20 yıl kadar önce 30 kg lık bi MTB kullanıyordum o zamanlar baldır kaslarıma çekiç ile vurunca tahta dan gelen sese benzer bir ses geliyordu şimdiki gibi bıngıl bıngıl değildi elbette.
Sonra 2 yıl önce dedim bisiklete tekrar başlayayım kilo veririm gittim Cannondale Badboy 9 aldım. 29 inch tekerler ile devasa bi 58 kadro. Makine 33 yanak genişliğinde bir dişsiz lastiğe sahipti. aaa ne kadar ince dedim ve başladım rüzgar ile yarışmaya. 1 yıl kadar sonra öğrendim ki makine sadece bir TUR bisikleti
Yada Şehir Bisikleti vari bir hybrid.
Hayallerim suya düştü zevkim geçti. Elimde kini değerlendireyim dedim Brooks sele aldım en kalitelisinden çamurluk bagaj vs. en sonunda da bir bisiklet bilgisayarı. Ama keşke o bilgisayarı almayaydım. Okuyorum sitede 120 kadans vs ben benimkisine bakıyorum ancak 55-65 yok olmuyor. ORtalama hız 15-18 arası daha yukarı çıkamıyorum. Hanımın geotec dağ bisikleti var onla şehir turu haricinde birşey yapamıyoruz. Hızımız 8-10 km / h
Sonra bir gün bir arkadaşımdan aldım bi Turbolu bi Canyon. Hayatım değişti şuan ortalama hızım 25km/h lerde. Daha da gelişeceğime eminim. Çok dik rampalarda soluk soluğa kalsamda bisikletten inmeden çıkıyorum. Bacaklarım daha fazla yoruluyor rüzgarın yüzümü yalayışını ve serinliğini hissediyorum. Bu gün rampa aşağı en küçük vites te 57 km /h i gördüm kamyon solladım yahu
Haaa şehir içinde zaten paso araba solluyorum adamlar basamıyor. Şehir içi hız ortalaması 30 lar da.
Bence MTB den yol a geçeceksen acele etme. Dağda bayırda, kaldırımda, mazgal da çamurda kar da su da bol bol sür. Hatta MTB yi satma. Kullanmaya devam et.
Günün birinde bir Land Rover Jeep almıştım kendimi özgür hissediyordum, şimdi taksi ye biniyorum kaldırıma bile çıkamıyorum
Sende böyle olma. Yoldaki mucur bile seni korkutacak yol bisikleti alınca. Ama arabalarla yarışacaksın.
Mahalle bebeleri de birden karşında ingiliz oluyor. Seni turist sanıyor