Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletinde lastik seçimi

Scudo
Tufo status 700x24 aldım tecrübelerime kullanım sonucu paylaşacağım. IMG_20220901_185031.jpg

• Beğen
Tepkiler: yavuzkosar
Sworks turbo lastiklerimi 11000km ye yakın bir kullanım sonrası değiştiriyorum. Bu süreçte sadece 2 defa patladı ve yol tutuş anlamında da çok başarılı bir lastik olduğunu düşünüyorum. Kışı schwalbe one lar ile geçirip baharda sworks turbo cottonlara geçeceğim.

Decathlon da satılan triban protect 700x25 lastik kullanan varmı aranızda?
Öneririm. Kütük gibi lastik. 2000 km yol yaptim, bir defa patlamadi.

Michelin lithion 2 yada continental ultra sport 3 uygun fiyatli ve patlama direnci yüksek...
Continental ultra sport 3 700x28
Bana 25 lazım 25 olan sport 2 yazıyor sağlamlık olarak fark varmıdır?

Son düzenleme:
Tufo status 700x24 aldım tecrübelerime kullanım sonucu paylaşacağım. 293841 dosyayı görüntüle

100 km civarı kullanımda yol tutuş olarak kuruda memnun kaldım ıslakta deneyimleme şansım olmadı, 700x23 göre konforlu hissettim genel kullanımda camların üstünden geçmek zorunda da kaldım bir patlak yaşamadım, Güvenli ve konforlu hissettim açıkcası tavsiye ederim.

Bir sorum olacak, bunun için konu açıp hatta anket yapmak isterdim ama lastik konusu o kadar fazla var ki kirlilik olmaması adına bununla yetinmek istiyorum.

Yol bisikletimi topladığım zaman kullanılmış 2 adet continental grand prix 4 seasons lastik ile toplamıştım. Nispeten iyi olanı arkaya daha aşınmış olanı öne.

Geçen bir kaç ay önce de yurt dışından 2 adet orjinal continental grand prix 4 seasons lastik aldım kenarda tutuyorum.

Sorum şu;

- mevcut lastiklerin tamamen bitmesini bekleyip sonra mı yenileri takardınız?
- yoksa, şimdi yeni lastikleri takıp eskileri yedekte mi tutarsınız?

Açıkçası çok arada kaldım. Kıyamıyorum da diyebilirim 🙂

Eskiden araba ile çok uğraşırken bu tarz sarf malzemelere hiç acımazdım. Her kış sıfır kış lastiği her yaz sıfır ıslak-kuru lastik takımı alır takardım. Bu bağlamda çoktan yeni lastikleri takmış olmam gerekirdi ama dediğim gibi garip bir şekilde arada kaldım.

Bir sorum olacak, bunun için konu açıp hatta anket yapmak isterdim ama lastik konusu o kadar fazla var ki kirlilik olmaması adına bununla yetinmek istiyorum.

Yol bisikletimi topladığım zaman kullanılmış 2 adet continental grand prix 4 seasons lastik ile toplamıştım. Nispeten iyi olanı arkaya daha aşınmış olanı öne.

Geçen bir kaç ay önce de yurt dışından 2 adet orjinal continental grand prix 4 seasons lastik aldım kenarda tutuyorum.

Sorum şu;

- mevcut lastiklerin tamamen bitmesini bekleyip sonra mı yenileri takardınız?
- yoksa, şimdi yeni lastikleri takıp eskileri yedekte mi tutarsınız?

Açıkçası çok arada kaldım. Kıyamıyorum da diyebilirim 🙂

Eskiden araba ile çok uğraşırken bu tarz sarf malzemelere hiç acımazdım. Her kış sıfır kış lastiği her yaz sıfır ıslak-kuru lastik takımı alır takardım. Bu bağlamda çoktan yeni lastikleri takmış olmam gerekirdi ama dediğim gibi garip bir şekilde arada kaldım.

Yurt dışından gelen 2 adet Grand Prix 4 Amazon'dan alındıysa önce onları takardım, çünkü Amazon Almanya'dan gelen lastikler dökülüyor. Sorun varsa iade zamanı geçmiştir ama en azından kenarda lastik var diye güvenmemeyi sağlar. Amazon'dan alınmadıysa önce üstündekilerin yıpranmasını beklerdim.

• Beğen
Tepkiler: Burak Uğurlu
Yurt dışından gelen 2 adet Grand Prix 4 Amazon'dan alındıysa önce onları takardım, çünkü Amazon Almanya'dan gelen lastikler dökülüyor. Sorun varsa iade zamanı geçmiştir ama en azından kenarda lastik var diye güvenmemeyi sağlar. Amazon'dan alınmadıysa önce üstündekilerin yıpranmasını beklerdim.
(link) buradan aldım fransadan geldi. Orjinal alman ürün.

