Scudo Sports

Yol bisikletinde lastik seçimi

Scudo
Birileri çekmiş. Durano plus değil ama o kadar zor olan marathon plus :)
Valla öyle uğraşacaksak sıkıntı. Yukarıdakı arkadaşın dediği parçayı alamak buna göre daha mantıklı.

Ben levye kullanmiyorum mesale dogru teknik ile levyeye gerek yok.
Sizin tekniği videolu olarak bizlere de paylaşır mısınız ? Bende ilk defa katlanır lastik takarken "lastik patlasa yolda işim var" demiştim ama normal levye ile rahatça takıp çıkarıyorum.
@BerkEvren beyin dediği tyrekey levyeyi bulamayanlara belkli 3D baskı ile kendileri yapabilir. 3D baskı denildiği zaman aklıma ilk isim olarak @Abdülkadir Ergin geliyor. 3D ile basılsa sağlamlığı nasıl olur.

• Beğen
Tepkiler: ordi
Birileri çekmiş. Durano plus değil ama o kadar zor olan marathon plus :)
Bu yontemi bensu sekilde uyguladim merak eden arkadaslar icin yaziyorum;

Pompayi kadroya sabitleme aparatinin cirtini kayis olarak kullandim. Lastigin girmeyen tarafina videodaki gibi kayisi taktim sonra el ile lastigi iceri ittikten sonra levye ile lastigi takabildim. Bu yontem ile cildirmadan takabiliyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
Bugüne kadar telli veya katlanır 5-6 farklı model lastik takıp çıkardım,hiç zorlanmadım.Sizin hislerinizin aynısını bana Schwalbe one lar yaşattı.Küçükyalı'daki bisikletçim Doruk Bisiklet'te lastik söküp takmanın püf noktasını gösterdiler.İki arkadaş zar zor taktığımız lastiği o kadar kolay taktılar ki inanamızsınız.Hepimiz gibi önce lastiğin bir yüzünü jant kenarına taktıktan sonra lastiği jant kenarından iterek lastiği ortalıyorlar.Sonra ikinci yüzü janta geçiriyorlar, lastiğin oturtulacak son inatçı kısımları geldiğinde ise lastiği ovalayarak yine jant kenarından uzaklaştırarak ortalıyorlar ve lastik kolayca oturuyor.Böyle yazılı anlaşılamayabilir, yolunuz o tarafa düşerse lastik takmada püf noktayı göstermede yardımcı olurlar.İyi esnaftırlar.:harika:

Bu teknikle söküp takamayacağım lastik yok.

''Bugüne kadar telli veya katlanır 5-6 farklı model lastik takıp çıkardım,hiç zorlanmadım.Sizin hislerinizin aynısını bana Schwalbe one lar yaşattı.Küçükyalı'daki bisikletçim Doruk Bisiklet'te lastik söküp takmanın püf noktasını gösterdiler.İki arkadaş zar zor taktığımız lastiği o kadar kolay taktılar ki inanamızsınız.Hepimiz gibi önce lastiğin bir yüzünü jant kenarına taktıktan sonra lastiği jant kenarından iterek lastiği ortalıyorlar.Sonra ikinci yüzü janta geçiriyorlar, lastiğin oturtulacak son inatçı kısımları geldiğinde ise lastiği ovalayarak yine jant kenarından uzaklaştırarak ortalıyorlar ve lastik kolayca oturuyor.Böyle yazılı anlaşılamayabilir.

Keşke video çekip gösterebilsem.

3D ile basılsa sağlamlığı nasıl olur.

