Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletine geçtikten sonra yaşadığınız değişimler

@Işıklar Gazisi ince kalın lastik derseniz insanları yanlış yönlendirirsiniz. O karşılaştırma 23 ve 25 ile ilgili.

Lastiğin ağırlığı ve aero dinamiği hesaba katılmıyor. Pro yarışlarda 25c kullanıyorlar, paris - roubaix yarışında ise 28c kullanıyorlar. 30c şu anki teknolojiyle daha yavaş kalıyor..

• Beğen
Tepkiler: Işıklar Gazisi
Scudo
ufak vücut hareketlerinin çabuk ve büyük tepkisi, frenler zayıf geliyor bana ,oldukça çabuk hızlanıyor, yokuş rahat çıkılıyor, sahilden sultanahmete çabucak çıkıyorum mesela önceden denemiyordum bile, bazı arkadaşların dediği gibi daha masraflı kıyafet , aksesuarlar ve zaman zaman patlayan lastikler.Bütün bisikletleri seviyorum ama yol bisikleti daha fazla konsantrasyon daha uzun yollar anlamına geliyor bende.

Şehir içinde delirtebilir yollar kötüyse mtb de bunnyhop yapmayı kesinlikle öğrenin yoksa ya tamamen yavaşlayıp geçiceksiniz çukurlardan yada jantınızı yamultmaya alışıcaksınız. Lastiği için yolda kaldığınızda eğer kaliteli bir lastik almak istiyorsanız bikere 100 psi basabilecek bir el pompası ve kaliteli bir iç lastik almanız lazım yoksa lastiğin kenarklarını yıpratırsınız böyle siniri edici mtb den daha masraflı şeyleri çıkabiliyor.

Tek başına yol bisikletine geçmek bir şey ifade etmez. Yol bisikleti aynı zamanda karbon olmalı. Evet karbon bir bisikletin verdiği hissiyat başka bir şeye benzemez. Heleki alü yol bisikletinden alzcağın bütün tadı tuzu götürüyor. O metalin verdiği sert ve geç bildirim veren hissiyatı sevmiyorum. Karbon ile yolun arızaları ve bisikletin hissizliği yerine sürüşe odaklanıyorsunuz. Evet yol karbon ile güzel.

İlk duruş açısından sıkıntılı diye düşünüyordum yol bisikletini,sonradan kendim alınca öyle olmadığını gördüm. İlk haftalar sprint e bile kalkamıyordum. :koptum: Şuan her türlü sürüyorum ama virajlarda hala tam olarak yatamıyorum o_O

Enesklf07 Bende bi yatirayim dedim bayagi oldu kenarda tas varmis Dustuk kafayi yardik on teker yamuldu canti SİZ olun fazla dikkat edin toparlamasi zor oluyor hafif oldugu icin yolun kenarinada fazla yanasmayin virajlar da

Ben sağ ayağı kilitledikten sonra sol ayağımı kaldırıp pedala koyamamıştım. Bisikletçiden sahile kadar 500-1500m arası bir mesafeyi sadece sağ ayağım ile pedal çevirerek ilerlemiştim. Sahilde haa gayret deyip pedala taktım. Garip bir sorundu benim için. Ortalama hızda ise 5-10 km artış farkettim. 32mm lastikten 23mm lastiğe geçmenin sonucu olsa gerek. :D

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: erdemdurmus
Dağ bisikleti ile kıyaslayınca yol bisikletinde daha çok dikkat! etmek gerektiğine karar verdim.

Yol bisikleti sayılmasada MTB den cx'e geçtim. Ve tabi cx'i başladım yol bisikletine çevirmeye :D Şu an schwalbe durano plus zırhlı tekerler var üstünde. Cx'in yol bisikletine göre artısı istediğin zaman dişli tekerlere geçip ormanlara dalabiliyorsun. Konuya döner isek 1- MTB deki konforu kesinlikle arama, 2- cx yada yoldaki hızlarıda MTB de görmeye çalışma, 3- MTB de her daim yanında taşıdığın eşyaların oranında düşüş ( Çünkü kendini bir anda kendin ile yarışırken buluyorsun ) , 4 - Segment savaşlarında yer kapma mücadelesi, 5 - Kendi segmentlerini oluşturup hadi maçan yiyorsa geçte görek havaları , 6 - Aerodinamik hesaplarda yapabildiğini farketme, 7 - MTB de bir kişi bile sormuyorken yola geçtiğinde "abi kaç basıyor bu " sorularına muhattap olman, v.s. v.s. v.s. :komik::ckkmk:

20 yıl kadar önce 30 kg lık bi MTB kullanıyordum o zamanlar baldır kaslarıma çekiç ile vurunca tahta dan gelen sese benzer bir ses geliyordu şimdiki gibi bıngıl bıngıl değildi elbette.

