Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

Herkese iyi hafta sonları uzun süredir koşu sporu ile ilgileniyorum(7-8yıl) maraton koşuyorum. Bisiklete de son 1 yıldır merak saldım oğlumun salcono marka bi bisikleti vardı onu kullanıyordum ama uzun yollar için bir bisiklet almak istiyorum 20/30 k arası bütçem var 182cm boyum 78 de kilom var nasıl bir bisiklet önerirsiniz uzun yollar için?

Scudo
Herkese iyi hafta sonları uzun süredir koşu sporu ile ilgileniyorum(7-8yıl) maraton koşuyorum. Bisiklete de son 1 yıldır merak saldım oğlumun salcono marka bi bisikleti vardı onu kullanıyordum ama uzun yollar için bir bisiklet almak istiyorum 20/30 k arası bütçem var 182cm boyum 78 de kilom var nasıl bir bisiklet önerirsiniz uzun yollar için?

(link)

Merhaba. İkinci el temiz bir bisiklet alabilirsiniz. Karbon kadrolu bulabilirseniz çok iyi olur bence. Linkini attığım bisiklet fiyat-performans açısından iyi bir seçenek olur bence ama kadro boyu size ufak gelir. Örnek olması adına paylaştım.

Çok teşekkür ederim cevabınız için boy ile kadro boyu arasında nasıl bir ilişki var acaba ?

Youtube da birkaç video var. Bir tanesini ekledim. Oralara göz atabilirsiniz. Ya da bisiklet markaların ortalama değerler için önerileri oluyor sayfalarında.

• Beğen
Tepkiler: Mali_master
Arkadaşlar orbea m20 ile canyon endurace cf8 kıyaslarsanız, sizce m20 ye fazladan 500 euro vermeye değer mi?

(link)

(link)

@Semih Cavdar

Arkadaşlar orbea m20 ile canyon endurace cf8 kıyaslarsanız, sizce m20 ye fazladan 500 euro vermeye değer mi?

(link)

(link)

@Semih Cavdar
Gizli kablo olması bile benim için yeterli seçim olacaktır. Orbea stok jantlar biraz ağır aklinizda olsun.

• Beğen
Tepkiler: Prestor
ben de yol bisikleti almayı düşünüyorum. salcano xrs 030 apex mi yoksa mosso cavalier claris alıp arka ve ön aktarıcıyı ULTEGRA mı yapsam daha verimli olur?

ben de yol bisikleti almayı düşünüyorum. salcano xrs 030 apex mi yoksa mosso cavalier claris alıp arka ve ön aktarıcıyı ULTEGRA mı yapsam daha verimli olur?

Ön ve arka attırıcıyla bitiyor mu?
Arka göbek, ruble, aynakol, zincir, STI kollar?

(link)

(link)

@Semih Cavdar

Canyon daha iyi bir marka, Endurace de çok güzel bir bisiklet. Canyon'un Türkiye'de anlaşmalı bisiklet tamircisi var mı ona bakabilirsiniz. Kadro kulağı gibi ufak tefek parçalarla ilgili sorun olduğunda Türkiye'ye temini pahalı olabilir. Orbea servisi varsa o noktada Canyon'a göre daha avantajlı olabilir.

Fiyat / performans konusunda genelde Canyon'un yanına çok fazla marka yanaşamıyor DTC çalıştıkları için.

Arkadaşlar yorumlarınız çok değerli, çok teşekkür ederim. Şu anda danimarkada yaşıyorum ancak bu iki bisiklet de yurtdışından gelecek. Hani ihtiyaç duyarsam servis olayı nasıl olur bilmiyorum. Kopenhag genel olarak düz bir şehir. Orbea muhtemelen bir yarım kilo daha ağır. Açıkçası parlak turuncu renk ve saklı kablo hoş duruyor. Hem Orbea hem de canyon kullanıcıları genel olarak memnunlar, olumsuz bir yorum görmedim. Bu arada hangi bisikleti alırsam alayım aliexpressden karbon 50 mm jant seti sipariş vermeyi düşünüyorum.

(link)

@TrEddieMercury
@SSCC
@trainspotting35

Dosyalar

• 61309936-0708-438B-8FD2-0023683A34E3.jpeg
    61309936-0708-438B-8FD2-0023683A34E3.jpeg
    178,2 KB · Okunma: 99
  • 15428399-2FE3-4177-BF4A-A90A28C8B424.jpeg
    15428399-2FE3-4177-BF4A-A90A28C8B424.jpeg
    129 KB · Okunma: 101
Arkadaşlar yorumlarınız çok değerli, çok teşekkür ederim. Şu anda danimarkada yaşıyorum ancak bu iki bisiklet de yurtdışından gelecek. Hani ihtiyaç duyarsam servis olayı nasıl olur bilmiyorum. Kopenhag genel olarak düz bir şehir. Orbea muhtemelen bir yarım kilo daha ağır. Açıkçası parlak turuncu renk ve saklı kablo hoş duruyor. Hem Orbea hem de canyon kullanıcıları genel olarak memnunlar, olumsuz bir yorum görmedim. Bu arada hangi bisikleti alırsam alayım aliexpressden karbon 50 mm jant seti sipariş vermeyi düşünüyorum.

