Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti vs. Dağ bisikleti

olm iyice turban tartismasina cevirdiniz ya, birakin millet neye istiyorsa ona binsin
bu arada istanbul ici suruslerimde hep yolun saginda gozume sabit duran birseyler carpiyordu, boyle tekerlekli falan. malum, hiz oldugundan bazi seyleri farkedemiyorsun.

aha bisikletmis la onlar da, mtb deniyormus hatta, ben onlari hareket etmeyen sabit yercisimleri zannediyordum, gidiyomus la bide
ahaha bi yasima daha girdim, alemsin be forum

Scudo
@M.Gökhan BİROL Rica etsek ; kullandıgınız veya şimdiye kadar elınızden gecen yol bisikletlerının ,varsa fotograflarını paylasabılırmisiniz?

Bana göre mtb candır fakat yolunda ayrı bir zevki var.Kısacası arazide adrenalin istiyorsan mtb,yollarda son hız gidiyim dersen yol bisikleti.

• Beğen
Tepkiler: YüzSürKoş
Biz Yol bisikleti kullananlar MTB ye karşı değiliz, MTB ye ince lastik takıp kendini yol bisikleti sananlara karşıyız. Herkese körü körüne MTB tavsiye edenlere karşıyız, araziye girmeyeceğini söylediği halde adama MTB tavsiye edenlere karşıyız.

@Eser Sevinç
hocam güldürdün beni. yanlış anlama aklıma şu resimdeki flozof geldi o yüzden güldüm :D
ama haklısın yazdıklarında.

Dosyalar

• karşı.jpg
    karşı.jpg
    46,1 KB · Okunma: 73
  • Beğen
Tepkiler: Eser Sevinç
@Eser Sevinç

Ağzına sağlık Eser, aynı düşüncemi dile getirmişsin.

• Beğen
Tepkiler: Eser Sevinç
araziye girmeyene mtb tavsiye edilmez diye bir kaide de yok; yol tavsiye edilir diye bir kaide de yok! bisiklet sürmenin hiçbir biçimi gereksiz hantallık değildir bence!

bana göre tavsiyede nerede gideceği önemli olmakla beraber ikincildir!

birincil önem şudur:

kardeşim içe doğru bükümlü gidonu olan genelde çamurluk sele ile beraber gelen şehir tur bisikletleri vardır. bunu sürerken neredeyse dimdik durursun;

flat bar gidonlu; genellikle amortisörlü ama bazen de yüksek alın borulu; kısacası gidonları nispeten yüksek bisikletler vardır bunları sürerken de hafif eğilirsin; çok değil, ama dik de durmazsın

bir de drop bar gidonlu bisikletler var ki yol bisikleti olduklarından, geometrileri bunu gerektirdiğinden gidonları alçaktır. bunu sürerken de öne eğilmen artar

üçünü de bir sür, o zaman dersin zaten; ya ben şunu sürerken kendimi daha iyi hissettim diye!! (ya yol bisikletini denerken; ohaa bu fena gidiyomuş lan dersin, ya da şehir i kullandığın an oo bu süper rahatmış dersin. ORADA ORTAYA ÇIKAR neyi önemsediğin)

bitmiştir!!

hız da ikincildir

arazi kabiliyeti de ikincildir

konfor da ikincildir

dayanıklılık da ikincildir. ben salt bunları ölçüt edinmeye karşıyım..

@Ebubekir

Sevgili dostum, 1991'den 2002'ye kadar Bianchi caurus 837 kullandım. fotoğrafı maalesef yok, aşağıdaki fotoğraf temsili. Bu bisikleti askere giderken sattım, ki hayatımın en büyük aptallığı buydu.
2002'den 2009'a kadar bisikletsiz bir hayatım oldu. Evlilik, askerlik, iş hayatına adapte olmaya çalışmak derken, bisikletten kopma noktasına geldim. 2009 yılında tekrar cesaretimi toplayıp, orijinal İtalyan bianchi bir tur-mtb karışımı ilginç bir bisiklet buldum, 4 sene bu bisikletle çıkmadığım dağ, tepe, yayla kalmadı :) %100 çelik olan bu bisikletin ağır olması maaşallah bizim baldırları Roberto Carlos baldırı gibi yaptık. Bu bisikleti de 2014 yılına kadar kullandım. 2014'de Carraro Sportive 227 kullandım, yok city bike benim işim değil, tur bisikleti de benim işim değil. Çünkü biz asfalta alışmışız, basıp gitmeye alışmışız, boru değil, 12 sene yol bisikleti kullanmış adam nasıl MTB kullansın, City bike kullansın, olmadı aga, olmadı.
Derken 277 ile vedalaşmam çok çabuk oldu, bir gün sirkecide arkadaşlarla kahve içerken önümden iki tane yol bisikleti geçti, kafayı kırdım, bir anda kalktım, fotoğrafta görünen Lapierre yol bisikletini aldım ve 2003 yılında sandıklara kilitlediğim yol bisikleti aşkımı tekrar uyandırdım ve kaldığım yerden yollarda uçmaya devam ettim. Hala da devam ediyorum.
Bir daha mı amortisörlü, kalın lastikli, düz gidonlu bisiklet, asla. Tekrar yol bisikletine başladım, tekrar bisiklete binmeye başladığımı anladım. Ayrıca da yaş 40 oldu artık. Bundan sonra teferruat yok, yapacağımız tek şey, basıp gitmek...
Sevgiler, saygılar kardeşim.13B7A05B0636EABE81FD1EB66B983913.jpg 10957867_797827716959096_3993977591424863918_n.jpg 10171238_749643581777510_4213315114886393669_n.jpg 10409025_822303844511483_466174045840551379_n.jpg

bu ikincillerin hepsi de ya aynı ya yakındır zaten hızda yol bisikleti bariz öndedir ama ne kadar?