Sonra 2 yıl önce dedim bisiklete tekrar başlayayım kilo veririm gittim Cannondale Badboy 9 aldım. 29 inch tekerler ile devasa bi 58 kadro. Makine 33 yanak genişliğinde bir dişsiz lastiğe sahipti. aaa ne kadar ince dedim ve başladım rüzgar ile yarışmaya. 1 yıl kadar sonra öğrendim ki makine sadece bir TUR bisikleti :D Yada Şehir Bisikleti vari bir hybrid. :D Hayallerim suya düştü zevkim geçti. Elimde kini değerlendireyim dedim Brooks sele aldım en kalitelisinden çamurluk bagaj vs. en sonunda da bir bisiklet bilgisayarı. Ama keşke o bilgisayarı almayaydım. Okuyorum sitede 120 kadans vs ben benimkisine bakıyorum ancak 55-65 yok olmuyor. ORtalama hız 15-18 arası daha yukarı çıkamıyorum. Hanımın geotec dağ bisikleti var onla şehir turu haricinde birşey yapamıyoruz. Hızımız 8-10 km / h

Sonra bir gün bir arkadaşımdan aldım bi Turbolu bi Canyon. Hayatım değişti şuan ortalama hızım 25km/h lerde. Daha da gelişeceğime eminim. Çok dik rampalarda soluk soluğa kalsamda bisikletten inmeden çıkıyorum. Bacaklarım daha fazla yoruluyor rüzgarın yüzümü yalayışını ve serinliğini hissediyorum. Bu gün rampa aşağı en küçük vites te 57 km /h i gördüm kamyon solladım yahu :D Haaa şehir içinde zaten paso araba solluyorum adamlar basamıyor. Şehir içi hız ortalaması 30 lar da.

Bence MTB den yol a geçeceksen acele etme. Dağda bayırda, kaldırımda, mazgal da çamurda kar da su da bol bol sür. Hatta MTB yi satma. Kullanmaya devam et.

Günün birinde bir Land Rover Jeep almıştım kendimi özgür hissediyordum, şimdi taksi ye biniyorum kaldırıma bile çıkamıyorum :( Sende böyle olma. Yoldaki mucur bile seni korkutacak yol bisikleti alınca. Ama arabalarla yarışacaksın.

Mahalle bebeleri de birden karşında ingiliz oluyor. Seni turist sanıyor :D

Dün Bilkentten Odtü ye doğru rampadan iniyorum ( yaklaşık bi 3 km var iniş ) bisikletim 45 ---- 50 ----- 55 ----- 58km/h oldu ondan sonra da ne yaptıysam kar etmedi. Aerodinamik oturmaya çalıştım 62 oldu o kadar. Yani hani nasıl yağmur damlası inerken bütün yerçekimine rağmen belirli bir hızdan fazlasına ulaşamaz ya, bende aynen öyle oldum :D
Rüzgara kafa atsamda hızım 62 den bir tık artıyım demedi :komik::agla::komik:

Bu arada bisikletim 700*40c az çizgili lastiği olan düz maşalı bir tur bisikleti. Hafif sayılsa bile olmuyor daha hızlanmıyor.... :acpsnr::acpsnr::acpsnr:

• Beğen
Tepkiler: barisicyuz
Sürecek yol bulamıyorum :p Yol bulsam partner bulamıyorum :) Partner bulsam zaman bulamıyorum.Evet doğru bildiniz evleniyorum :)

• Beğen
Tepkiler: TafLan
henüz 1 ay oldu ama boxerların bacak kısımları dar gelmeye başladı. (sıkan boxerlar değil bol olanları, o sayede farkettim)

@mehmetsunu abi sizden bu sozleri duymak gozlerimi yasartti dogrusu.Bir zamanlar hem yola hem de karbona karsi oldugunuzu hala hatirliyor gibiyim

Mtb kullanırken, herşeye selam veriyordum. Bütün bisikletlilere, çiçeklere böceklere.

Alüminyum yola geçtim artık mtbmiş şehirmiş işim olmaz, begonyalara ve kır papatyalarına karşı nefretten başka birşey hissetmiyorum.

Gün geldi karbon yola geçme imkanım oldu. Artık sadece çok çok üst düzey karbonlulara selam veriyor, diğerlerinden gelen selamı almıyorum. Sevdiğim tek bitki kahve, o da double espresso şeklinde. Çay felan görmek istemiyorum.

Çok güzel bir başlık yorumları okuyunca para olsada hepsinden alsak diyesi geliyor insanın

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Beğen
Tepkiler: barisicyuz
Geri