Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletinde SPD pedal şart mı?

Şart gibi birşey. Örneğin, 2000 liralık bir bisiklet alıcaksanız, 1700 liralık alın kalanını spd pedala ve ayakkabısına ayırın. O derece önemli :D Kaliperler falan da işe yaramaz.

Spd niye bu kadar önemli derseniz, artılarını sayayım siz karar verin. Spd herşeyden önce, bisikletle sürücünün tek vücut, tek parça olmasını sağlar. Bu durumda da ister istemez manevra kabiliyetini artırır Ayrıca sprintleri daha güvenli ve daha hızlı atmanızı sağlar. "Tork"unuzu yükseltir diyebiliriz : ) Sürüş güvenliğini önemli miktarda artırır, özellikle yağmurlu veya karlı havalarda. Ayrıca performansa da hatırı sayılır derecede katkısı olur. Yani tüm bunları 200-300tlye yapabiliyorken, yapın derim ben.

Scudo
En büyük artısını sizi zorlayacak yokuşlarda görürsünüz. Bunun dışında görsellik de çok önemli. Yol bisikletleri görünüź itibariyle estetik makineler. Yol bisikletinde düz pedal, tabiri caizse Adriana Lima'ya 45 numara kösele kundura giydirmeye benziyor.

@Bahadır S.
Ayagim hic kaymadi, hic de dusmedim.
Spd kullaniyorum ama sadece uzun sehirdisi turlarda. Onun disinda gereksiz...

Ben kesinlikle alacağım spd sl şu an bütçe yok diye almıyorum.Ancak kadansım hep 90 civarı ortalama.Hızım ortalama düşük nedense.pedaldan ayağım da kaymadı hiç neyse ki.Şehir de çok çok gerekli değil bence de.Alacagım yine de çünkü istiyorum [emoji41]

@clubber Teşekkür ederim peki pedal olarak ne almamı önerirsiniz ? Yada pedal olarak yol bisikleti pedalı aldığım takdirde kullanabileceğim rahat bi ayakkabı modeli biliyor musunuz ?

2012 senesinde açılmış konu,spd uzun yollarda kişiye avantaj olarak döner,eğimlerde yüzde 30 kar,ayakta çıkabilme rahatlığını sağlar,yalnız şehir içi sorunlu,şöyleki sağ taraf boyunca park eden araçlar yanından geçerken ayakkabı sağ kilitten çıkartılmalı,kapı açılmasına dikkat edilecek,bi anda önünüze yaya çıkar ise (gerçi binde bir) kilitten anında çıkarmak güçtür.

Spd pedal takılı iken lastik islanıp arnavut kaldırımlı tas sokaga tırmanısa gectıgın anda dık acıyla gırsen bıle araba gıbı drıft yapabılırsın :D Tecrube ile sabit. İlkinde dusuyorsun sonra cok keyıfli geliyor hehehehehhehe o derece guc uygulayabılıyorsun pedallara.

@Kudret Kurtcebe abi pedalın yaylarını gevşetirsek ilk kullanmaya başladığımızda aniden yaya karşımıza çıksa bile ayağımızı daha çabuk kurtarırız diye düşünüyorum, bilemedim abi. Senin ayağı çabuk kurtarma ile ilgili tavsiyen ne olur ?

trafikli yollarda kullanmayacaksan yani denge-düşük hız-araçlar arası geçiş-duran araçlar-yayalara yol verme vs filan olmayacaksa spd güzel.
şehir içinde kullanacaksan tam tersi olumsuz; düşme riskin çok fazla. mesela, caddebostan sahilde tehlikeli bile olabiliyor.

ben genelde şehir içinde kullandığım için altı bol tırtıklı hafif bir spor ayakkabı ve çok hafif bir pedal ile pekala rahat edebiliyorum.

