Scudo Sports

Yol bisikleti tavsiyeleri

Merhabalar. Ben İstanbul'da sahillerde canım sıkıldığında bisiklet sürmek isteyen ve neredeyse hayatında hiç bisiklet sürmemiş birisiyim. 18 yaşındayım ve bu amaç için bir yol bisikleti temin etmek doğru olur mu olmaz mı diye sormak istedim. Bisikletten beklentim rahat olması ama performansından da pek kayıp vermemesi. Bir de en önemlisi çok sorun çıkartmaması. Bütçem 10.000₺ civarında yardımcı olabilecek birisi varsa çok sevinirim. İyi forumlar! (Muhtemelen bu bütçe ile 2.el bisikletlere yönelmem gerekecek ve bunun hakkında da yardımcı olursanız sevinirim. Sadece uygun bir bisiklet modeli arıyorum.)
Merhabalar hocam.

Öncelikle hiç bisiklet kullanmamış biri ( benim görüşüm) kesinlikle yol bisikletinden başlamamalı. Önce tecrübe edinmeli diye düşünüyorum. Bu motorlarda direk 1000 cc motordan başlamak gibi olur.

Kriterlerinizden olan rahatlık yol bisikletlerinde kesinlikle yok hocam.

Sizin ilacınız ince lastikli şehir bisikletleri.

Scudo
Motor örneğinize bayıldım hocam :D Teşekkür ederim. Konu olarak doğru yer değil sanırım fakat aklınızda bir model var mı bunun hakkında? Boyum biraz uzun olduğu için 2.el bisikletlere bakarken kadro uzunluğu bana uyan bisiklet bulmam bir hayli zor oluyor...

Motor örneğinize bayıldım hocam :D Teşekkür ederim. Konu olarak doğru yer değil sanırım fakat aklınızda bir model var mı bunun hakkında? Boyum biraz uzun olduğu için 2.el bisikletlere bakarken kadro uzunluğu bana uyan bisiklet bulmam bir hayli zor oluyor...
Hocam anladığım kısım o değil benim kabuğuma çekiliyorum ve size gelecek önerileri sabırla bekliyorum. Şimdiden hayırlı olsun.
Bu arada isminiz güzelmiş :)

• Beğen
Tepkiler: tayyibihicsevmem
Hocam anladığım kısım o değil benim kabuğuma çekiliyorum ve size gelecek önerileri sabırla bekliyorum. Şimdiden hayırlı olsun.

Bu arada isminiz güzelmiş :)
Çok teşekkür ederim ilginiz için hocam. Bir gün aynı kabukta olmak dileğiyle :)

Ülke gündeminde açılan bir hesabın ismi böyle oluyor haha.

Corelli'nin fitbike modeli var ince tekerlekli ve sıfırında dahi fiyatları pek bir uygun, bakabilirsiniz

Çok teşekkür ederim ilginiz için hocam. Bir gün aynı kabukta olmak dileğiyle :)

Ülke gündeminde açılan bir hesabın ismi böyle oluyor haha.
Siz bı ince tekerli şehir bisikletine bakın dediğim gibi. İstanbul'da nasıl olur bilmiyorum ama benim şehrimde şehir içi bisiklet arabadan çok daha verimli ve kullanışlı oluyor. Sizin de aynı duyguları tatmanız dileğiyle 👋🏻👋🏻

• Beğen
Tepkiler: tayyibihicsevmem
Screenshot_2025-03-29-21-27-14-703_com.instagram.android-edit.jpgşu şekilde jant nasıl bulunuyor ya da fabrikasyon şekilde böylemi üretiliyor? Bisiklet hareket halindeyken çok havalı

325854 dosyayı görüntüleşu şekilde jant nasıl bulunuyor ya da fabrikasyon şekilde böylemi üretiliyor? Bisiklet hareket halindeyken çok havalı
"Üst" seviye bisiklet alırsanız üzerinde gelebilir ama genelde çoğu kişi sonradan kendi beğendiği jantı alıp takıyor.

Tabii bu karbon jantlar çoğu aluminyum 105 set bisiklet fiyatından daha pahalı.

Markası ENVE modeli bu olabilir.