Amazon Almanya dan gelen lastikler neden dökülüyor?

Amazon Almanya dan gelen lastikler neden dökülüyor?

Bayat, eski, uygun olmayan koşullarda saklanmış. Yorumlarda bu konularda çok fazla şikayet var, ona rağmen alan arkadaşlarımın da lastikleri 1 ayda çatlak çatlak oldu.
Bir de takım satılan lastiklerin tek gelmesi olayı var. Bu ikisi birleşinde Amazon DE'den lastik almak cesaret işi.

Bayat, eski, uygun olmayan koşullarda saklanmış. Yorumlarda bu konularda çok fazla şikayet var, ona rağmen alan arkadaşlarımın da lastikleri 1 ayda çatlak çatlak oldu.
Bir de takım satılan lastiklerin tek gelmesi olayı var. Bu ikisi birleşinde Amazon DE'den lastik almak cesaret işi.
Pek katılmıyorum size. Çünkü lastiğin üstünde üretim tarihi yazar zaten ben oradan son aldığım lastik 2021 sonlarinda üretilmişti örneğin. Eski lastik gelirse iade etmesi basit bisiklete takmaya gerek yok. Tek gelmesi olayı ise tek fiyatına çift lastik aldınız mı siz hiç :) o biraz biz alıcıların uyanıklığı diyelim. Bende aldım tek geldi sonra geri gönderdim 920 liraya çift gp 5000 kimse kimseye vermiyor maalesef. Gelen lastik yine 2021 4x hafta uretimiydi bu arada.

Pek katılmıyorum size. Çünkü lastiğin üstünde üretim tarihi yazar zaten ben oradan son aldığım lastik 2021 sonlarinda üretilmişti örneğin. Eski lastik gelirse iade etmesi basit bisiklete takmaya gerek yok. Tek gelmesi olayı ise tek fiyatına çift lastik aldınız mı siz hiç :) o biraz biz alıcıların uyanıklığı diyelim. Bende aldım tek geldi sonra geri gönderdim 920 liraya çift gp 5000 kimse kimseye vermiyor maalesef. Gelen lastik yine 2021 4x hafta uretimiydi bu arada.

Tabii ki katılmayabilirsiniz ama bir sorum ve birkaç notum var:

Lastiğin neresinde üretim tarihi yazıyor? 2021 sonlarında üretilmiş olan son aldığınız lastiğin ya da başka bir bisiklet lastiğinin üstünden fotoğraflayıp paylaşabilir misiniz? Otomobil ya da motosiklet değil tabii, bisiklet lastiği için soruyorum.

(link)'in ya da sık sık satılan Vittoria Zaffiro Pro'nun yorumlarına ((link), (link), (link)) bakın. Sıkılmadan şöyle birkaç sayfa okursanız şikayetlerin tek tük değil, ciddi çok olduğunu görürsünüz.

Tek lastik fiyatına çift lastik de başka ürünler de aldım. İyi fırsat kollar ve değerlendiririm, hakkımı da hiçbir zaman yedirmem. Çift lastik satıp tek lastik göndermenin alıcı uyanıklığıyla zerre ilgisi yok. Amazon bağıra bağıra sayfasında "bir ÇİFT lastik" diye yazıyorsa alıcı uyanık da olsa, aptal da olsa, zeki de olsa, gerizekalı da olsa bir ÇİFT lastik almayı bekler ve %100 haklıdır, ÇİFT yazıp tek gönderen her türlü haksızdır. Burada fiyatın hiç önemi yok.

Şuradan itibaren, takip eden mesajlara da bir bakın, forumumuz kullanıcıları çift yerine tek lastik gelmesi hakkında ne düşünüyormuş: Yurtdışı alışveriş

Son düzenleme:
Tabii ki katılmayabilirsiniz ama bir sorum ve birkaç notum var:

Lastiğin neresinde üretim tarihi yazıyor? 2021 sonlarında üretilmiş olan son aldığınız lastiğin ya da başka bir bisiklet lastiğinin üstünden fotoğraflayıp paylaşabilir misiniz? Otomobil ya da motosiklet değil tabii, bisiklet lastiği için soruyorum.

Aldığınız ürünün ya da sık sık satılan Vittoria Zaffiro Pro'nun yorumlarına bakın. Sıkılmadan şöyle birkaç sayfa okursanız şikayetlerin tek tük değil, ciddi çok olduğunu görürsünüz.

