Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletiyle en fazla hız

Scudo
@Ziya On Road Pedal basmayı bırakmak değildir ki o zaten o hızlara bisiklet çıkmıştır. Fatih pedal basıyorum sanmıştır sadece. 220 kadans çevirmek gerekir 52-11 kombinasyonuyla o hızı yakalamak için.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
hocam o hızda pedalın boşa dönmesi gerekiyor über bir aynakol kullanmıyorsanız eğer.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@Ziya On Road Pedal basmayı bırakmak değildir ki o zaten o hızlara bisiklet çıkmıştır. Fatih pedal basıyorum sanmıştır sadece. 220 kadans çevirmek gerekir 52-11 kombinasyonuyla o hızı yakalamak için.

Pedal çevirerek düz yolda gitmekle, pedal çevirerek inişte ivme kazanmak farklı şeylerdir. Konu yol bisikleti ile en fazla hız. Düz yol belirtilmediği için 80'leri 90'ları hatta 100'leri görmek mümkün. İnişin eğimi, kişinin kilosu, tekniği ve rüzgar etken. Rüzgar arkada 75 km/s hızda 1-2 saniyelik 140 150 rpm kadans peşine aero pozisyon almak hızınızı 90'lara kadar çıkartır.

Arkadaşın yazdığına göre "hehe 85 km/s hızda pedan çevirmeye nabzı yetmemiş" olarak da algılayabilirsiniz, inişte 85 km/s üzeri hıza ivmelendirmeye nabzı yetmemiş olarak da algılayabilirsiniz.

Ben 84 km hızı gördükten sonra pedal çevirmeyi kestim cümlesinden yukarıda yazdığınız kadar çok şey algılayamadım ne yazık ki .

Örneğin bu videoda 82 kms/s hız kadar çıkıyorum fakat 82 de pedan çevirmiyorum öncesinde yaptığım ivmelendirme ile o hıza çıkıyorum.

@Ziya On Road Anlaşamadığımız nokta şu sizin o hıza çıkmanız imkansız demiyoruz zaten mümkündür ben daha fazla hızlara çıkabileceğinizede inanıyorum. Hem Fatih i biliyorum hemde sizi takip ediyorum. Lakin 84 km hıza çıktıktan sonra pedal çevirmeyi bıraktım cümlesi hatalı bir cümle bunu da kabul etmek lazım.

• Beğen
Tepkiler: PuncherZ

Örneğin bu videoda 82 kms/s hız kadar çıkıyorum fakat 82 de pedan çevirmiyorum öncesinde yaptığım ivmelendirme ile o hıza çıkıyorum.
o göstergeleri videoya nasıl basıyorsun?

Ben 84 km hızı gördükten sonra pedal çevirmeyi kestim cümlesinden yukarıda yazdığınız kadar çok şey algılayamadım ne yazık ki .

Tamam, burada gelip şöyle bastım şu hızlara çıktım diye atıp tutan çok onlara cevap yazmakta eğlenceli aslında. Fatih'in cümlesi de hatalı olmuş. Ben Fatih'i tanıdığım için açıklayacı olmaya çalıştım.

o göstergeleri videoya nasıl basıyorsun?

Sony X3000 aksiyon kamerası kullanıyorum. Video kaydederken aynı zamanda gps verisi de kaydediyor. Daha sonra Sony'nin programı ile video düzenleniyor.

Ama artık Garmin'nin programını kullanıyorum. Böylece Garmin verilerimle video görüntüsünü birleştirebiliyorum.

Pedal çevirerek düz yolda gitmekle, pedal çevirerek inişte ivme kazanmak farklı şeylerdir. Konu yol bisikleti ile en fazla hız. Düz yol belirtilmediği için 80'leri 90'ları hatta 100'leri görmek mümkün. İnişin eğimi, kişinin kilosu, tekniği ve rüzgar etken. Rüzgar arkada 75 km/s hızda 1-2 saniyelik 140 150 rpm kadans peşine aero pozisyon almak hızınızı 90'lara kadar çıkartır.
Yol bisikletiyle bir atak sonucu çıkılabilecek maksimum hız düz yolda kaç kilometre/saat civarındadır acaba bir fikri olan var mı. Bu koşullarda kendi yaptığınız maksimum hızı da yazarsanız sevinirim..
Konu asıl düz yol ve yol bisikleti ancak kulaktan kulağa oynar gibi konuda mesaj sayısı arttıkça konunun teması değişmiş ve eğim aşağı hatta şehir bisikleti ile uçuşa geçen arkadaşlar bile müdahil olmuş konuya. ;)

Konu asıl düz yol ve yol bisikleti ancak kulaktan kulağa oynar gibi konuda mesaj sayısı arttıkça konunun teması değişmiş ve eğim aşağı hatta şehir bisikleti ile uçuşa geçen arkadaşlar bile müdahil olmuş konuya. ;)

Konun başlığı hatalı :)

Bakınız: Düz yolda yaptığınız maksimum hız?

Bu konuda da sapmalar olsa da başlık konuyu çok sapmadan topluyor.

En çok 69 km/h hız yapmıştım ama o da korka korka.Aklıma gelmiyor değil yani şimdi öyle giderken ya bi şey olsa diye korkarım genelde.

@Ziya On Road ters üçgen inişi
@trainspotting35 Bahsettiğim yer , çok tatlı bir eğimi olan düz bir yol, o gün inişte rüzgar tam suratımda ve şiddetliydi, ziyanın dediği gibi aero pozisyonda, çok rahat bit şekilde 80km hızlara çaktım ve bu hızı yapar iken hala da pedal basıyordum, eğim -2-3 lere düştüğünde hızım 84 e dayandı ve hala pedal dönüyordu, öyle dediğiniz gibi büyük aynakola gerek yok, nabızım 180 i geçtiğinde daha fazla cesaret edemedim pedal basmaya, 84 km hızı gördüğümde , eğim nerdeyse bitmişti. Tekrar idda ediyorum , biraz daha zorlasaydım kesinlikle 90 km görmek içten bile değildi.
Bu ilk seferde değil, Ziya arkadaşımın attığı video da , pedal kesmeden 80 leri çok rahat gördük.

Nasıl bacak var sizde yaw ben düzde sabit 35 ile ancak gidebiliyorum. Çok zorlayınca anlık 45 e kadar çıkıyor. Beceremiyorum ben galiba sürmeyi.

Geri