(link)

TRde en giriş karbon jant setleri 40binden başlıyor maalesef. Yurt dışı msrp'ye bakmamak lazım.

"Üst" seviye bisiklet alırsanız üzerinde gelebilir ama genelde çoğu kişi sonradan kendi beğendiği jantı alıp takıyor.

Tabii bu karbon jantlar çoğu aluminyum 105 set bisiklet fiyatından daha pahalı.

Markası ENVE modeli bu olabilir.

(link)

TRde en giriş karbon jant setleri 40binden başlıyor maalesef. Yurt dışı msrp'ye bakmamak lazım.
Coğrafya kaderdir!!!!

Yol bisikleti alacağım daha önce race 042 kullandım sanırım aero olması yada kadronun bir tık büyük olmasından dolayı rahatsız hissettirmişti ama kullanması keyifliydi. 60-70 BİN bütçem var sadece bisiklet için ayırdığım bütçe bu. Diğer ekipmanlarım var. Önerilerinize açığım şuan aklımda 063 d var.
Selamlar biraz geç gördüm sorunuzu yinede belki biraz fikir verebilirim. 10.k km kadar 63D kullandıktan sonra karbon bir bisiklete geçtim 63 tercih etme sebebim donanımı idi 105 set geliyor ve hidrolik disk frenli idi kullanım sirasinda muhtelif sorunlar yaşadım ama ilk bisiklet olarak uzmeyecektir. Kadro aero olarak geçiyor fakat benim kullandiğım 56 kadroda 18 cm alın borusu(HT) ile bir çok edr kadro kadar yüksek olması size esneklik açısından kolaylık sağlayacaktır. Dikkat etmeniz gereken önemli konu 56 cm diye satılan bisikletin 57,5 cm toptube (uzunluğunun olması) genelde bir çok markadaki bisiklet modelinizden bir küçük olan kadroyu carraroda tercih edebilirsiniz. En büyük dezavantajı sokma mil olmayışı Bianchi niron olan model sokma mil ile geliyor. Aklınıza takılan soru olursa cevaplamaya çalışırım.
NOT : HİDROLİK FREN GELECEGE DAİR YATİRİMDİR.
NOT : Hidrolik fren ile fren dozajlamak inanın çok kolay kumap fren olan bir bisiklet mümkün olduğunca düşünmeyin

Selamlar biraz geç gördüm sorunuzu yinede belki biraz fikir verebilirim. 10.k km kadar 63D kullandıktan sonra karbon bir bisiklete geçtim 63 tercih etme sebebim donanımı idi 105 set geliyor ve hidrolik disk frenli idi kullanım sirasinda muhtelif sorunlar yaşadım ama ilk bisiklet olarak uzmeyecektir. Kadro aero olarak geçiyor fakat benim kullandiğım 56 kadroda 18 cm alın borusu(HT) ile bir çok edr kadro kadar yüksek olması size esneklik açısından kolaylık sağlayacaktır. Dikkat etmeniz gereken önemli konu 56 cm diye satılan bisikletin 57,5 cm toptube (uzunluğunun olması) genelde bir çok markadaki bisiklet modelinizden bir küçük olan kadroyu carraroda tercih edebilirsiniz. En büyük dezavantajı sokma mil olmayışı Bianchi niron olan model sokma mil ile geliyor. Aklınıza takılan soru olursa cevaplamaya çalışırım.
NOT : HİDROLİK FREN GELECEGE DAİR YATİRİMDİR.
NOT : Hidrolik fren ile fren dozajlamak inanın çok kolay kumap fren olan bir bisiklet mümkün olduğunca düşünmeyin
Gravel bisikletlerde kumpas fren neredeyse hiçbir modelde yok ama yol bisikletlerinde disk frenli modeller yüksek fiyattan başlıyor, istisnalar var tabi ama sora setli cavalier disk 36 bin Türk lirası şu anda,