ya da youtube da izliyoruz herifçioğlu ne akrobasi yapmış yol bisikletiyle; kayadan ineni de var, arabadan zıplayanı da..

dayanıklılık desen alıp eline 8. kattan aşağı atmıyorsan hepsi gayet dayanıklı

e ne kaldı o zaman?

sürüş pozisyonu ve amaç. sahile gittin müziğini açıp yavaş yavaş etrafını seyrede seyrede gideceksin yol bisikletin var mübarek gidon o kadar aşağıdaki tutman için eğilip kalıyorsun bırakacak kadar da kendine güvenemiyorsun

ya da modundasın açtın sağlam parçayı zemin on numara; kapatıp coşacaksın. ama yüksek gidon ağız tadıyla öne bile eğilemiyorsun, kalın lastikler vs..

amacın birincisiyse hızlı diye yol bisikleti almamak gerekir, ikincisiyse de gözüme daha havalı göründü diye dağ ya da şehir bisikleti almamalısın

Konu gereksiz uzamış.
Burada ne kadar dil dökersek dökelim yol lastiği patlar, yol bisikleti hiçbir yola girmez, yol bisikleti narindir diyenler, asfaltta dağ bisikleti sürenler hiçbir zaman bitmeyecek. Yol kullananlara önerim asfaltta dağ bisikleti sürenlerin yanından rüzgar gibi geçsin bu yeterlidir. Belki göre göre zamanla doğru "yolu" bulurlar. :)

@Berke K.

:D problem orda zaten, empoze etmeyin kardeşim, ben hızlı gitmek istemiyom yaw, allahallaa :p hızlı gidenin kadansı bol, rüzgarı arkasında olsun; kazasız belasız sürsün..

hızı herkesin önemsediğini düşünmek de, yol lastiği patlar kadar düz bir mantık bence..

bu arada yol bisikleti deneyip de mutlu olamayan bi ben varım sanırım ;)

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
@Berke K. valla ben henüz yanımdan rüzgar gibi geçen bi yol bisikletçisine rastlayamadım :krsn:
maksat birazda zevk meselesi aslında.

Aslında doğru yol diye bişeyde yok. MTB kullanan zaten severek kullanıyor onun için doğru yol mtbdir. Bu tür danışma konularında anında mtb al yol bisikleti kırılır diye yapıştırmak çok yanlış,
1. Korkma yol bisikleti kırılmaz.
2. Yeni heves etmiş ve konuyu açarken özellikle "dağa ya çıkarım yada çıkmam genelde asfaltta süreceğim" diye belirten adama mtb önerirsen, şehir içinde kullanan adam pedallamayı kesince hızlı yavaşlamadan, tekerleklerin kalın oluşunun şehir içindeki dezavantajlarından vs. vs. Belki bisikletten soğuyacak, belki gıyabınızda hay sizin verdiğiniz akla diye kızacak kısacası bisiklet sürmekten vazgeçecek.

Ee kardeşim tamam belki yol bisikletinden haz etmiyorsundur ama, direkt mtb deme, şehir bisikleti yada hybrid öner, adam en azından şehir içi sürüşten zevk alsın, ızdırap yaşayarak bırakmasın bisikleti. Senin bisikletliye saygı yok, bisiklet yolu yok gibi haykırışın ancak bisiklet severlerin bir kısmı tarafından duyulacaktır ama bisiklet kullanımının artmasına yardımcı olman senin trafikte farkedilmene vesile olacaktır. Sonuçta bu forumun amacı bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak o yüzden bisikletlere bok atmaktan ziyade tavsiye isteyen adama doğru tavsiyede bulunmak bisiklet kullanımını artıracak bu sayede farkedilebiliğimiz artacaktır.

@mehmet.ali

@lombardo

katılıyorum. bazen biraz üzülüyorum aslında. yok babet giyen kız gibiymiş, yok yanında sabit duran tekerli şeyler varmış da onların mtb olduğunu sonra anlamış filan

benim bisikletim seninkini döver diyen çocuklardan farkımız yok.

şöyle; pınarello' lu, salcano lu, çelik v kadro pinokyo lu bir tur yapsak ne olur ki sanki!!!

Bir dağ bisikleti kullanıcısı olarak şunu söyleyebilirim, eğer asfalttan başka bir yerde bisiklet kullanmayacaksanız yol bisikleti alın ve korkmayın.
Yok ben dağ bisikletini seviyorum diyorsanız dağ bisikleti alın ve kullanın.
Ben şehir bisikleti seviyorum diyorsanız onu kulanın.
Ben bmx seviyorum diyorsanız onu kullanın
Hatta katlanırlar çok mini mini hoşuma gitti derseniz onu kullanın.

Yeter ki kullanın. Sonra kendinize en uygun kararı siz zaten vereceksiniz emin olun buna.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan BİROL
Başlık öyle bi başlık ki mtb ciler hemen mtb yi yolcu larda hemen yol bisikletini savunuyor YOL vs MTB! Tekken gibi jin kazama vs kazuya mishima :):)

@cihan kırmızı
Bisiklet başlı başına bir zevk zaten ben sadece asfaltta mtb sürülmesini mantıklı bulmuyorum o kadar sürene kalkıp küfür edecek halim yok. :D

• Beğen
Tepkiler: chnkrmz
yol vs mtb konusunu açtıktan sonra tartışma yaratıp ortadan kaybolan mavideniz için arama başlatan polisler henüz bi sonuca varamadı.
olaya el koyan müge anlı da durumun içinden çıkamadı. :krsn::krsn::krsn:

• Beğen
Tepkiler: taskin
Geri