Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletinizde hangi lastiği kullanıyorsunuz?

Hangi lastik?

• Continental Grand Prix 4 Season

• Continental Grand Prix 4000S

• Continental Grand Prix 4000S II

• Continental Gatorskin

• Continental GatorHardshell

• Continental Ultra Sport II

• Continental SuperSport Plus

• Continental GP Force II and Attack II

• Michelin Pro4 Service Course

• Michelin Pro4 Endurance

• Michelin Pro 3-4 Race

• Michelin Dynamic

• Michelin Lithion 2

• Schwalbe Marathon Plus

• Schwalbe One

• Schwalbe Durano Plus

• Schwalbe Durano RaceGuard

• Schwalbe Marathon Supreme

• Schwalbe Ultremo

• Schwalbe Ironman

• Schwalbe Lugano

• Vittoria Rubino Pro

• Vittoria Zaffiro Pro

• Vittoria Open Corsa Evo CX & SC

• Veloflex Master

• Hutchinson Serisi

• Challenge Serisi

• Maxxis Serisi

• Rubena Serisi

• Diğer

• Toplam katılım
    939
@r.ezk

4 seasonları kış mevsimi kullandım fazla km yapmadım yeni gibiler. Şu anda prix 4000s 2 kullanıyorum, kış inceden etkisini göstermeye başlayınca 4 season'lara tekrar geri döneceğim bu şekilde dönüşümlü kullanarak koşullara daha uygun lastik kullanmayı tercih edeceğim hemde aşınma sürelerini avantaja çevirmeye kararlıyım.

Yurtdışı yorumlarına göre 4 season'lar oldukça uzun ömürlü lastikler.

Scudo
Michelin pro 3 race service course kullaniyorum. Yumusak hamurlu ve epey hafif bi lastik. Cok cabuk patlayacagini soylemislerdi ama oyle cikmadi. Nazar degmesin hala goturuyor 1000km oldu

Bende Redstorm var, 900. km de. hala patlak yok. her türlü yolda kullandım.

Veloflex master kullanıyorum. Daha önceki lastiğim Schwalbe Lugano'ydu. Veloflex daha az patlıyor ama arka lastiği 500 km kullanmıştım ki yanağında oluşan yarık nedeniyle yenisiyle değiştirdim. Islak zeminde gayet iyiydi. Sıkıntı yaşamadım. Bir daha alır mıyım? Sanırım GP4000 SII'ye geçerim.

Merhaba, ben schwalbe ultremo aqua kullaniyorum. Oldukca memnunum. Yagmurda kullanmama ragmen sulama sularinda oldukca guven veriyor. 400 km kadar oldu 1 kere patladi. Sahil yolundaki aksamcilar sagolsun.Pahali bir secenek zorlayip almistim, memnunum.

Benimki yok listede eklenmemiş

Bontrager Race X Lite 700*23

Lastigin sol ve ortası siyah renk sag tarafı kırmızı.

Yorum yapan arkadaşlarımız yorumlarında vücut ağırlıklarını da belirtir ise çok iyi olur. Kuru, yağışlı hava yol tutuşu, patlak koruması ve yuvarlanma direncini etkileyen en önemli etkenlerden bence.

Maxxis Rouler kullanıyorum. Adından da çağrıştırdığı gibi yuvarlanma direnci çok düşük bir lastik.Patlama direncini arttırması için MAxxis çalışanları ipekböceği koruması kullanmışlar. Çift hamurlu bir yapısı var, orta taraf slick yan taraflar hafif tırtıklı. Islak - kuru performansı gayet güzel, özellikle ıslakta çok güvendiğim bir lastik. Bundan önce Hutchinson Equinox 2 kullanmıştım. Islak performansı Maxxiste daha iyi diyebilirim. Ancak Roulerlar pek uzun ömürlü değil gibi gözüküyor. Yaklaşık 6 bin km kullandım kılcal çatlaklar oluşmaya başladı. En fazla 10 bin gider diye tahmin ediyorum.

4000S'lerle 3500km yaptım. Japonla düzelttiğim bir kaç küçük yarık dışında şimdilik sıkıntı yok gibi.

Vittoria Open Corsa Evo CX bu lastiği forumda kullanan var mı ?

@Furkan TK

Belki okumamışsınızdır. (link)

Bende Conti GP 4000SII ve bu lastik arasında kaldım ama Conti alacağım büyük ihtimal.

@Tolga Çelebi

Evet bu yazıyı okudum. Conti GP 4000SII lastiklerin şahı zaten fakat Vittoria Open Corsa Evo CX üst düzey performanslı bir lastik olarak gözüküyor yurtdışı incelemelerinde. Vittoria Open Corsa'ya şans vermek lazım Conti'nin neredeyse birebir muadili lastik.

Conti 4season kullanıyorum, eski bontrager stok lastiklere göre her alanda daha iyi...

ChaoYang for EVAA <3

O değilde şöyle ucuz çifti 200 lira olan güzel fp lastiği önerisi olan varmı o conti gp 4000s2 falan teki 180 lira beni aşar o :(

Continental GrandPrix 4000-SII kullanıyorum yol tutuşu süper :harika:

Rubena Phoenix Racing Pro

ultremoların yol tutuşu conti kadar iyi değil. Yağmurda ve düz yolda contilerin yol tutuşu 10 birim olsa ultremo 8 falandır. Frenleme duruş mesafesinde contiler yine iyidir. 3000 km den sonra contilerin yol tutuşu ciddi şekilde zayıflıyor. ultremoların üstün yönü % 40 civarında daha uzun ömürlü. Ultremoda zamana göre yol tutuşunda azalma gözlemedim. Şuan 4000 km de kullandığım ultremolar. 6-7 gider diye düşünüyorum. contiyi 4000 kullanmıştım. Ömür ve verimlilik kıyasında ultremoyu tercih ederim.

Geri