Mukavemet gerektiren nesneler çabuk kırılıyor. 3D cihazda baskı katman katman yapıldığı için katmanlar arası kaynaşma tam anlamıyla oluşmuyor, en ufak zorlamada elinizde kalır :)

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
Sizin tekniği videolu olarak bizlere de paylaşır mısınız ? Bende ilk defa katlanır lastik takarken "lastik patlasa yolda işim var" demiştim ama normal levye ile rahatça takıp çıkarıyorum.
@BerkEvren beyin dediği tyrekey levyeyi bulamayanlara belkli 3D baskı ile kendileri yapabilir. 3D baskı denildiği zaman aklıma ilk isim olarak @Abdülkadir Ergin geliyor. 3D ile basılsa sağlamlığı nasıl olur.

müsait zamanda çekmeye çalışayım.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Sonunda Schwalbe One V-Guard Folding Road Tyre olanı Wiggle'Den sipariş geçtim. :) Baktım düz siyah olanın ne zaman stoklara geleceği belli değil, bende yanlarında kırmızı şeritli olanı aldım mecburen. Şimdi bundan sonraki aşamalar nasıl olacak bakalım. :)

Sonunda Schwalbe One V-Guard Folding Road Tyre olanı Wiggle'Den sipariş geçtim. :) Baktım düz siyah olanın ne zaman stoklara geleceği belli değil, bende yanlarında kırmızı şeritli olanı aldım mecburen. Şimdi bundan sonraki aşamalar nasıl olacak bakalım. :)

Son kararınız mı :) Sizinle konuşmuştuk, istediğinize tam olarak cevap veren One mı tam emin değilim. Hatırlatayım wiggle'da sipariş iptali seçeneği var. Kafa karıştırıcı mode off.

@-Skynet- skynet ile hizli parcelforce ile biraz daha uzun bir sure sizi bekliyor.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve -Skynet-
@Fırat İler Bu biraz şans işi bence. 1 haftada elime ulaştı parcelforce ile.

Michelin power all season çift aldım dün akşam ıslak zeminden geçtim. Dönüş yapmadığım halde arka teker kaydı bir anlığına (sert fren yaptığımızda arka tekerine yana gelmesi gibi) ve hızdan dolayı kendiliğinden toparladı bisiklet. Neden nasıl olduğunu anlamadım yanlış bir seçim mi oldu diye düşündürdü.

Son kararınız mı :) Sizinle konuşmuştuk, istediğinize tam olarak cevap veren One mı tam emin değilim. Hatırlatayım wiggle'da sipariş iptali seçeneği var. Kafa karıştırıcı mode off.
Bende onu düşünüyorum, ne güzel lastik konusunu tartışıyorduk. :D Gayet dengeli bir lastik olduğu kanaatine vardım, yuvarlanma direnci düşük(P-Zero Velo seviyelerinde) / patlak koruma( Schwalbede 6 üzerinden 5 koruma kademesinde). 25mm kalınlıkta ideal.
Çifti 355'TL ye geldi. Birde %18 gümrük falan 400-450TL gibi bir tutara denk geliyor. Teki 225'TL ye geliyor. Tr'de teki 350TL' den başlıyor.
-Durano Plusı seçmedim, çünkü bisikleti kullandığım yol ağırlıklı olarak çevre yolu. Patika, piknik alanları vs girmediğim için ve yıllık çok fazla km yapmadığım için ve kısa ama öz turları(keyifli, akıcı) tercih ettiğim için One V-Guardı seçtim. Milleti daha fazla rahatsız etmeyelim, kim dost kim düşman daha fazla görmeyelim diye işi daha fazla uzatmadım. :)

@-Skynet- skynet ile hizli parcelforce ile biraz daha uzun bir sure sizi bekliyor.
Ucuz kargo seçeneğini seçtim hocam, maksimum 1 ay'da gelse gene kafi. Aliekspreesten bu süre bekletilmelere bağışıklığımız var şükür.:) Tr girince umarım Ptt kargo ile devam eder, diğer seçeneklerle uğraşmak istemem doğrusu. Özel firmaya verirlerse hallederiz artık bakalım..

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Bir devrin sonu :)))

@srdrmrs
Elinize sağlık.Aynen ben de sizin gibi yapıyorum.

Püf noktası videonun 3:45'te anlatılıyor. Yani ''lastiği ortalamak ve ovalamak'' sihirli kelimeler bu , aynen Serdar Beyin gösterdiği gibi:harika:.

@srdrmrs Elinize sağlık, umarım kimsenin başına gelmez.

• Beğen
Tepkiler: srdrmrs
Geri