Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletinde lastik seçimi

@a.valverde
4000 II lerin gerek yol tutuşu gerekse ıslak veya kuru zemin performansı çok güzeldi fakat benim kiloma ve kullandığım psi'a pek uygun değil sanırım, 95 kg ım ve genelde bu lastikleri 110-120 psi da kullandım, ikisinin de yanakları yırtıldı ve lastik daha ömrünün başındayken kullanılamaz oldu. Benim 4000 II lerle bir problemim yok.
Merak ettiğim asıl lastik Michelin Pro4 Endurance V2 modelidir, kullananların fikirlerini duymak isterim.

Scudo
@Eser Sevinç

98-105kg arası gidip geliyorken aynı lastiği 100psi ile kullandığımda hiç sorun yaşamadım, ancak ne zaman 100psi üzerine çıksam her defasında lastiğim patlıyordu. Belirttiğim uygun psi'de kullanınca bir kaç defa patladığı olmuştu, onlar da lastiğe giren sivri metal parçalardan dolayı idi.

bilmiyorum katilirmisiniz ancak, urunun , uretim yili , kullanim kosullari ve kullanim yeri, kullaninin teknik verileri vs . kisaca , lastigin omru konusunda cok degisken var , bence , guvendiginiz lastikte karar kilip bunu kullanmaniz en iyi secenek. :) bu arada yeni trend , siz de biliyorsunuzdur muhakkak , Conti 5000 GP II ve bakalim bunun icin ne gibi yorumlar gelecek.

Şuan Continental Ultra Sport II kullanıyorum, tam bir F/P canavarı, biraz eskimeye başladılar o yüzden yeni lastik araştırmaya başladım

@Eser Sevinç
yeni lastik arastirmasi konusunda sizinle hem fikirim , benim planim mayis ortasi gibi 5000 GP II almak ve yaz aylarindaki suruslerde kullanmak ve buna bagli yorumlari buradan paylasabilrim..

Michelin pro 4 endurance , Türkiye de satılmayan ama.ydisina giden tüm arkadaşlarin dönerken almasini tavsiye ettiğim bir lastik. Hiç düşünmeyin her anlamda sizi memnun edecektir.

@Srcnkrtlms
Bu lastiği bende çok duydum. Güzel bir lastik anladığım kadarıyla.

@Srcnkrtlms
bende mosso legarda 1824 -eşimde salcano cıty 20v var ikisinide yeni aladık ama üzerlerindeki lastikleri patlamaz lastşk ile değiştirmek istiyoruz... kilom 95 bu lastik bana uygun mu sizce. hiç diş görünmüyor kayma falan yapmaz değilmi. yurt dışı sitelerden(wiggele) sipariş vermeyi düşünüyorum.BAŞKA TAVSİYELEREDE AÇIĞIM TEŞEKKÜRLER.

@a.valverde

5000 ben aldım, hiç yazı bekleme derim.

• Beğen
Tepkiler: a.valverde
@burcinhan

cok guzel bir haber referans bakimindan. ne zamandir kullaniyorsunuz ve yorumlariniz nasil ?

250 km civarı oldu.

Islak zeminden bir tık öte kırağı yağmış yolda kullandım performansı iyiydi.

Ayrıca yolda gelen titreşim ve konfor da bariz bir artış var.

Akıcılığının daha iyi olduğunu söylemeye gerek yok sanırım.

• Beğen
@burcinhan
cok tesekkurler , yorumlariniz icin. O halde , benim de sureci hizlandirmam lazim :)

• Beğen
Tepkiler: burcinhan
Bahsettiğim kırağı yağmış yol fotosu aşağıda.

(link)

• Beğen
Şehir içinde kullandığım bisikletin yapısında biraz değişiklik yapmak istiyorum. Lastikte 28mm den 35mm e çıkmak ve biraz daha konfor sağlamak istiyorum.
Yaptığım araştırmada Schwalbe nin G-One Speed i bu aralıkta iyi göründü bana, yorumlar da iyi gibi. Bu modeli kullanan oldu mu hiç? Yorumlarını merak ediyorum. Hafif olması ve patlamaya karşı dirençli olması benim için önemli.

Performans ve ağırlık derdim yok, patlak koruması ve konforu yüksek olsun diyenlere Continental Gator Hardshell modelini öneririm. Katlanabilir modelini yaklaşık 500km'dir kullanıyorum ve daha önce geçmeye korktuğum bozuk zeminleri 10kg fazla ile (maalesef) rahat rahat geçiyorum. Lastik ebatının 700x28, jantların da öncekine oranla daha sağlam (Dt Swiss E1800) olmasının faydası öncelikli tabii. Daha önce kullandığım 4000 SII ile kıyaslayınca, asfaltta verdiği his hemen hemen aynı (bana göre!!), ancak daha ağır ve farklı amaca yönelik bir lastik olduğundan aynı kategoride tutamıyorum. Performanstan ziyade uzun yol (100km ve üstü) odaklı bisiklete binmeyi sevdiğim için şu ana kadar beklentimi fazlasıyla karşıladı.

bir konuda yardım isteyeceğim. çocuğun bisikletinin lasiğini değiştireceğim. salcano ng650. jantın içinde 26x1,75 yazıyor. üstündeki lastik orjinal üstünde gelen lastik ve 26x1,95 -50-559 yazıyor. şimdi ben 26 * ile başlayan her lastiği takabilirmiyim bu bisiklete. çocuk okula giderken biniyor biraz daha seri bir lastik istiyor tavsiye veirirseniz sevinirim.bir yerlerde bir tablo bulmuştum ama bi daha bulamadım.

(link)

bu lastiği almayı düşünüyorum kullanan varsa düsüncelerini söyleyebilr mi

Şehir içi için rubena flash stu mu önerirsiniz, Schwalbe Cx Comp mu? Fiyatları aynı. Önceliğim patlamaması.

• Beğen
Tepkiler: Erdem Topal
@Heisenberq
CX comp almaya karar verecek olursanız elimde 2 tane çok az kullanılmış var. (çıkartıp durano plus takmıştım)
Schwalbe Cx Comp 700x35c (2 Adet)

valla bende s2 4000 kullanıyorum. 4500km oldu ve bi bikere çok bozuk bir yolda taş kesti. (lastik basınçı daha düşük olsa kesilmezdi sanırım) onun dışında yağmurda veya virajlarda lastikle ilgili çok sorun yaşamadım. contiler yoldaki ufak şeyleri biraz topluyor sanırım ara ara lastik üzerinede göz gezdirin derim. lastiğin durumu oldukça iyi durumda. kullanma kılavuzunda lastiğin üstünde bulunan delikler artık gözükmeyecek durumda aşınmışsa ,değiştirme zamanı gelmiş diyor. benim hala yapacak yolum var gözüküyor.

bundan önce michelin v2 pro endurance conti ultra sport ve schwalbe lugano kullandım. bu lastikler ile 1000kmyi geçmedim. ama aralarında en iyisi michelin v2 pro endurance diyebilirim.

lastik konusunda yazılan çok şey var ama genel olarak olarak 500km maksimum 1000km kullanılıp yapılan yorumlar. ben 1,5 ayda zaten o kilometreden fazla yapıyorum. dolayısı ile yorum yaparken ve araştırırken bunu dikkate almak gerekiyor.

Geri