Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti vs. Dağ bisikleti

Hız mı konfor mu karar verin ona göre derim :) mesela şans eseri bi anda bende ikiside oldu dağa binerken acı çekiyor gibiyim yoldan sonra çünkü cidden hız ve yolda bi akış farkı var öte yandan dağa binince belim açılıyor rahat durabiliyorum ve mtb çok çok daha rahat ancak yolda 1 kere pedal çevirip aldığım yolu mtbde 5 kere çeviriyorum. ikiside çok farklı alanlar. Ha tabi marka ve parça kalitesinide karşılaştırmamda göz önünde bulundurmak istiyorum yol Focus mtb ise Kawasaki. yani aynı alanlar olsa bile focus benim karşılaştırmamda galip gelecektir.Seçiminiz çok zor hayırlısı :) ikisinide deneyin hoşunuza gideni alın gitsin.. 1200 tl ye decathlon.com.tr den yol için triban bakabilirsiniz mtb içinde rockraider. Ucuz ve kaliteliler.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan BİROL
Scudo
20150302_185440.jpg vQnLmv.jpg

ikisini de al alabiliyorsan :D alamıyorsan da hosuna gıdeni al sonra begenmezsen değiştirirsin .... ama ben ikisinden de vaz geçemiyorum kişisel tercih meselesi :D

@aykut alihocaoğlu vallaha ben çok memnunum yolda dağda bayırda bırakmadı daha beni :D arkadaşına da tavsiye ederim ama genel gördüğüm bir kanı var yakın çevremde sedona Türk markası diye sevmiyorlar bense tam tersi yol bisikletini değiştirecek para bulabilsem sedona blackcode alacagım :D çok çok hoşuma gidiyor görüntüsü ... uzun lafın kısası bence iyi bir seçim ...

• Beğen
Tepkiler: aykut alihocaoğlu
beyler tartışmaya mukayese etmeye falan gerek yok..ben kendim mtb hastası ve kullanıcısı bi adamım ama yol bisikletide gayet keyifli ve rahat kullanmlı insanı cezbeden bi alet...gelelim şu ferrari (yol) traktör (mtb) benzetmesine bunu söleyen arkadaşlar mtbnin konforundan bir haber sanırsam..ayrıca kondisyonun bacağın sağlamsa mtb ile gayet gzl hızlara çıkabilirsin..yol bisikletinede bok atamam insanı yormaz akar gider pişman etmez..ama bozuk yollarda kıçını ağrıtır (eğer jel destek daracık tayt giymeyi sevmiyorsan ) :D

yol bisikleti yorar. hatta dağ bisikletinin yormadığı kadar yorar. çünkü hız doyuma ulaşılabilecek bir bağımlılık değildir. eskiden dağ bisikletiyle gittiğim rota yol bisikletiyle eziyete dönüştü. eskiden 1 saat süren tırmanışlı yolda artık 40 dakikanın altına inmeye yaklaştım ama menzile ulaştığımda bedenim alev almış oluyor. "It never gets easier you just go faster -Greg LeMond-"

O değil de konuyu saptırabilir miyim? :p boşverin yolu dağı adam gibi hibrit alın ön amortisörlü :) kitler yolda gidersiniz açar hafif arazide gezersiniz. Ha hız yapıcam duramıcam diyen alsın yolu canı arazi çeken de alsın mtb. :)
Ben öyle yaptım valla... Paramı yola boğdum keyfimi, hızımı onla yapıyorum, çok canım çekerse diye çok ucuza mtb aldım kırsam üzülmem onla dağa toprağa giriyorum kışın.. Şimdi de eşimle birer tane city alıp sahilde turlarken onu kullanıcaz... Para *ok mu diye soran olursa. Yok değil, bizim keyif bundan ibaret harcayacak diğer yerlerden bisiklete ayırıyoruz :)

• Beğen
Tepkiler: erencaner
Yolda sürüceksen yol alırsın bu kadar basit çok büyütüyorlar mtb kullanıyorum yolculara desteğim sonsuz zaten yola geçicem :D

@ozgur908 yaptığınız tespit bayaa ilginç önümüzdeki senelerde yarışlarda dağ bisikleti kullanalım yoruluyorlar sonuçta ?