(link)

@TrEddieMercury
@SSCC
@trainspotting35

Bence 500€ cebinizde kalsın, AliExpress'teki janta harcayacağınız paraya ekleyip yine Bike24 ya da muadili bir siteden indirimli ama bilinen bir marka jant alın. Kişisel görüşüm tabii.

Bence 500€ cebinizde kalsın, AliExpress'teki janta harcayacağınız paraya ekleyip yine Bike24 ya da muadili bir siteden indirimli ama bilinen bir marka jant alın. Kişisel görüşüm tabii.
Siz yazana kadar bakmak aklıma gelmedi açıkçası. Beklentim en ucuz 1000 euro mertebesindeydi çünkü. Novatec marka bir ürün buldum 570 euro. Kalitesi nasıldır bilmiyorum ama sanırım aliexpressden hallice. Genelde vision zip vs ürünler tercih ediliyor sanırım bütçe dostu

(link)

Siz yazana kadar bakmak aklıma gelmedi açıkçası. Beklentim en ucuz 1000 euro mertebesindeydi çünkü. Novatec marka bir ürün buldum 570 euro. Kalitesi nasıldır bilmiyorum ama sanırım aliexpressden hallice. Genelde vision zip vs ürünler tercih ediliyor sanırım bütçe dostu

(link)

Bütçeniz ne kadar bilmiyorum ama bu jant seti güzel duruyor. 1640gr ağırlık, 50mm profil için hiç kötü değil, hele hele bu fiyatta. Ayrıca 20mm iç genişlik, 27mm dış genişlik de modern standartlara uyuyor. Jantın aero avantajını çok kaybetmeden, dileğinize göre 28-30-32 mm lastik tercih edebilirsiniz.

Benim AliExpress'e kıyasla bu tarz bir yeri önermemin asıl sebebi ise, teslimatla ya da ürünle ilgili bir problem çıktığında, garanti sürecine başvurmak istediğinizde hem daha yakın bir coğrafyadan hem de daha risksiz muhataplar bulabilmeniz.

Bir kaç sorum olacak arkadaşlar. Corelli markası yol bisikletlerinde nasıldır arkadaşlar ? Mesela SPURCIUS 1 TIAGRA modeli var 15k civarında fiyatı. Diğer markalarda ( Salcano , Carraro ) tiagra setler 20k civarında.

Bir diğer sorum ise ilk yol bisikleti için hangi setlere bakmak mantıklı , ben tiagra baktım ama sora da yeterli olur mu biraz da bütçeyi düşürerek fiyat performans açısından.

Bir kaç sorum olacak arkadaşlar. Corelli markası yol bisikletlerinde nasıldır arkadaşlar ? Mesela SPURCIUS 1 TIAGRA modeli var 15k civarında fiyatı. Diğer markalarda ( Salcano , Carraro ) tiagra setler 20k civarında.

Bir diğer sorum ise ilk yol bisikleti için hangi setlere bakmak mantıklı , ben tiagra baktım ama sora da yeterli olur mu biraz da bütçeyi düşürerek fiyat performans açısından.
Spurcius 1 için uzun zaman araştırdım ama hiç kullanan bulamadım, fabrikayı arayıp foto istedim ama göndermediler, bayiiden foto istedim ona bile göndermediler. Kısacası güven vermedi ve bu yüzden az daha yüksek bir fiyata 2.el Bisan RX9500 aldım.

• Beğen
Tepkiler: M.Hamza.Afacan
Spurcius 1 için uzun zaman araştırdım ama hiç kullanan bulamadım, fabrikayı arayıp foto istedim ama göndermediler, bayiiden foto istedim ona bile göndermediler. Kısacası güven vermedi ve bu yüzden az daha yüksek bir fiyata 2.el Bisan RX9500 aldım.
çok iyi yapmışsınız . spurcius 2 senedir sadece web sayfasında .izmirde hiç bir bayide ve de kullanıcıda görmedim.
bulunabilise diğer yerli firmaların aeromsu alu kadrolarının yanında Bisan rx9500 ve grand tour gibi güzel bir seçenek olurdu .

• Beğen
Tepkiler: Ferhatteacher
çok iyi yapmışsınız . spurcius 2 senedir sadece web sayfasında .izmirde hiç bir bayide ve de kullanıcıda görmedim.
bulunabilise diğer yerli firmaların aeromsu alu kadrolarının yanında Bisan rx9500 ve grand tour gibi güzel bir seçenek olurdu .
Ramazan dolayısı ile 1 kez kısa mesafe kullanma fırsatım oldu ve iyi ki almışım diyorum. Kocaelide de durum aynı üstat, hiç bir bayide yok, hatta fotosunu bile gösteremediler, zira onlara da foto gelmedi, fabrikayı aradım mail attım ama hiç bir şekilde web sitesindeki tek kare görsel dışında bisikleti göremedim.

Geri