Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletinde SPD pedal şart mı?

spd pedala o kadar rahat geliyorki düz pedal tad vermiyor artık. daha güzel yüklenebilrsin spd pedalla.

• Beğen
Tepkiler: celikeren
Scudo
@mehmet.ali

Yol pedalı kadar olmasa da estetik açıdan pek aşağı kalır yanı yok, ayrıca çok hafif. 265 g.

(link)

https://i.hizliresim.com/NronEk.jpg

@mehmet.ali
(link)
(link)
şu iki pedal çok hoş fiyat olarak biraz tuzlu ama şıklık konusunda sıkıntınız kalmaz diye düşünüyorum :)

yayasız arabasız uzun yollarda spd kullanılabilir, gruplarla çıkılan şehir turlarında bile gereksiz
spd kullanıp yardıramadıktan sonra keyif alamazsın

@Engin er.
evet arkadaşlar, toplaşın, ilk kilitli pedal deneyimimi sizinle paylaşmak istiyorum. ayakkabım ve pedalım geldi. aslında yeni bisikletim için almıştım pedallları ne var ki, bisiklet elime henüz ulaşmadı. şehir bisikletime hemen montajını yaptım ve ilk deneyimimi yaklaşık 3 hafta önce apartmanın bahçesinde, bisiklet sürmesini yeni öğrenen çocuklar gibi yaptım. tak çıkar, tak çıkar, çıkar tak. oldukça yoğun bir çalışmam oldu. ertesi günü şehir içine girmem gerekti ve yaklaşık 40 km lik bir tura dahil oldum. uzun süre bisiklet sürmediğim için aradaki farkı anlayamadım, ama performansa etkisi olduğunu tahmin edebiliyorum. elimde somut veri yok elbette. :) işe gelip gitme sezonu başlarken, şehir içinde rahatsız etmesin diye çıkarmayı planlıyordum ama üşendiğim için kaldı. yaklaşık 10 gündür de işe gelip gidiyorum. uzun zamandır kullanıyormuşum hissi var. insan en çok bilmediği şeyden korkarmış, ben de bu kilit işinden çok korkuyordum. korkularımın büyük kısmı yersizmiş.

düşme yaşamadım, ayarını en gevşeğe almıştım, apartmanın bahçesinde 2. denememde öyle bir tehlike yaşadım ama zorlayınca çıktı. şu an sertlik ayarını biraz daha sıktım, öyle kullanıyorum. çıkarmayı pek düşünmüyorum. ayakkabılar ilk etapta oldukça garip geldi, yürümekte zorlandım ama şimdi onunla yürüyebilmek de güzel his. bale yapar gibi ( burasını abarttım). kilitli pedal şart mı değil mi sorularının yanıtını şimdilik veremeyeceğim ama yeni başlayacaklar için izlenimlerim şimdilik bu kadar.

Performans için şart, keyif sürüşü için çok da lazım değil bana göre.

SPD bir kere herşeyden önce bir bisiklet için gidon gibi bir şey. Gidon yoksa çok rahat ve çok kontrollü hatta ergonomik bir sürüşü unutun. Mesela normal bir koltuk vardır birde ayrıca sertifikalı ortopedik onaylı belgeli koltuk vardır biraz pahalıdır ama farkedersin rahatlığı işte spd de harika ortopedik ve uygun bir bisiklet sürüşü için gerekli. Bisikletle sadece geziye çıksanız bile günlük kısa mesafelerde kıllansanız bile biraz para ayırıp almakta yarar var. Daha sağlıklı kas gelişimi için. Normal pedal kullanırsanız baselerde genişleme yapar ama spd basrleri orantılı tutar. Bacak haraketinden daha çok kas çalışır spd sadece verimi arttırmaz daha doğru bir egzersiz imkanı sunuyor.
Spd yada spd sl farketmez ama spd sl biraz daha pahalı ve daha mm ayar sağlıyor. Spd sl asılfark kilit yüzey alanını arttırıp pedalın kendisini hafifletiyor ve normal kullanıcının hesaplayamacağı bir aerodinamik sağlıyor yani spd sl
Ayakkabı+pedal en aşşağı 500 tl ye çıkarken aynı paraya 100 tl ye spd ve 400 tl ye çok iyi bir ayakkabı alınıyor. Ayrıca sllerin kallleri 2-4 sene dayanır ama spd daha çok dayanır ayrıca ucuzdur değişimi. Sl yarış işi içindir hiç kasmayın ama 15-16 yaşından sonra daha kontrollü bisiklet kullanmaya başlayan herkesin mutlaka alması gerekir.