• Beğen
Tepkiler: Fevzi Orak
@mehmet ulaş
yorulmaktan kaçınan yavaş kalır, 96'dan beri mtb kullanıyorum. 3 sene önce yol bisikletine başlayana kadar kendimi hızlı ve bisikletimi performanslı sanırdım. mtb ile giderken 45 km/s'den sonra kadansı yetiştiremiyorum ama yol bisikleti 70 km/s'de bile halen pedaldan güç alabiliyor. yani bir mtb'ci yokuş aşağı giderken pedal çevirmeyi çoktan bıraktığında yol bisikletçisi halen pedal çevirebiliyor. ayakta tırmanış yapıyorken mtb kullanmak yaylı yatakta zıplamak gibi, yol bisikletinde de kürek kölesine dönüyorsun. hızınız ne kadar artarsa hıza olan açlığınız da o kadar artar. aynı mesafeyi belki yarı zamanda gidersiniz ama bir tarafınızdan duman çıkar. evlatlarımı ayırmam ikisine de iyi bakarım, sizin de ikincisi gelince ne ifade ettiğimi anlarsınız. mtb ve yol ayrı sınıflar eyvallah. ama çukursuz çarıksız toprak yol hiçbir zaman off-road değildir ve yol bisikletiyle bile tozu attırılabilir.

@mehmet ulaş

:) evet çok narinler. yol bisikleti için dişli lastik önerisi lütfen :) :) (şaka bir yana yol bisikleti geometrisi ve dişli oranları yüzünden sanki tekerlekli bir kondisyon bisikleti, bir işkence aleti). ha çizik ve çamur mtb'ye hava katar. yol bisikleti aldıktan sonra nedense aman çizilmesin, aman havası bozulmasın, aman gidon bandı pislendi temizleyeyim ne oluyor ben böyle değildim deliriyorum herhalde diyor insan. dışarıdan bakınca bana da narin görünüyor kıyamıyorum ama üstüne binince vuruyorum kırbacı, vuruyorum kırbacı. :p

@taskin
Durumlar okadar değiştiki anlatamam. Morelim bir yandan çok bozuk bir yandan seviniyorum. Babamla tamda dün akşam bisiklet bakmaya gidicekken akşam eve mutlu bir şekilde geldiler ve beni lise 3 ve 4 için özel okula yazdırdıklarını ve masrafları kısmaları gerektiği için yeni bir bisikleti unutmam gerektiğini söylediler. Morelim bozuldu açıkçası ama yapacak birşey yok iyiliklerimi düşündükleri için mutlu gibi gözükmeye çalışıyorum. Şimdilik çift amortisörlü bakkal bisikletimle idare edicem yapıcak maalesef hiçbirşeyim yok.

@dcmavideniz

Yeni okulun hayırlı olsun, hayatının bu döneminde daha iyi bir okul senin için daha iyi bir bisikletten daha önemli; sevinmelisin bence...
Ayrıca yol ve mtb konusundaki fikirlerin de daha olgunlaşır zamanla, doğru kararı vermen kolaylaşır ;)

yeri gelir çift amortisörlüyü amortisörsüz bir bisikletle takas etmeyi bile düşünebilirsin. her şeyden önemlisi bisikletin ne olursa olsun onu kullanman. edirne'de tanıştığım bir abi (yaşı senin yaşının iki katı kadar) çift amortisör alt seviye bir bianchi kullanıyordu. ama staj öğrencilerini yaz sıcağında haftada iki kez turluyordu bisikletiyle. her bir turun %70-80'i bozuk yoldan oluşuyor ve 80 km tutuyordu. pahalı bisikletlere sahip olan birçok kullanıcı bile bazen o kadar bisiklet kullanamıyor. ekipmanda ilerlemenin zaten sonu yok. bakımını, ayarını aksatma. kaskını tak ve keyfine bak. ekipmanın kendisine ne kadar odaklanırsan bisikleti kullanmaktan o kadar uzaklaşırsın. bol pedalla. pedalı şimdi ihmal etmezsen 15-20 sene sonra bile şimdiki altyapının ekmeğini yersin.

Dedikleriniz gibi oluyor zaten ne olursa olsun bisiklet sevdasından vazgeçemem, umarım ilerde iyi bir mimar olduğumda ilk maaşımla kendime güzel bir bisiklet alıcam.

@ozgur908
doğrudur, ama siz yine de yokuş aşağı giderken pedal çevirmeyin. şayet açı çok dikse.

Ayrıca konu iyice saptı farkındayım fakat, eğer elinde kullanılmayan amortisörsüz kadrosu olan varsa alabilirim, şuanki bakkal bisikletimde amortisör var gerçekten fazlasıyla yoruyor.

Geri