@cyclopath
Ben kullanıyorum spd kadar olmasada özellikle yokuşlarda çok katkısı oldu hemde bütçe dostu ve istediğiniz ayakkabıyla kullanabiliyorsunuz

• Beğen
Tepkiler: Ruhpastası
Bence SPD, bir bisiklette yapılabilecek en iyi performans geliştirmesi. Fiyat/performans oranı en yüksek upgrade(Sonra da lastik geliyor)
Cyclocross bisikleti mtb sistemiyle kullanıyorum. Ayakkabının(mt34) normal bir spor ayakkabı gibi olması çok büyük avantaj, kalleri yere değmiyor ve yürürken rahat. Hiç sırıtmaz yani günlük kullanımda. Kesinlikle tavsiye ederim.

@Atilla Gobel

Atilla dostum ,bu da bir çözüm tabi
çabuk kurtarma ise tamami ile seri harekete bağlı, çoğu zaman bu işi yapmak oldukça güç.

@Mustafa Kocabaş bende mt34 almayı düşünüyorumda herhangi bi eksisi varmı acaba ? Birde yol bisikletinde mi kullanıyorsunuz ben yol bisikletinde kullanmayı düşünüyorum bu ayakkabıyı.

@Tugaycinar Cyclocross bisikletinde kullanıyorum. Pedal da t400 clicker bu arada. Normalde 44 numara giyiyorum. 44 sıktı, 45 hafif bol geldi. 44.5 olsa tam olacakmış ama havlu tarzı çoraplarla iyi oluyor.
Kalıbı sert baya. Özellikle uç tarafları. Görüntüsü spor ayakkabı gibi olsa da daha çok trekking ayakkabısı gibi. Tabanı normal bir ayakkabıya göre oldukça rijit, spd-sl ile kıyaslama imkanım ise olmadı. Bağcıkların gözleri metal ve çok sağlam duruyor. Ayakkabıda hava alması için boşluklar var sıcaklarda sıkıntı yaratmadı bana. Ama öyle her tarafı açıklık da değil, ayakkabı kılıfı ile kışın da kullanılabilir. Ağır sayılabilecek bir ayakkabı ayrıca.
Bu ayakkabıyı tercih etme sebebim, bisikletten inip normal bir şekilde yürünebilmesi. Bisikletle bir yerden bir yere giderken çok avantajlı.
Ama eğer bisikleti sadece bisiklet turlarında sürüyor olsam, amaç sadece sürmek için sürmekse yol bisikleti ayakkabısı tercih ederdim. Bu şekilde sürdüğüm de oluyor ama ulaşım için de kullandığım için ve tek bir ayakkabı alabilecek olduğum için bu tarz bir mtb-trekking ayakkabısı tercih ettim.
Kesinlikle tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: Tugaycinar
Beyler merhaba,
Bu spd-sl olayını 1-2 kez denemiş ve beğenmemiş birisi olarak yeniden spd olayına girmek istemiyorum. Fakat wellgo platform ve yol bisikleti arasında olan at ve kelebek ilişkisi durumu beni rahatsız ediyor :D

Kilitli olmayan ama estetik açıdan güzel olan bir pedala da henüz denk gelmiş değilim eğer varsa bileniniz, göreniniz lütfen bir tavsiyede bulunsun.

Spd sl yerine normal spd kullansanız? Ben öyle yapmayı düşünüyorum cünkü. Arada ne kadar fark var ki?

Ben ayakların kilitlenmesine karşıyım arkadaş! Sıkıntı basıyor beni biryerimi istediğim gibi hareket ettiremezsem :D

Bu hafta r540 pedal ve r065 ayakkabı aldım. İlk deneyimim yarın olacak, takipteyim konuyu, buradan değerlendirme yapmayı düşünüyorum.

SPD-SL kullanıyorum, hafif seviyede duruyor pedal. Topuğunuzu döndürdüğünüz gibi çıkıyor zaten, hiç çıkmadığı olmadı. Evde denerken bi düşecek gibi olmuştum, ayağımı yere uzatma refleksiyle çıktı mesela :) Bir iki ufak düşüşte de aynısı oldu, hafif sıkılıkta kullanmakta fayda var diye düşünüyorum.

SPD pedale geçin fakat yarım saatlik mesafelerde normal ayakkabı kullanın olsun bitsin.

Geri