Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletine geçtikten sonra yaşadığınız değişimler

Scudo
Yol bisikletine geçmek değil de, touring imi yol'a devşirme hayalim var. Aynı hazzı alamayacağım belki ama bi, önümüzdeki yaz sezonuna drop bar ve bir üst seviye set ile giriş yapıcam inşallah :)

Halihazırda bianchi m827'mden oldukça memnunum. Pedalladığım parkurlarda hem hızlı hem rahat şuan, aynı parkurlarda yol bisikletinin ince tekerini düşününce şimdilik bir korku var.

Yalnız yorumlar; sanki insanları yol bisikletine çekmek için gizli bi örgüt kurulmuş gibi :O ve malesef bu yorumlara katılıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Seko88
Yol bisikleti kullanımı farklı bir konu geçiş süreci kimilerini zorlayabilir ama konu geçiş sonrası bitmiyor ve alınan bisikleti kendinize göre fit hale getirmeniz gerekir. Sürüş dinamiğimde ciddi değişim yarattı.

(link)

• Beğen
Tepkiler: TafLan
Şehir bisikletimde pedli tayt kullanırken hissettiğim ağrıyı, yol bisikletine geçince hissetmediğimi fark ettim(taytsız durumda). :) Daha fazla eğilmeme rağmen sırtım daha az ağrıyor. Tek sorunum, sürerken yola bakmak için kafamı kaldırırken boyun kaslarımın sızlaması.

şehir bisikletini kullanırken yola çok odaklanmıyordum sağa sola baka baka sürüyordum yolun bozuk olup olmaması etkilemiyordu.yol bisikletinde tam tersi ufak bir bozuk alana denk gelmemek için sürekli kontrol halinde oluyorum.

kadans sensörü almıştım, held by custom yazıyor, neden böyle oldu? 14$'a almıştım. artı para mı ödemem gerekiyor şimdi?

Herkese şimdiden hayırlı bayramlar. Bende şehir bisikleti var. Yol bisikleti çok ilgimi çekiyor ama yol şartlarından dolayı korkuyorum binmeye. MTB den şehire geçince bile bi tuhaf oldum. Yol sınırlarını belirleyen beyaz sürekli çizgilerin üzerinde giderken bile dikkat etmezsem düşeceğimi hissediyorum Allah yol bisikletine binenleri korusun çok zor:) Hepimize kazasız sorunsuz sürüşler

Gerçek akıcılığı hissetmek sprint basınca 45 leri zorlanmadan görmek ki iyice kas yaparsak 50 km hıza çıkılır sprintte rüzgarsız ortamda

3 günlük yol bisikleti tecrübem şöyle oldu;

Avantajları:
MTB ile aynı tempoda pedal çevirsem bile 10 km daha hızlı gidiyorum

En son vitese atınca yorulmuyorum ve bisiklet yağ gibi akıyor

Rampaları çok iyi çıkıyorum, MTB ile yokuşlara lanet okurken şimdi yokuş gelsin diye bekliyorum

Yokuş aşağı 100+ hıza ulaşıyorsunuz

Dezavantajları:
Araziyi, merdiven inmeyi ve kaldırımdan atlamayı unutun

Tek teker, stoppie gibi hareketleri unutun

Çukurlar ve mazgallar büyük dert

Viraja bir MTB kadar iyi giremiyorsunuz

Yağmurda bir nebze binebiliyorsunuz ama karda binmeyi unutun

Alır mıydım? Evet ama cyclocrosslar daha iyi bence.

@ultrAhmet tek tekeri unutmaya gerek bence hocam, peter sagan mtb'yi bırakmış olsa da ruhu halen bırakmadığından mtb gibi kullanıyor bisikleti, azmedersek biz de yaparız belki :D

Ben yıllar sonra bisiklete tekrar başlarken tur bisikleti aldım. İki ay kullandım. Çevremden vızır vızır geçen yol bisikletlerini görünce "Acaba benim bisiklet mi gitmiyor yoksa ben mi gidemiyorum?" diye düşündüm. Kısa süre sonra yol bisikletine geçince fark ortaya çıktı. Yüz km civarı sürecekseniz ve asfalt yol kullanacaksanız mutlaka yol bisikletine geçin. Daha hızlı ve daha keyifli. Ama 10-15 km tıngır mıngır sürüyorsanız, her bisiklet uygun. Uzun/kamplı turlarda ve yüklü binişlerde ise mutlaka tur bisikleti gerekir. Dağda ise tabi ki dağ bisikleti...