@Burak_Cakir kesinlikle katılıyorum Hem MTB de Hemde Yolda kullanıyorum çok iyi bence. Dağ tepede bile kullanıyorum hiç düşmedim daha.
önemli olan devamlı aklında olması, yavaşladığın zaman ayağı çıkarmaya hazır olmak lazım.
Bu manuel vitesli arabadan otomatik vistesli araba ya geçiş gibi birşey :)

Spd pedalsız bir yol bisikleti düşünülemez.Spd sadece yokuşlar değil düz yolda da avantaj sağlıyor.Çünkü pedala aynı noktadan basıp ayak en verimli şekilde çalışıyor hemde ayağın pedaldan çıkması mümkün olmadığı için sprint yaparken de bize gücümüzü tam olarak pedala yansıtmamızı sağlar.Bence yol bisikletini spd olmadan kullanmak aynı futbol maçı gibi 1-0 eksik başlamamızı sağlar.

ben 2-3 hafta oldu ayakkabıyı.. benim pedallar 2 taraflı bir tarafı düz bir tarafı kilitli olabiliyor. açıkcası bende korkuyordum ilk denemeden önce. evin önüne kaldırımın orada bir ileri iki geri denmeeler yaptım. kendi kendime düşmeyeceğim uleynnn derken degemi ters tarafa verip düştüm :) tabi çocuklarda beni görüp kahkayı bastılar. neyse sonra pedal çıkarma için ayar yaptım bi kaç uzun tur yaptım. bende %20-25 cıvarında bir hızlanma oldu.

yanlışsa düzeltin beni ama trafikte genelde şu şekilde kullandım. ışıklara yaklaştıgımda ilk olarak sol ayağımı pedalldan çıkarıp dengemi ayarlıyorum sağ tarafım serbest ise onu çıkarmıyorum sol ile dengemi sağlayıp tekrar kalkıyorum. ben bu şekilde yogun istanbul trafiğinde bir sorun yaşaamadım.

bir korkum daha var henüz yüzleşemediğim.. önceden mesela bebek yokuşunu çıkmıştım. şimdi bu spd lerle tekrar denemek istiyorum ama çok dik yokuşlarda pedal ayağımdan çıkaramam diye düşünüyorum. standart yokuşlarda iyi de çok dik eğimlerde sorun olabilir gibi geliyor bana.

İkilemde kalanlar için, hem spd hem platform tipi pedallar var. Başlangıç/orta seviye kullanıcı için iyi bir ürün bence.

(link)big_92c4752fd9f947a5ae333a6bfb7bfaf9.jpg

Yol bisikletinde spd şart mı? Spd'ye gerek yoksa aslında yol bisikletine de gerek yok, neden daha konforlu bir bisiklet alıp rahat etmiyorsun ki, bu işkencenin amacı ne?

• Beğen
Tepkiler: hakanemrez
Yani hem yol bisikleti süreyim, hem sele rehet olsun gidona eğilmeyim, o zaman kullanmayın. SPD pedal candır.

SPD kullanmak şart değil. Onu diyenin alnını karışlarlar.Bu böyle olacak diye bir kaide yok arkadaşlar, spd pedal olacak diyen dogmalarla yaşar. Çok kibar bir şekilde spd pedalsız yol bisikleti kullanabilirsiniz elbette.Bu demek oluyor ki isteyen kullanır, isteyen kullanmaz. Burada önemli olan zorunluluktan ziyade kullanıp, kullanmama tercihimize göre alacağımız sonuçlardır. Zaten bir çok arkadaşımız sağ olsunlar tecrübelerini aktarıyorlar.

Ben elzem olmayan şeyleri kalıplara sokmayı pek uygun bulmuyorum bu hayatta. SPD pedal tercihi bunlardan sadece bir tanesi sadece. Öyle yol bisikleti kullanacaksan, spd pedal takacaksın demek zorbalığın daniskasıdır.

@Atilla Gobel Hay ağzına sağlık atilla bey yaa.yorumlar hakikaten akla ziyan valla yok efendim spd yoksa yol alma binme süper valla:D:D 13-14 kg'lık peugeotlar'la adamlar fransa turlarını bitiriken spd pedal kullandılar sanki yaa.herkes bir proff arkadaş anlamak ne mümkün hadi bakalım spd'ciler görelim sizleri bebek eğimlerinde kudret abi bas,bas bağırıyor adam yok meydan'da kartepe eğimleri sizi bekliyor.

burda eminim bir çok arkadaşımız bana katılacaktır bir süre sonra spd inanın daha güvenli geliyor.ilk başlarda yanıma spd ayakabı

Spd tabiki şart değil tabi,arabada vites atmak gibi düşünün aklınıza gelmese dahi o işlemi yapıyorsunuz.çokta elzem bir şey konularca tartışılcak bir şeyi yok bence topuğunu kaydırıyorsun çıkıyor denemeyenler biraz sürüş yapınca çok daha iyi anlayacaktır beni

spd başlamak için bence en güzel zaman grup sürüşleri grubun arkasına geçiceksiniz onlar çıkardımı sizde taktımı sizde takıcaksınız ( gidin grubun içine girin milleti düşürün demiyorum :D )

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Onur Çakmak
Spd pedal şart değil tabii ki , yol bisikleti kullanmak da şart değil zaten ama böyle keyif veren bir şeyden neden kendimizi mahrum edelim ki :cool:

spor arabaya lpg taktırmak da özgürlüktür. araba lpg ile de çalışır. ha performans istiyorum diyorsan spd şart. ama hem spd kullanmayı dayatmayın hem de yüksek performans isterim diye bir şey yok. o taviz verilecek.

Spd pedal kullanmak bana keyif veriyor, normal pedal kullanırken böyle bir tuhaf oluyorum. Hatta normal spor ayakkabı ile spd pedal kullanırken de garipsediğim oluyor. Pedalı itme ve çekme işlemi daha rahat ve kolay. Özellikle eğimli yolları çıkarken fark hissediliyor. Bence spd pedal ve spd ayakkabı olmazsa olmazdır. Öyle yani.

Geri