Ben 28 mm lik Schwalbe One kullanıyordum.Konforlu bir lastik,yollardaki bozuklukları ütülercesine ilerliyor.28 lik olanı alabilirsin diyeceğim ama sizin de 23 mü 25 mi 28 mi diyeceğinizden ise neredeyse emin gibiyim.
Sayın hamlet2006, ne yaptınız öyle.
O kadar kararsız birisi değilim, sade biraz fazla tefferuatçıyım. Detaylar benim için önemli, aslında herkes için önemli ama bunlara girmekten zevk alıyorum. Beni ayıran nokta bu. Lastik seçimi konusunda, biliyorum biraz fazla üzerinde durdum. Lakin öyle çok acelem yok, araştırmayı, karşlılaştırmayı, farklı fikirleri almayı seviyorum. Sonuçta peşimizden atlıda kovalamadığı için haliyle zaman alıyor. Kaldı ki ucuz bir şeyde bakmıyorum (50-100TL) Bahsettiğimiz lastiklerin teki, yurtdışından bile yaklaşık 250TL ye, (yurtiçi 350 ve üzerine) geliyor. Çift alsam aşağı yukarı 500TL para harcamış olacağım(yurtdışı). Çalışmıyorum, dolayısıyla fiyat performans noktasını yakalamak önemli. Uç noktaları seçsem, (çok hızlı aksın, patlasın önemli değil; yavaş götürse de olur, patlamasın yeter ki; para çuvalla, en hızlı, en sağla mı olsun; para yok, nefes alsın yeter) bunlar olunca seçenekleri bulmak kolay. Ama ortası deyince, birazda fantaziye, derinliklerine girince iş biraz uzuyor. Diğer yandan burada ki herkesin ortak nottası bisiklet, bisiklet parçalarını, bunlarla fiziki, teori detaylarıyla ilgilenmekten hoşlandığını düşünüyorum. Forumun amacı bu zaten, bütün bunları gidip film sitesinde tartışamayız haliyle.Farklı düşünenler zaten, ya adam tutarak cevap veriyor ya arada bir işi düşünce geliyor veya değerlerini paylaşıp, tarihe not düşüp gidiyorlar.
Kısacası mevzu bu.
23mm, 25mm, 28 mm hakkında kararsız kalsam tabi ki sorarım. Ne demişler, soranın bir yüzü kara, işine gelene cevap veren veya kimseyi takmayan ise zenci.
23mm daha çok yarış ağırlıklı süren bisikletçilerin kullandığını düşünüyorum. Temiz asfalt olması gerektiğini düşünenlerdenim. Gerek yok bana, kaldı ki benim bisiklet Endurance bir bisiklet. 28mm'nin daha konforlu olduğunu duydum. Lakin şehir bisikletinden yola geçeli daha 1 yılı olmayan birisi için akışkanlığın önemini, bunu baltayacak etmenlere soğuk bakmasını sadece aynı şartları yaşayan kişi bilir. Özellikle pedal atmamama rağmen düşük hızda da olsa seyir eden eden ve hani duracaktı durmuyor bu alet, diyen mutlu olan kişiler için akışkanlık farklı bir konumdadır.
Dolayısıyla 25mm iyidir hacı.