• Beğen
Tepkiler: brk34
Gravel bisikletlerde kumpas fren neredeyse hiçbir modelde yok ama yol bisikletlerinde disk frenli modeller yüksek fiyattan başlıyor, istisnalar var tabi ama sora setli cavalier disk 36 bin Türk lirası şu anda,
Merhabalar sora setli mosso cavalier ürünü daha önce inceleme fırsatım olmadı. Bildiğim kadar ile sora r3000 setin hidrolik disk fren uyumlu sti kolu bulunmuyor. Bu sebepten ötürü bahse geçen bisikletin mekanik disk olduğunu dusunuyorum? Eğer mekanik disk ise sizi kumpas frenli bir bisikletten daha çok zorlayacaktır. Daha önce mekanik disk bir bisiklet kullanmış birisi olarak kesinlikle tavsiye etmem. Ayar ve fren pabuçlarinin hidrolige nazaran sizi çok yoracağı kanısındayım. Bu bisikleti mekanik olarak varsayarsak hidrolik frenli bir sisteme çevirmek TE hiç kolay ol olmayacaktir. Kadro alt yapısı disk fren için hazırlanmış olsa bile minimum r7020 (105) sti kolllara ihtiyaciniz olacak ve bu sti kollar 11 li sistem hadi aktariciyi ucuz yolla satın aldınız sti kollarin tek bir tanesi 0 olarak alınınca 10k civarı fiyata geliyor ki 36 k lik bir bisikleti böyle bir upgrade e goturmektense direkt olarak hidrolik frenli bir bisiklet satın almak daha mantıklı olacaktır.

Merhabalar sora setli mosso cavalier ürünü daha önce inceleme fırsatım olmadı. Bildiğim kadar ile sora r3000 setin hidrolik disk fren uyumlu sti kolu bulunmuyor. Bu sebepten ötürü bahse geçen bisikletin mekanik disk olduğunu dusunuyorum? Eğer mekanik disk ise sizi kumpas frenli bir bisikletten daha çok zorlayacaktır. Daha önce mekanik disk bir bisiklet kullanmış birisi olarak kesinlikle tavsiye etmem. Ayar ve fren pabuçlarinin hidrolige nazaran sizi çok yoracağı kanısındayım. Bu bisikleti mekanik olarak varsayarsak hidrolik frenli bir sisteme çevirmek TE hiç kolay ol olmayacaktir. Kadro alt yapısı disk fren için hazırlanmış olsa bile minimum r7020 (105) sti kolllara ihtiyaciniz olacak ve bu sti kollar 11 li sistem hadi aktariciyi ucuz yolla satın aldınız sti kollarin tek bir tanesi 0 olarak alınınca 10k civarı fiyata geliyor ki 36 k lik bir bisikleti böyle bir upgrade e goturmektense direkt olarak hidrolik frenli bir bisiklet satın almak daha mantıklı olacaktır.
Ben o açıdan hiç bakmamıştım hocam,arkadaşım aldı onda görmüştüm ama hidrolik mi mekanik mi olduğu aklıma gelmedi

Yol bisikleti alacağım daha önce race 042 kullandım sanırım aero olması yada kadronun bir tık büyük olmasından dolayı rahatsız hissettirmişti ama kullanması keyifliydi. 60-70 BİN bütçem var sadece bisiklet için ayırdığım bütçe bu. Diğer ekipmanlarım var. Önerilerinize açığım şuan aklımda 063 d var.
Konu hakkinda yardimi olan herkese teşekkür ediyorum.
Son olarak iki model arasinda kaldim.
2. El 2023 model az kullanilmis scott speedster 10 (105 setli)
Yada 0 bianchi via nirone 7 disc 105
Sizce hangisi daha mantikli bir taraftan isvicre 2. El UCI onayli kadro bir tarafta 0 türk.

Sizce hangisi daha mantikli bir taraftan isvicre 2. El UCI onayli kadro bir tarafta 0 türk.
sıfır sıfırdır mantığı ile gideceğim.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Aralarında fiyat açısından çok büyük meblağ fark yoksa tabiiki sıfır almak daha mantıklı, hiç değilse kafanızda acaba soruları kalmaz. Scott 10kg üzeri ağırlığında, Bianchi daha hafiftir muhtemelen. Bianchi şuan havale fiyatı ile 52 bin TL Erdoğanlar bisiklette.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Uzun zamandır ertelediğim yol bisikletini dün itibariyle aldım. Havalar biraz ısınırsa iyi olacak 😬

Dosyalar

• IMG_2185.jpeg
    IMG_2185.jpeg
    90,7 KB · Okunma: 76
Geri