Tek lastik fiyatına çift lastik de başka ürünler de aldım. İyi fırsat kollar ve değerlendiririm, hakkımı da hiçbir zaman yedirmem. Çift lastik satıp tek lastik göndermenin alıcı uyanıklığıyla zerre ilgisi yok. Amazon bağıra bağıra sayfasında "bir ÇİFT lastik" diye yazıyorsa alıcı uyanık da olsa, aptal da olsa, zeki de olsa, gerizekalı da olsa bir ÇİFT lastik almayı bekler ve %100 haklıdır, ÇİFT yazıp tek gönderen her türlü haksızdır. Burada fiyatın hiç önemi yok.

Şuradan itibaren, takip eden mesajlara da bir bakın, forumumuz kullanıcıları çift yerine tek lastik gelmesi hakkında ne düşünüyormuş: Yurtdışı alışveriş

İnanın yıllardır amazondan/diğer sitelerden çok uyguna ürünler aldım bazen hiç ihtiyacım olmamasına rağmen uygun diye aldığım onlarca ürün vardır hak mevzusuna gelince thh verirsen uğraşırsınız lakin bu yurt dışı alışveriş olduğu için öyle kolay olmuyor. Thh den çok dava kazanmışimdir bu şekilde. Haklısınız çift yazıyorsa çifttir ama fiyatta tektir ortada yani amazonda kod girip satış yapıyorlar bazen resim ile ürün içeriği farklı oluor tamamen barkoddan kaynaklı hatalar.
Yorumlar kısmına gelince o yorumları sadece germany satıcılılar değil diğer satıcıların ürünleri de oluyor. Ben uygun bulduğum ve Amazon güvencesi ile bir ürün yakalarsam alırım şahsen sorun çıkarsa da arkasında duran bir firma.
Şu anda bisiklete takılı Michelin için resim atıyorum keşke gp 5000 resmini cekseydim. İade etmeyen kişiler varsa kontrol edip resim atabilrler bize.
Bisiklet konusunda gördüğüm Continental ve Michelin üretim tarihlerini aynı arabalar gibi yazıyor. Diğer markaları hiç kullanmadığım için bilmiyorum.
Bu lastik pro 4 endurance mesela bu modeli 2015 de üretmiş firma. Şu anda sıfır da alsanız bayat lastik gelecektir mesela 7 senelik lastik. Biraz da lastik alırken üretim yıllarına firmanın halen üretip uretmedigini araştırmak lazım.
Continental ultra sport 3 içinde yakın zamanda atacağım resim :)

20220918_231209.jpg

• Beğen
Tepkiler: erhan erhan
Merhaba arkadaşlar mosso cavalier için lastik alıcam durano dd ve rubino pro arasında kaldım. Yol bisikletine yeni geçiş yaptım performans hız beklentim şuan için yok ne kadar az patlarsa o kadar iyi benim için. Ayrıca cavalierlara 28 mm lastik oluyor mu acaba

28mm yol bisikleti lastiğine geçmeyi düşünüyorum. şuan25mm. 28mm için ne önerirsiniz?

28mm yol bisikleti lastiğine geçmeyi düşünüyorum. şuan25mm. 28mm için ne önerirsiniz?
(link)

7.700 Km'de yalnızca 2 patlak yaşadım. Üzerinde çok fazla bir yıpranma görünmüyor. Yalnızca ufak cam, taş kesikleri var. Memnunum.

• Beğen
Tepkiler: efe.drngl
Merhaba konu açma yetkim olmadığım için buraya yazıyorum
Corelli snoop 5.3 kullanıyorum ve lastikler kabak oldu
Şu an aklımda Cst Rock Hawk ve Jack Rabbit var
Genel olarak toz toprak yoldan gideceğim mahallede asfalt yok bildiğimiz çünkü hangisini önerirsiniz.

merhaba bende 100 kg yum kilo almadan önce 90-95 arası 23c kullanıyordum fakat sonra 25 e geçtim ama şu son durumda kurtarmıyor gibi 110 hava basmama rağmen sanki yanakları çıkıyor gibi 28 e geçsem hız ve performans olarak nasıl etkiler acaba ?

Arkadaşlar Merhaba,

Bu lastiği kullanan var mı ? Tavsiye eder misiniz ? Race042 bisikletim için alacağım.
(link)

Arkadaşlar Merhaba,

Bu lastiği kullanan var mı ? Tavsiye eder misiniz ? Race042 bisikletim için alacağım.
(link)
Çoğu kişi Türkiye şartlarında kullanıyordur bu lastiği biraz ağır bir lastik ama dayanıklı bir latik tanesi 385 gram gibi bir rakam.

Geri