbon fire 3.2 h.disk hakkında bilgi rica edecektim. Kusura bakmayın yeniyim. Nereye yazacağımı bilemedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Çok teşekkür ediyorum. Selamlar.

• Beğen
Tepkiler: Bıyıkov
Merhaba arkadaşlar ben alüminyum 105 setli endurance kadro yol bisikleti bakıyorum ne önerirsiniz al sat yapmalık değil de uzun süre kullanıcağım bir şey istiyorum

Geri