@kapluj
Ben de tekteker yaptım, bunnyhop yaptım hatta kaldırımdan falan da atladım fakat ellerimi kırılacak gibi hissettim. Yapmamak daha iyi

• Beğen
Tepkiler: kapluj
hem mtb hem yol bisikleti kullanan biri olarak tabi yol bisikletini daha yeni aldım ve ilk 80 km lik turumu gerçekleştirdim çok güzeldi fazla uzanmaktan şikayetim oldu sırt ağrısı oldu sağ el parmaklarım çok cabuk uyuşmaya başladı bunların dışında hızlı bir bisiklet aldığımda seleyi ayarlamışlardı ben ayarını bozdum indirdim kaldırdım sonra sağ diz arka tarafımda ağrı oldu bayadır devam etmekte bacak kaslarında daha fazla kasılmalar oluyor mtb ye göre cyclocross bisiklet almak mtb gibi kullanım sunmaz araziye elbet girersiniz ama titreşimler çukurlar sizi pert eder mtb niz illaki vardır yanına yol bisikleti almak mantıklı yoksa melez bir bisiklet ile hem dağ hem yol olabilir ama tam bir yol yarış bisikleti seriliği vermez dağda da mtb konforu vermez bu yüzden ben gereksiz görüyorum şimdi yol bisikleti ile kaldırım inilir cıkılırmı hemde cok güzel inilip cıkılıyor ben condinental desensiz 25 lik lastikler var ona rağmen kaldırım iniyorum cıkıyorum tabikide yüksek süratle cıkmıyorum tek teker yapılıyormu hemde süper yapılıyor küt diye ön tekeri yere indermezseniz 10 numara yapılıyor gençlik sporun bisiklet klubündeki bebeleri bir görseniz canına okuyorlar yol bisikletlerinin tabi bisikletler kulubün yol bisikletleri sandığınız kadar narin bir bisikletler değil yeterki kullanmasını inmesini cıkmasını iyi bilin ayrıca bu kilitli pedal bu bisikletlerde şart ve keyif amaçlıda sürseniz diz ağrıları veya sırt ağrısı gibi durumları yok etmek için bike fit şart bisikleti kendinize bütünleştirmek lazım ince ayarlarla bolu da bir akadaşımız triban 3 ile mtb nin girdiği Abant tabiat gölünün cam ağaçlarının dibinde geziyor bildiğiniz yol bisikleti ile bu arkadaşı görseniz lan ne mtb si buda heryere gidiyor dersiniz süren kişiye bakıyor herşey ve yol bisikleti farklı kas gruplarını daha fazla çalıştırıyor baçaklarda ama bir mtb birde yol bisikletiniz varsa değme keyfine

Ben bisikletme kıyamıyom,kaldırımdan inerken durup bisikleti narince indiriyom,sanki kırılacak ,çok hassasım birşey olur diye,acaba piskologamı gitsem

@ultra 700 ersin valla ersin hocam ben 4 300 tl ye aldım cube yi ilk başta korka korka kullanıyordum bizim boluda gençlik sporun bisiklet kulubündeki yarışcı çocuklar var kulübün bisikletleri cube scott corratec felan adamlar ön kaldırıyorlar caddede vermişler bunlara antremandan sonra da evlerine gidip geliyorlar bisikletlerle kaldırımdan inip cıkıyorlar abi dediler bir mtb ye yakın sağlamlıkları var bu bisikletlerin dediler gerçekten öyle sadece inmeyi cıkmayı bilerek kullanmak gerek son sürat kaldırıma vurdurmadan kullanılıyor

Geri